Τελευταία νέα
HomeΑερομεταφορέςAir France-KLM: Νέες συνεργασίες στην Ελλάδα για το Εταιρικό Πρόγραμμα Corporate SAF για τα βιοκαύσιμα
Αερομεταφορές

Air France-KLM: Νέες συνεργασίες στην Ελλάδα για το Εταιρικό Πρόγραμμα Corporate SAF για τα βιοκαύσιμα

Ο Όμιλος υπέγραψε συμφωνία με το τουριστικό γραφείο Aspida Travel, ενισχύοντας τους στόχους του προγράμματος για την ανάπτυξη της βιώσιμης βιομηχανίας καυσίμων.

Μια ακόμα συμφωνία για συμμετοχή στο Εταιρικό Πρόγραμμα Corporate SAF (Sustainable Aviation Fuel) του ομίλου της Air France-KLM υπεγράφη πρόσφατα στην Αθήνα, αυξάνοντας τον αριθμό των συμβολαίων παγκοσμίως. Με την συμφωνία αυτή το τουριστικό γραφείο Aspida Travel αναλαμβάνει ενεργό ρόλο στην μείωση εκπομπών CO₂, υποστηρίζοντας τις προσπάθειες και δράσεις του ομίλου σε παγκόσμιο επίπεδο και συμβάλλοντας στην οικολογική μετάβαση των αερομεταφορών διεθνώς.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα για την υπογραφή της συμφωνίας αυτής, ο περιφερειακός διευθυντής του ομίλου της Air France-KLM κ. Γιάννης Πανταζόπουλος δήλωσε: “Η Air France και η KLM, ηγέτιδες και πρωτοπόρες αεροπορικές εταιρείες, εργάζονται εδώ και πολλά χρόνια με στόχο την μείωση του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος. Ήδη από τις πρώτες τους δράσεις είναι να συνεργαστούν με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς και θεσμούς χάραξης περιβαλλοντικής πολιτικής με στόχο τις μηδενικές εκπομπές CO2 έως το 2050. Μια από τις πιο σημαντικές πρωτοβουλίες όμως που έχουμε αναλάβει είναι η προσπάθεια ευαισθητοποίησης του ίδιου του κλάδου, παρακινώντας τόσο τις άλλες αεροπορικές εταιρείες όσο και τα τουριστικά γραφεία και τους εταιρικούς πελάτες που ελέγχουν ένα μεγάλο αριθμό αεροπορικών μετακινήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε δίπλα μας το Aspida Travel, έναν σημαντικό, πρωτοπόρο συνεργάτη και υποστηρικτή στην προσπάθεια αυτή, προερχόμενο από τον κλάδο των τουριστικών γραφείων με έδρα την Ελλάδα. Εύχομαι η συνεργασία αυτή να εμπνεύσει ακόμα περισσότερα τουριστικά γραφεία στη χώρα μας να συμμετέχουν, χαράσσοντας μια πιο βιώσιμη πορεία για τον κλάδο”.

“Αντιλαμβανόμενοι την ανάγκη για πιο βιώσιμες δραστηριότητες στον τομέα μας, είναι ιδιαίτερη χαρά για εμάς να συμμετέχουμε στο Εταιρικό Πρόγραμμα SAF του Ομίλου της Air France-KLM. Η παραγωγή βιώσιμων καυσίμων στην αεροπορική βιομηχανία είναι πολύ σημαντική για την επίτευξη των στόχων μείωσης του CO₂ παγκοσμίως και οι προσπάθειες του ομίλου Air France–KLM αποδεικνύουν ότι εφόσον όλος ο αεροπορικός και ταξιδιωτικός κλάδος συνεργαστεί θα καταφέρουμε να κάνουμε τις  δραστηριότητές μας πιο βιώσιμες για το περιβάλλον και πολύ πιο σύντομα. Σαν εταιρεία είμαστε σταθερά σε φάση ανάπτυξης και σε αυτό το πλαίσιο έχουμε αναπτύξει και τις δραστηριότητες μας στον τομέα του ESG τα τελευταία χρόνια. Με διάφορες ενέργειες σαν εταιρεία προσπαθούμε να συμβάλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος και θεωρώ ότι η σημαντική συμφωνία που υπογράφουμε  σήμερα με ένα στρατηγικό συνεργάτη όπως ο όμιλος Air France-KLM αναβαθμίζει σημαντικά αυτήν μας την προσπάθεια” δήλωσε ο κ. Δημήτρης Ματθαίος, Διευθύνων Σύμβουλος του Aspida Travel.

Το πρόγραμμα SAF (Corporate Sustainable Aviation Fuel) που εγκαινίασε το 2021 ο όμιλος Air France-KLM, αφορά τους εταιρικούς πελάτες, οι οποίοι μετά από τον  υπολογισμό των εκπομπών CO₂ που σχετίζονται με τα ταξίδια τους, μπορούν να καθορίσουν μια ετήσια συνεισφορά που επιθυμούν να έχουν στο πρόγραμμα αυτό. Όλες οι συνδρομές των εταιρειών στο πρόγραμμα επενδύονται στην συνέχεια στην προμήθεια και κατανάλωση SAF. Η κίνηση αυτή υποστηρίζει τη δημιουργία μιας βιώσιμης βιομηχανίας καυσίμων στις αερομεταφορές που θα εγγυάται το οικολογικά υπεύθυνο μέλλον των ταξιδιών.

Βιώσιμα καύσιμα, θεμελιώδεις λύσεις για την μείωση των εκπομπών CO  

Οι εταιρείες Air France και KLM συμμετέχουν σε προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης στον τομέα των εναλλακτικών καυσίμων για πολλά χρόνια. Το 2011 οι δύο αεροπορικές εταιρείες ήταν από τις πρώτες που πραγματοποίησαν εμπορικές πτήσεις με βιώσιμα καύσιμα, και έχουν επενδύσει τόσο σε έρευνα όσο και σε συνεργασίες με στόχο την συνεχώς μεγαλύτερη χρήση τους και τη μείωση των εκπομπών άνθρακα. Το βιώσιμο καύσιμο SAF μπορεί να ενσωματωθεί στα καύσιμα των αεροσκαφών χωρίς τροποποίηση των κινητήρων και η χρήση τους μπορεί να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα κατά τουλάχιστον 85% σε σύγκριση με τα συμβατικά. Η βασική πρόκληση σήμερα είναι η ανάπτυξη της βιώσιμης βιομηχανίας στην οποία οι εταιρικοί πελάτες της Air France και KLM θα μπορούν να συμβάλουν μέσω του Corporate SAF.

Σε μια εποχή που η ευαισθητοποίηση σε θέματα που αφορούν στο περιβάλλον είναι στο επίκεντρο της στρατηγικής πολλών εταιρειών, το πρόγραμμα Air France-KLM Corporate SAF προσφέρει στους πελάτες τη δυνατότητα να συμβάλλουν στην μείωση των εκπομπών άνθρακα, στο πλαίσιο των επαγγελματικών τους ταξιδιών.

Ετικέτες
12/07/2024
11/07/2024
10/07/2024
09/07/2024
08/07/2024
05/07/2024