Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑπεργίες εν όψει για τη Lufthansa
Αδιέξοδο έως τώρα στις διαπραγματεύσεις με το συνδικάτο UFO

Απεργίες εν όψει για τη Lufthansa

Η Lufthansa εξακολουθεί να επιζητά διαπραγματεύσεις με το συνδικάτο UFO, το οποίο ζητά καλύτερο σύστημα καταμερισμού των κερδών και εγγυήσεις ότι οι θέσεις εργασίας δε θα μεταφερθούν ή σε δοθούν στους προσωρινά απασχολούμενους.

Αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο εκατοντάδων ματαιώσεων πτήσεων βρίσκονται όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν με τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Γερμανίας, τη Lufthansa, μετά την αποτυχία αργά χθες το βράδυ της τελευταίας προσπάθειας ύστερα από 13 μήνες διαπραγματεύσεων, προκειμένου να αποφευχθεί απεργία των ιπταμένων κατά τις επόμενες εβδομάδες.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, το συνδικάτο UFO, το οποίο εκπροσωπεί τους 18.000 ιπτάμενους της Lufthansa, δεν έχει ωστόσο δημοσιοποιήσει λεπτομέρειες της απεργιακής δράσης που προγραμματίζει ως συμπαράσταση στα αιτήματα των πληρωμάτων αεροσκαφών για αύξηση του μισθού τους κατά 5% -μετά το τριετές “πάγωμά” του- και κατάργηση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Αρκέστηκε μόνο στο να δηλώσει ότι τις περισσότερες φορές θα ανακοινώνει τις απεργίες την τελευταία στιγμή, ενώ απέκλεισε να προχωρήσει σήμερα σε απεργία.

Η διαμάχη συμβαίνει σε μια περίοδο δύσκολη για τη Lufthansa, η οποία έχει να αντιμετωπίσει την αύξηση του κόστους, το σκληρό ανταγωνισμό και την οικονομική αβεβαιότητα. Το κόστος μιας διακοπής των πτήσεων θα μπορούσε γρήγορα να γίνει μεγάλο για την αεροπορική εταιρεία, η οποία δήλωσε ότι μια 4ήμερη απεργία των πιλότων το 2010 κόστιζε 25 εκατ. την ημέρα σε απώλεια εσόδων.

Όπως αναφερει το Reuters, η Lufthansa, η οποία συνήθως λειτουργεί περίπου 1.850 πτήσεις την ημέρα, δήλωσε ότι εξακολουθεί να επιζητά διαπραγματεύσεις με το συνδικάτο -το οποίο ζητά καλύτερο σύστημα καταμερισμού των κερδών και εγγυήσεις ότι οι θέσεις εργασίας δε θα μεταφερθούν ή σε δοθούν στους προσωρινά απασχολούμενους.

Οι εξελίξεις αυτές συμβαινουν τη στιγμή που η Lufthansa περικόπτει 3.500 θέσεις εργασίας  περίπου το 3% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της (117.000)- και παγώνει τις επενδύσεις, με στόχο να αυξηθουν τα κέρδη που είχαν συμπιεστεί από την ραγδαία αύξηση των τιμών των καυσίμων και του ανταγωνισμού από τις χαμηλού κόστους αεροπορικές εταιρείες, καθώς και απο εκείνες της Μέσης Ανατολής.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024