Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΞένοι διαχειριστές στην Ολυμπιακή για αποφυγή της οικονομικής κατάρρευσης

Ξένοι διαχειριστές στην Ολυμπιακή για αποφυγή της οικονομικής κατάρρευσης

Τα ελλείμματα της Ολυμπιακής Αεροπορίας πλησιάζουν τα 40 δισ. δρχ. και αν δεν γίνει σωστή οικονομική διαχείριση η οικονομική κατάρρευση είναι πολύ κοντά δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Χρήστος […]

Τα ελλείμματα της Ολυμπιακής Αεροπορίας<.> πλησιάζουν τα 40 δισ. δρχ. και αν δεν γίνει σωστή οικονομική διαχείριση<...> η οικονομική κατάρρευση είναι πολύ κοντά δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Χρήστος Βερελής σε συνέντευξη του στην εφημερίδα 'Τα Νέα'. Για να αποτραπεί αυτή η πορεία η κυβέρνηση πρόκειται να ανακοινώσει σύντομα την ανάθεση της διαχείρισης της Ο.Α.<.> σε ξένους οικονομικούς διαχειριστές, προκειμένου να βρεθεί αγοραστής για το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της. Πάντως αν και έχει δηλώσει την πρόθεση της η κυβέρνηση να πουλήσει έως και το 65% της εταιρίας, μέχρι σήμερα δεν έχει εκδηλώσει ουσιαστικό ενδιαφέρον κανένας επενδυτής.
"Tην Ολυμπιακή περιμένει ένα πολύ δύσκολο εξάμηνο. Ωστόσο, αν καταφέρει να ξεπεράσει τις δυσκολίες που έχει και να επιβιώσει, τότε υπάρχουν ελπίδες να καταγράψει πολύ θετική πορεία και να βρεθεί αγοραστής για το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της", δήλωσε ο κ. Βερελής και πρόσθεσε ότι "Για να υπάρξει ενδιαφέρον από αγοραστές, η Ολυμπιακή θα πρέπει να γίνει όπως οι ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρίες. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να υπάρξει και ευελιξία στα θέματα προσωπικού και αν χρειαστεί μείωσή του, αυτό θα γίνει είτε με μετατάξεις είτε με εθελούσια έξοδο".
Σύμφωνα με τον κ. Βερελή η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να καλύψει τα χρέη της Ολυμπιακής παρόλη την πιθανή αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. "Εχουμε αποφασίσει να συζητήσουμε το θέμα με την Ε.Ε και ελπίζουμε ότι θα τους πείσουμε. Άλλωστε θα έχουμε το επιχείρημα ότι αυτή θα είναι πράγματι η τελευταία φορά, αφού η εταιρία θα πωληθεί σε ιδιώτες", τονίζει ο κ. Βερελής.
Όσο για την μετεγκατάσταση της Ο.Α. στο αεροδρόμιο των Σπάτων, η εκτίμηση του υπουργού είναι ότι θα πραγματοποιηθεί κανονικά δεδομένου ότι πρόσφατα η Ε.Ε. αύξησε το ποσό που θα δοθεί στην Ο.Α. για αυτό το σκοπό κατά 10 δισ. δρχ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024