Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑλλαγές στο πρόγραμμα προνομίων Flying Blue του Ομίλου Air France-KLM
Αεροπορικές εταιρείες

Αλλαγές στο πρόγραμμα προνομίων Flying Blue του Ομίλου Air France-KLM

Το νέο πρόγραμμα Flying Blue είναι απλούστερο, ξεκάθαρο και πιο προσωποποιημένο. Η έναρξη του νέου Flying Blue θα γίνει την 1η Απριλίου 2018.

Το Flying Blue, το πρόγραμμα προνομίων της Air France-KLM, αλλάζει από την 1η Απριλίου 2018 και πρόκειται να είναι πολύ πιο απλό και ευέλικτο ως προς τη χρήση του, προσφέροντας μια πιο σαφή κλίμακα προνομίων και ακόμα περισσότερες επιλογές στη χρήση των μιλίων.

  • Κερδίστε μίλια για κάθε ευρώ που ξοδεύετε: Για κάθε ευρώ που ξοδεύεται, οι κάτοχοι των Ivory, Silver, Gold και Platinum θα κερδίζουν 4, 6, 7 και 8 μίλια1 αντίστοιχα. Ο αριθμός των μιλίων που θα κερδίζονται στο εξής δεν θα εξαρτώνται από την απόσταση μεταξύ του σημείου εκκίνησης και του τόπου προορισμού, σε ό,τι αφορά στις εταιρείες Air France (AF), KLM (KL), HOP! (A5) ή Joon (JN). Αυτό θα κάνει την συγκέντρωση μιλίων απλούστερη και ακόμα πιο σαφή. Επιπλέον, οι πελάτες θα μπορούν να κερδίζουν μίλια όταν αγοράζουν πρόσθετες υπηρεσίες2, όπως A la Carte Menu σε πτήσεις της Air France, πρόσθετη αποσκευή ή όταν κάνουν κράτηση σε κατηγορία θέσης Economy Comfort σε πτήση της KLM. Το υπόλοιπο των μιλίων εξαργύρωσης που θα έχει συγκεντρωθεί έως τις 31 Μαρτίου 2018 θα παραμείνει αμετάβλητο την 1η Απριλίου 2018.
  • Μεγαλύτερη ευελιξία στη διάθεση μιλίων: Για  μια πιο εξατομικευμένη εξυπηρέτηση, η κράτηση εισιτηρίων Εξαργύρωσης δε θα περιορίζεται πλέον ανά πτήση αλλά θα προσφέρεται η δυνατότητα κράτησης μέχρι και της τελευταίας διαθέσιμης προς πώληση θέσης. Όλες οι θέσεις στις πτήσεις της Air France, KLM, HOP!, Joon και Transavia μπορούν να κρατηθούν με μίλια. Το σύνολο των απαιτούμενων μιλίων για ένα εισιτήριο θα εξαρτάται από το σημείο αναχώρησης, τον προορισμό και την ημερομηνία της πτήσης. Επιπρόσθετα, η νέα δυνατότητα Miles & Cash που δίνεται, επιτρέπει στους κατόχους της Flying Blue να πληρώνουν έως το 25% της αξίας των εισιτηρίων Εξαργύρωσης3 με μετρητά.

Οι αλλαγές αυτές θα τεθούν σε ισχύ από τον Ιούνιο του 2018.

  • Απλοποιημένη και εξατομικευμένη πρόσβαση επιπέδου: Για να περάσετε από το ένα επίπεδο στο άλλο, η Flying Blue παρουσιάζει τους Πόντους Εμπειρίας (Experience Points) που ονομάζονται XP. Αυτοί καθορίζουν το επίπεδο συμμετοχής. Το επίπεδο δεν θα εξαρτάται πλέον από Μίλια Επιπέδου (Level Miles) και τις πτήσεις που συμμετέχουν (Qualifying flights). Τα XP θα επιτρέπουν στα μέλη να απολαμβάνουν πρόσθετα προνόμια:
    – Silver = 100 XP
    – Gold = 180 XP
    – Platinum = 300 XP

Τα XP θα υπολογίζονται ανάλογα με τον τύπο της πτήσης (εσωτερική, μεσαίων αποστάσεων ή μεγάλων αποστάσεων) και την κατηγορία καμπίνας που επιλέγει ο πελάτης. Με αυτήν την αλλαγή, οι πελάτες θα μπορούν να μαθαίνουν εύκολα πόσα XP θα συγκεντρώνουν σε κάθε πτήση. Το Flying Blue είναι το πρώτο πρόγραμμα προνομίων αεροπορικής εταιρείας που προσφέρει αυτή την κλίμακα. Τα μίλια επιπέδου και/ή οι πτήσεις που συμμετέχουν και σε θα έχουν χρησιμοποιηθεί έως τις 31 Μαρτίου 2018, θα μετατραπούν σε XP.

