Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςVistara: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη εμπορική πτήση με χρήση βιώσιμου καυσίμου
Περιβάλλον

Vistara: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη εμπορική πτήση με χρήση βιώσιμου καυσίμου

Η πρωτοποριακή πτήση πραγματοποιήθηκε με το νέο Boeing 787-9 Dreamliner της Vistara, το οποίο πέταξε από το Δελχί προς τη Βομβάη.

Η Vistara, ο αερομεταφορέας πλήρους εξυπηρέτησης και κοινοπραξία του ομίλου TATA και της Singapore Airlines, έγινε η πρώτη ινδική αεροπορική εταιρεία που πραγματοποίησε εσωτερική πτήση με αεροσκάφος ευρείας ατράκτου χρησιμοποιώντας βιώσιμο αεροπορικό καύσιμο (SAF).

Η πρωτοποριακή πτήση πραγματοποιήθηκε με το νέο Boeing 787-9 Dreamliner της Vistara, το οποίο πέταξε από το Διεθνές Αεροδρόμιο Indira Gandhi στο Δελχί προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Chhatrapati Shivaji Maharaj στη Βομβάη. Χρησιμοποιώντας καύσιμο από μείγμα 17% SAF και 83% συμβατικού καυσίμου αεροσκαφών, η Vistara κατάφερε να μειώσει τις εκπομπές CO₂ κατά περίπου 10.000 λίβρες, αναδεικνύοντας την αφοσίωσή της στην ελαχιστοποίηση του αποτυπώματος άνθρακα και την υποστήριξη ενός βιώσιμου μέλλοντος για την αεροπορική βιομηχανία.

Επιπλέον, τον προηγούμενο μήνα, η Vistara πραγματοποίησε πτήση με αεροσκάφος ευρείας ατράκτου σε διεθνές δρομολόγιο μεγάλων αποστάσεων, χρησιμοποιώντας βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα. Κατά τη διάρκεια της πτήσης με αεροσκάφος από το Διεθνές Αεροδρόμιο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Indira Gandhi στο Δελχί, η χρήση ενός μείγματος από 30% SAF και 70% συμβατικό καύσιμο αεροσκαφών είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση περίπου 150.000 λιβρών εκπομπών CO2 κατά τη διάρκεια κύκλου ζωής του καυσίμου.

Ο κ. Vinod Kannan, διευθύνων σύμβουλος της Vistara, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τους εταίρους και τις αρμόδιες αρχές, ενώ τόνισε την ακλόνητη δέσμευση της αεροπορικής εταιρείας να προωθήσει τη βιωσιμότητα και την καινοτομία στις αερομεταφορές. «Η Vistara, μαζί με άλλες αεροπορικές εταιρείες του ομίλου TATA, εργάζεται ενεργά για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα μέσω της εφαρμογής βιώσιμων τεχνολογιών».

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024