Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑναστολή της απεργίας στην αεροπορική εταιρεία TAP
Αερομεταφορές

Αναστολή της απεργίας στην αεροπορική εταιρεία TAP

Τα 9 από τα 12 συνδικάτα που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις, συμπεριλαμβανομένου και αυτού των πιλότων, αποδέχθηκαν τις βάσεις μιας συμφωνίας σχετικά με τη σύσταση μίας ομάδας εργασίας στο πλαίσιο της ενδεχόμενης ιδιωτικοποίησης του ομίλου TAP επισήμαναν σε ανακοίνωσή τους.

Οι περισσότερες συνδικαλιστικές ενώσεις της κρατικής αεροπορικής εταιρείας της Πορτογαλίας TAP, που είχαν κηρύξει μία απεργία το διάστημα 27-30 Δεκεμβρίου, ως διαμαρτυρία για την ιδιωτικοποίησή της, ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους, καθώς επιτεύχθηκε συμφωνία με την κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, τα 9 από τα 12 συνδικάτα που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις, συμπεριλαμβανομένου και αυτού των πιλότων, αποδέχθηκαν “τις βάσεις μιας συμφωνίας σχετικά με τη σύσταση μίας ομάδας εργασίας στο πλαίσιο της ενδεχόμενης ιδιωτικοποίησης του ομίλου TAP” επισήμαναν σε ανακοίνωσή τους.

Ανάμεσα στις τρεις συνδικαλιστικές ενώσεις που δεν αποδέχθηκαν αυτήν τη συμφωνία συγκαταλέγεται αυτή που εκπροσωπεί τα μέλη των πληρωμάτων του θαλάμου επιβατών, οι τετραήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις της οποίας, το διάστημα ανάμεσα στα τέλη Οκτωβρίου και αρχές Δεκεμβρίου είχαν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στα δρομολόγια της TAP.

Τα συνδικάτα της TAp είχαν κηρύξει απεργιακές κινητοποιήσεις την 10η Δεκεμβρίου προκειμένου “να εμποδίσουν την διαδικασία ιδιωτικοποίησης” που είχε ξεκινήσει η ιταλική κυβέρνηση μετά την αποτυχία μιας πρώτης απόπειρας το Δεκέμβριο του 2012. Η κυβέρνηση σύντομα πρότεινε να εμπλακούν τα συνδικάτα στη σύνταξη της συγγραφής των υποχρεώσεων ενόψει της ιδιωτικοποίησης με αντάλλαγμα την αναστολή της απεργίας. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων είχαν απαντήσει ότι η αναστολή της εντολής των κινητοποιήσεων εξαρτάται από τη ματαίωση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης, μία προϋπόθεση που κατηγορηματικά αρνήθηκε η κυβέρνηση. Οι διαπραγματεύσεις δεν ευοδώθηκαν και η κυβέρνηση εξέδωσε διάταγμα την περασμένη Πέμπτη για την επιστράτευση του προσωπικού της εταιρείας με στόχο να καταφέρει να συγκεντρώσει το 70% των εργαζομένων προκειμένου να πραγματοποιηθούν όλες οι πτήσεις.

Το συνδικάτο των πιλότων αποφάσισε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να ακυρώσει την εντολή επιστράτευσης που είχε χαρακτηρίσει παράνομη. Παρά την ένταση, τα συνδικάτα, που έχουν διχαστεί, τελικά επανέλαβαν τις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024