Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορές'Βύθιση' των κερδών της Ryanair λόγω του υψηλότερου κόστους καυσίμων
Ανακοίνωση δύο νέων δρομολογίων και πρόσθετων βάσεων τις προσεχείς εβδομάδες

'Βύθιση' των κερδών της Ryanair λόγω του υψηλότερου κόστους καυσίμων

Οι πωλήσεις από τις συμπληρωματικές υπηρεσίες της Ryanair ήταν υψηλότερες της αύξησης της αεροπορικής κίνησης (αύξηση 15% στα 286 εκατ. ευρώ) και αντιπροσωπεύουν πλέον το 22% των συνολικών εσόδων της εταιρείας.

Η Raynair αποδίδει τη μείωση κατά 40 εκατ. ευρώ των κερδών της το α΄ τρίμηνο του 2012 στην κατά 22% αύξηση του κόστους των καυσίμων. Ωστόσο, η αεροπορική εταιρεία ανακοινωσε ότι εξακολουθεί να σχεδιάζει την περαιτέρω επέκτασή της το τρέχον έτος και αποκάλυψε ότι θα ανακοινώσει δύο νέα δρομολόγια και πρόσθετες βάσεις εντός των προσεχών εβδομάδων.

Η αεροπορική κίνηση το τρίμηνο έως το τέλος του Ιουνίου ήταν αυξημένη 6% και οι μέσοι ναύλοι αυξήθηκαν κατά 4% -κάτι που οδήγησε σε αύξηση των εσόδων έως και 11%, αλλά τα κέρδη μειώθηκαν κατά 29% (στα 99 εκατ. ευρώ), λόγω της ανόδου των τιμών του πετρελαίου.

Οι πωλήσεις από τις συμπληρωματικές υπηρεσίες ήταν υψηλότερες της αύξησης της αεροπορικής κίνησης (αύξηση 15% στα 286 εκατ. ευρώ) και αντιπροσωπεύουν πλέον το 22% των συνολικών εσόδων της εταιρείας.

Η αήξηση της απόδοσης μετριάστηκε από την πανευρωπαϊκή ύφεση, τα μέτρα λιτότητας και τις κατά πολύ μειωμένες τιμές σε περιφερειακά αεροδρόμια του Ην. Βασιλείου που δραστηριοποιείται η εταιρεία, καθώς και στις νέες βάσεις σε Κύπρο, Δανία, Ουγγαρία, Πολωνία και Ισπανία.

Η Ryanair ανέφερε ότι οι νέες βάσεις σε Μπίλουντ (Δανία), Βουδαπέστη, Μάντσεστερ, Πάλμα, Πάφο και Wroclaw (Πολωνία) εμφανίζουν υψηλά ποσοστά πληρότητας, αλλά οι ναύλοι από την Ουγγαρία και την Πολωνία ήταν πολύ χαμηλοί.

Η αεροπορική εταιρεία δήλωσε ότι οι προβλέψεις της για το μέλλον παραμένουν “επιφυλακτικές”. H Rynair αναμένει αύξηση της αεροπορικής κίνησης (στο σύνολο του έτους) κατά 4-7% το α΄ εξάμηνο και 1% το χειμώνα, λόγω της μείωσης στη χωρητικότητα και μικρότερων αυξήσεων στο κόστος των καυσίμων το β’ τρίμηνο. Το προσδοκώμενο κέρδος για το σύνολο του 2012 παραμένει αμετάβλητο, στα 400-440 εκατ. ευρώ.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024