Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑνεστάλησαν οι πτήσεις της Saudia προς και από το Τορόντο
Αεροπορικές εταιρείες

Ανεστάλησαν οι πτήσεις της Saudia προς και από το Τορόντο

Αναστέλλονται οι πτήσεις της Saudia προς και από το Τορόντο από τις 13 Αυγούστου, λόγω της κλιμακούμενων κακών διπλωματικών σχέσεων Σαουδικής Αραβίας – Καναδά.

Η σαουδαραβική κρατική αεροπορική εταιρεία Saudia ανήγγειλε μέσω twitter ότι αναστέλλονται οι πτήσεις της προς και από το Τορόντο από τις 13 Αυγούστου, στα πλαίσια σειράς μέτρων που επέβαλε η Σαουδική Αραβία από χθες, Δευτέρα 6 Αυγούστου, εν μέσω της διπλωματικής κρίσης που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη Σαουδική Αραβία και τον Καναδά.

Το βασίλειο “πάγωσε” όλες τις εμπορικές και επενδυτικές σχέσεις με τον Καναδά μετά την έκκληση που απηύθυνε η Οτάβα στο Ριάντ να αποφυλακίσει ακτιβιστές και ακτιβίστριες που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ανακάλεσε ταυτόχρονα τον Σαουδάραβα πρεσβευτή στον Καναδά και έδωσε στον Καναδό πρεσβευτή Dennis Horak στη Σαουδική Αραβία διορία 24 ωρών για να εγκαταλείψει την επικράτεια.

Οι αποφάσεις αυτές ανακοινώθηκαν έπειτα από μια ανάρτηση της καναδικής πρεσβείας στο twitter με την οποία εξέφρασε την “έντονη ανησυχία” της για το νέο κύμα συλλήψεων υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο βασίλειο. Οι σαουδαραβικές αρχές χαρακτήρισαν “απαράδεκτο” το ότι ο Καναδάς ζήτησε την άμεση απελευθέρωση των ακτιβιστών και των ακτιβιστριών.

Η κυβέρνηση του Καναδά επαναβεβαίωσε χθες την αποφασιστικότητά της να “υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα” σε διεθνές επίπεδο, μετά την ανακοίνωση της απέλασης του πρεσβευτή της χώρας στο Ριάντ για “επέμβαση” στις εσωτερικές υποθέσεις της Σαουδικής Αραβίας. Για να γίνει “σαφές σε όλους”, η καναδική κυβέρνηση εννοεί “να υπερασπίζεται πάντα τα ανθρώπινα δικαιώματα, στον Καναδά και στον υπόλοιπο κόσμο”, δήλωσε η Καναδή υπουργός Εξωτερικών Chrystia Freeland, τοποθετούμενη για πρώτη φορά δημόσια μετά την ανακοίνωση του Ριάντ ότι απελαύνεται ο Καναδός πρεσβευτής στη Σαουδική Αραβία.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024