Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΒερελής: Είναι συμφέρον της Ελλάδας να γίνει και να αναπτυχθεί η Νέα Ολυμπιακή

Βερελής: Είναι συμφέρον της Ελλάδας να γίνει και να αναπτυχθεί η Νέα Ολυμπιακή

Το συμφέρον των εργαζομένων, αλλά και της χώρας μας, είναι να γίνει και να αναπτυχθεί η Νέα Ολυμπιακή Αεροπορία, τονίζει ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρίστος Βερελής με ανακοίνωση που έδωσε στον Τύπο απαντώντας όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε όσους προσπαθούν να «στήσουν καρτέρια» στην Ν.Ο.Α…

Το συμφέρον των εργαζομένων, αλλά και της χώρας μας, είναι να γίνει και να αναπτυχθεί η Νέα Ολυμπιακή Αεροπορία, τονίζει<...> ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρίστος Βερελής με ανακοίνωση που έδωσε στον Τύπο απαντώντας όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε όσους προσπαθούν να «στήσουν καρτέρια» στην Ν.Ο.Α.

Ειδικότερα ο κ. Βερελής διευκρινίζει ότι «το σχέδιο αναδιάρθρωσης και ιδιωτικοποίησης του Ομίλου Ο.Α. είναι συμβατό με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και τους κανόνες του ανταγωνισμού.

Για την πρόοδο της επεξεργασίας του σχεδίου αυτού, ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Χ. Βερελής ενημέρωσε, με την από 23/5/2003 επιστολή του, την Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Loyola de Palacio. Της επιστολής αυτής είχε προηγηθεί ενημέρωση του επιτελείου της. Πρέπει να είναι σαφές ότι οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Κοινότητας ενημερώνονται όπου και όπως τυχόν απαιτείται και σύμφωνα με όσα προβλέπει η Κοινοτική νομοθεσία.

Επίσης, από διμήνου διεξάγονται διαβουλεύσεις μεταξύ της Κυβέρνησης, της Διοίκησης της Ο.Α. και των Σωματείων Ιπταμένων Χειριστών, Ιπταμένων Φροντιστών και Συνοδών, όπως προβλέπει η νομοθεσία.

Στα πλαίσια της διαβούλευσης, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων πληροφορήθηκαν όλες τις παραμέτρους της διαδικασίας και έλαβαν αντίγραφα του Επιχειρηματικού Σχεδίου της Ν.Ο.Α. Ήδη, η Γενική Συνέλευση των Ιπταμένων Χειριστών Ολυμπιακής Αεροπλοΐας ενέκρινε Πρωτόκολλο Συμφωνίας των νέων εργασιακών σχέσεων και των βασικών επιχειρησιακών αρχών της Ν.Ο.Α., η Κυβέρνηση δε, επιθυμεί και επιδιώκει συμφωνία με το σύνολο των εργαζομένων.

Ο μόνος που φαίνεται να αγνοεί τα ανωτέρω είναι Ευρωβουλευτής της Ν.Δ., ο οποίος προσέφυγε στην αρμόδιο Επίτροπο Loyola de Palacio για να πληροφορηθεί τις εξελίξεις αυτές, και ισχυρίζεται ότι, οι εργαζόμενοι πληροφορούνται τα σχέδια ίδρυσης της Ν.Ο.Α. από διαρροές στις εφημερίδες.

Το πλήρες σχέδιο αναδιάρθρωσης του Ομίλου της Ο.Α. θα συζητηθεί σύντομα και διεξοδικά στην Ελληνική Βουλή.

Ας μην προσπαθούν, λοιπόν, ορισμένοι να ‘στήσουν καρτέρια’ στην Ν.Ο.Α., γιατί το συμφέρον των εργαζομένων, αλλά και της Χώρας μας, είναι να γίνει και να αναπτυχθεί η Ν.Ο.Α.

Όσοι ακόμη, από λόγους επιθυμίας είσπραξης κομματικού οφέλους ή άλλους, επιθυμούν και απεργάζονται σενάρια κατάρρευσης της Ο.Α., να γνωρίζουν ότι ταυτόχρονα προσπαθούν να πλήξουν τους εργαζόμενους της Εταιρίας. Η προσπάθεια αυτή δεν θα αποδώσει. Η σύσταση και λειτουργία της Ν.Ο.Α. έχει πλέον δρομολογηθεί.»

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024