Κλίμακα XP

Τύπος Πτήσης

Κατηγορία Καμπίνας

 

Εσωτερικές

(Π.χ.: Παρίσι-Τουλούζη, Ατλάντα-Νέα Υόρκη)  

Μεσαίων Αποστάσεων

> 2,000 Μίλια

 (Π.χ.: Παρίσι-Νάπολη, Άμστερνταμ-Γενεύη)  

Μεγάλων Αποστάσεων

> 2,000 Μίλια

< 3,500 Mίλια

 (Π.χ.:

Παρίσι-Λάγος, Άμστερνταμ-Ντουμπάι)

Μεγάλων Αποστάσεων

> 3,500 Μίλια < 5,000 Μίλια

 (Π.χ.:

Παρίσι-Νέα Υόρκη, Άμστερνταμ-Ναϊρόμπι)

Μεγάλων Αποστάσεων

> 5,000 Μίλια

 (Π.χ.: Παρίσι-Σαγκάη, Άμστερνταμ-Λος Άντζελες)

Economy

2 XP

5 XP

8 XP

10 XP

12 XP

Premium Economy

4 XP

10 XP

16 XP

20 XP

24 XP

Business

6 XP

15 XP

24 XP

30 XP

36 XP

La Première

10 XP

25 XP

40 XP

50 XP

60 XP

Η περίοδος επιλεξιμότητας για κάθε μέλος του προγράμματος Flying Blue θα είναι σε ισχύ για δώδεκα μήνες μέσα στην οποία θα πρέπει να έχει συγκεντρώσει τα XP που απαιτούνται για να φτάσει ή να διατηρήσει το επίπεδο. Σε περίπτωση αναβάθμισης, το νέο επίπεδο ενεργοποιείται και η περίοδος επιλεξιμότητας απλά ξεκινά και πάλι.

Για τα μέλη Silver, Gold και Platinum, όλα τα XP που θα έχουν συγκεντρωθεί πέρα από αυτό το χρονικό όριο, θα μεταφέρονται στο αμέσως επόμενο δωδεκάμηνο.

Ομαλή μετάβαση στο νέο πρόγραμμα Flying Blue
Aπό την 1η Απριλίου 2018, οι λογαριασμοί Flying Blue θα ενημερωθούν αυτόματα και οι πελάτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν όλες τις λειτουργίες του λογαριασμού τους όπως έκαναν ως σήμερα.

Εκτός από αυτές τις αλλαγές, τα μέλη θα επωφελούνται από τα καλύτερα του τρέχοντος προγράμματος  Flying Blue:

  • Τα ίδια προνόμια που ισχύουν επί του παρόντος για τα μέλη Ivory, Silver, Gold και Platinum
  • Πολλές επιλογές για να χρησιμοποιηθούν Μίλια σε προωθητικές ενέργειες, αναβαθμίσεις, έξτρα αποσκευές ή A la Carte Menu
  • Μίλια μπορούν να συγκεντρωθούν και να δαπανηθούν σε μα πληθώρα συνεργατών του προγράμματος Flying Blue.

“Με το Flying Blue, ενισχύουμε την ταξιδιωτική εμπειρία για αρκετά εκατομμύρια επιβάτες, ενώ παράλληλα δημιουργούμε αξία για τον όμιλό μας. Το πρόγραμμα αποτελεί έναν ουσιαστικό συνοδό στα ταξίδια και το κοινό θεμέλιο για όλες τις εταιρείες του ομίλου Air France-KLM, για να παρέχουν την καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών προς τους πελάτες. Προσαρμοσμένο ώστε να απλοποιηθεί η εμπειρία των μελών μας και να γίνει ακόμη πιο ελκυστικό, το νέο πρόγραμμα Flying Blue θα υποστηρίξει τους εμπορικούς μας στόχους όπως επίσης και την στρατηγική μας να εξατομικεύσουμε την εξυπηρέτηση των πελατών”, δήλωσε ο Jean-Marc Janaillac, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Air France-KLM.

Ο Frédéric Kahane, αντιπρόεδρος του προγράμματος προνομίων Flying Blue της Air France-KLM  πρόσθεσε: “Η ικανοποίηση των προσδοκιών του πελάτη, κάνοντας απλούστερο και πιο προσωποποιημένο το πρόγραμμα, ήταν ο βασικός μοχλός για την εκτέλεση της διετούς αυτής μελέτης του επαναπροσδιορισμού του Flying Blue. Στόχος μας είναι να κάνουμε το Flying Blue το κορυφαίο πρόγραμμα προνομίων αεροπορικών εταιρειών, αφουγκραζόμενοι τους πελάτες μας και προσαρμόζοντας το πρόγραμμα”.

(1) Δεν περιλαμβάνονται φόροι και επιβαρύνσεις
(2) Περισσότερες διαθέσιμες επιλογές, προσφορά των Air France, KLM και HOP!
(3)Τα εισιτήρια Εξαργύρωσης είναι αεροπορικά εισιτήρια αγορασμένα με μίλια.
 

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024