Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορική τραγωδία στη Ρωσία με 71 επιβάτες της Saratov Airlines νεκρούς
Αερομεταφορές

Αεροπορική τραγωδία στη Ρωσία με 71 επιβάτες της Saratov Airlines νεκρούς

Αεροσκάφος της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας Saratov Airlines κατέπεσε σε περιοχή της Μόσχας, λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του. Νεκροί όλοι οι επιβαίνοντες.

Αεροσκάφος An-148 της αεροπορικής εταιρείας Saratov Airlines που είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Moscow Domodedovo Airport της Μόσχας με προορισμό tο Orsk στα Ουράλια, κατέπεσε 7-10 λεπτά μετά την απογείωσή του.

ΌΠως αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, το αεροσκάφος ήταν σε υπηρεσία επί περίπου επτά χρόνια, με έτος κατασκευής το 2010. Ωστόσο, σύμφωνα με το πρακτορείο Tass, δεν εκτελούσε δρομολόγια μεταξύ 2015 και 2017 λόγω έλλειψης ανταλλακτικών.

Οι 65 επιβάτες και τα 6 μέλη του πληρώματος του αεροσκάφους της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας, που κατέπεσε σε περιοχή της Μόσχας, είναι όλοι νεκροί, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων IFAX.

Μια πηγή στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης δήλωσε στην RIA Novosti ότι δύο λεπτά μετά την αναχώρηση από το αεροδρόμιο, το αεροσκάφος εξαφανίστηκε από το ραντάρ. Αργότερα, η πηγή είπε ότι είχε βρεθεί ένα πεσμένο αεροπλάνο. Σύμφωνα με την πύλη Flightradar24, που παρακολουθεί την κίνηση των αεροσκαφών, η ταχύτητα An-148 μετά τις 14:26 αρχίζει να πέφτει απότομα.

Εκπρόσωπος της Saratov Airlines δήλωσε ότι δεν υπήρχαν ανησυχίες για την τεχνική κατάσταση του αεροπλάνου, το οποίο είχε περάσει από σέρβις στην εταιρεία της το 2016.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να συγκροτήσει μια ειδική επιτροπή για να διερευνήσει το αεροπορικό δυστύχημα. Παράλληλα, υποχρέωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες να διεξάγουν τις απαραίτητες ενέργειες διερεύνησης κι αναζήτησης των αιτιών που προκάλεσαν την αεροπορική τραγωδία. Eξέφρασε τέλος, τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς, τις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας.

Η Saratov Airlines εδρεύει στην πόλη Saratov, περίπου 6.840 χλμ. νοτιοανατολικά της Μόσχας. Το 2015 της απαγορεύθηκαν οι διεθνείς πτήσεις, όταν σε αιφνιδιαστική επιθεώρηση μη μέλη του πληρώματος βρέθηκαν στο πιλοτήριο. Το 2016 άσκησε έφεση κατά της απαγόρευσης, όμως επί το πλείστον χειρίζεται πτήσεις εσωτερικού και προς πρώην χώρες του ανατολικού μπλοκ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024