Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΑνησυχητικά μηνύματα για πιθανή χρεωκοπία μεγάλου ρωσικού T.O. με παρουσία στη Ελλάδα
Αεροπορικές εταιρείες

Ανησυχητικά μηνύματα για πιθανή χρεωκοπία μεγάλου ρωσικού T.O. με παρουσία στη Ελλάδα

Η απόπειρα 'διάσωσης' της υπερχρεωμένης αεροπορικής Transaero από την Aeroflot απέτυχε και πλέον η εταιρεία αντιμετωπίζει την πτώχευση. Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Ανδρέας Ανδρεάδης αναφέρει ότι ο Σύνδεσμος παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, καθώς εντείνονται οι φόβοι για νέες πτωχεύσεις ρωσικών τουριστικών επιχειρήσεων.

Η ύφεση που “χτύπησε” τη ρωσική οικονομία πήρε φαίνεται ότι ετοιμάζεται να αποκτήσει το μεγαλύτερο θύμα της, καθώς και σχέδιο της Aeroflot για τη “διάσωση” της Transaero, τον μεγαλύτερο ιδιωτικό αερομεταφορέα της χώρας, κατέρρευσε χθες Πέμπτη 1η Οκτωβρίου, αυξάνοντας το φάσμα της μαζικής πτώχευσης που θα θέσει πάνω από 10.000 θέσεις εργασίας σε κίνδυνο.

Η ρωσική κρατική αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ ότι δε θα επεκτείνει την προσφορά της για την απόκτηση της υπερχρεωμένης Transaero μετά από την αποτυχία των μετόχων του ιδιωτικού αερομεταφορέα να υποβάλει πρόταση για μια συμφωνία μέχρι την προθεσμία της Πέμπτης.

Η ρωσική κυβέρνηση ανέφερε ότι εξετάζεται και ένα δεύτερο σχέδιο “διάσωσης”, αλλά δεν αποκλείει να αφήσει την Transaero να πτωχεύσει.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Igor Shuvalov, δήλωσε: “Η βασική προϋπόθεση ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να δεχθεί (ένα σχέδιο) είναι ότι δεν έχουμε υποχρέωση να σώσουμε την εταιρεία, αλλά θα πρέπει να αναλάβουν τη φροντίδα των ανθρώπων”.

Η Aeroflot είχε συμφωνήσει πριν από ένα μήνα να αποκτήσει το 75% της Transaero για μια συμβολική τιμή του 1 ρουβλίου, μια συμφωνία η οποία επετεύχθη υπό κυβερνητική πίεση. Ο καθαρός δανεισμός της ιδιωτικής αεροπορικής εταιρείας ανήλθε σε 67,6 δισ. ρούβλια στο τέλος του περασμένου Μαρτίου.

Η Aeroflot ανακοίνωσε χθες ότι θα διασφαλίσει ότι η Transaero θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς τους επιβάτες της και ότι θα ελαχιστοποιήσει τις αρνητικές κοινωνικές συνέπειες για το προσωπικό της Transaero, ενώ το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε τη χρήση κονδυλίων της Aeroflot για τη σταθεροποίηση της ιδιωτικής αεροπορικής εταιρείας “εντός των καθορισμένων ορίων”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024