Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορές'Πόλεμο' τιμών ξεκινά η Ryanair
Αεροπορικές εταιρείες

'Πόλεμο' τιμών ξεκινά η Ryanair

Ο CEO της Ryanair Michael O'Leary σημείωσε ότι θα υπάρξει μια ξαφνική επιστροφή στην ταξιδιωτική ζήτηση. 'Νομίζω ότι θα υπάρξει εισβολή στις παραλίες της Ισπανίας, του Αλγκάρβε και των Βαλεαρίδων, της Ελλάδας και της Ιταλίας. Πρόκειται να δούμε αύξηση στον ενδοευρωπαϊκό τουρισμό τον επόμενο χρόνο'.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair, Michael O’Leary δήλωσε ότι οι αεροπορικές εταιρείες θα μειώσουν τους ναύλους τα επόμενα δύο χρόνια για να προσπαθήσουν να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος.

Οι αποζημιώσεις από τις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες θα τους κοστίσουν χρόνια ανάκαμψης ανέφερε ο O’Leary, επισημαίνοντας ότι οι όγκοι θα αυξηθούν “αρκετά γρήγορα” κατά τη διάρκεια του 2021 και του 2022.

“Θα επιστρέψουν επειδή οι αεροπορικές εταιρείες, με επικεφαλής τη Ryanair, θα μειώσουν τις τιμές, τα ξενοδοχεία θα μειώσουν τις τιμές τους το καλοκαίρι του 202 – το χειμώνα του 2021 για το καλοκαίρι του 2022… Όλοι θα κάνουμε έκπτωση για να προσπαθήσουμε να ανακτήσουμε όσα έχουμε χάσει” είπε. Το αφεντικό της Ryanair παραδέχθηκε ότι πιθανόν να χρειαστούν 3-4 χρόνια για να ανακάμψουν οι τιμές στα επίπεδα του 2019.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της WTM Virtual, ο Michael O’Leary πρόσθεσε: “Οι αεροπορικές εταιρείες που αποκτούνε μπειρία γρήγορα, μπορούν να γίνουν και γρήγορα ευέλικτες, βγαίνοντας από αυτήν την κατάσταση πολύ δυνατότερες και πολύ πιο ικανές να προσφέρουν στους καταναλωτές τους πραγματικά χαμηλούς ναύλους, που και θα θέλουν και θα πρέπει να ανοίξουν το δρόμο για την ανάκαμψη”.

Τα νέα αυτής της εβδομάδας για τουλάχιστον ένα εμβόλιο COVID-19 στον ορίζοντα  δημιούργησαν μια αίσθηση αισιοδοξίας, δήλωσε ο O’Leary. “Υπάρχει λογικά αισιοδοξία τώρα που το καλοκαίρι του 2021 θα επιστρέψει σε κάποιο βαθμό ομαλότητας. Ενδέχεται να μην επιστρέψουμε εντελώς στην κανονικότητα του 2019, αλλά βραχυπρόθεσμα δε βλέπω κανένα λόγο για τον οποίο δε θα επιστρέψουμε στο 70-80% του 2019”, πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής της Ryanair είπε ακόμη ότι η μεγαλύτερη πρόκληση θα είναι η πρόσληψη και η εκπαίδευση πιλότων και πληρώματος. “Αυτός ο χειμώνας είναι ήδη ‘ξεγραμμένος’, αλλά η βιομηχανία μπορεί να είναι σε θέση να σώσει κάποιο κομμάτι για τα Χριστούγεννα. “Τότε δε θα συμβεί τίποτα μέχρι το επόμενο Πάσχα”.

Η Ryanair βρίσκεται σε “εντατικές διαπραγματεύσεις” με ορισμένα αεροδρόμια, από τα οποία άλλες αεροπορικές εταιρείες έχουν αποσυρθεί λόγω της πανδημίας, δήλωσε. “Τα αεροδρόμια συνειδητοποίησαν ότι ο μόνος τρόπος για να επιστρέψουν στην ανάπτυξη είναι η συνεργασία με ευέλικτες αεροπορικές εταιρείες που μπορούν να αναπτύξουν γρήγορα αεροσκάφη και πλήρωμα, όπως η Ryanair”.

“Αυτό που ήταν διαφορετικό για τη Ryanair και τους περισσότερους ανταγωνιστές μας κατά τη διάρκεια της κρίσης είναι ότι συνεχίζαμε να πετάμε τα αεροσκάφη μας. Αυτό που κάναμε με εντατικό ρυθμό και κόστος δικό μας, είναι να κρατάμε όλα τα αεροσκάφη να πετούν, διατηρώντας όλους τους πιλότους και το πλήρωμα καμπίνας μας ενημερωμένο, έτσι ότι μπορούμε πραγματικά να κάνουμε το άλμα στην ανάπτυξη”.

Ο επικεφαλής της Ryanair σημείωσε ότι θα υπάρξει μια ξαφνική επιστροφή στην ταξιδιωτική ζήτηση. Ενώ ίσως να υπάρχει απροθυμία για τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, πρόσθεσε: “Νομίζω ότι θα υπάρξει εισβολή στις παραλίες της Ισπανίας, του Αλγκάρβε και των Βαλεαρίδων, της Ελλάδας και της Ιταλίας. Πραγματικά πρόκειται να δούμε αύξηση στον ενδοευρωπαϊκό τουρισμό τον επόμενο χρόνο και πρέπει να είμαστε εκεί, παρέχοντας χωρητικότητα σε χαμηλές τιμές, διατηρώντας τους ναύλους χαμηλά”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024