Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑποκαθίσταται το ρεύμα στον Πόρο, νεκροί και οι 3 επιβαίνοντες του ελικοπτέρου
Αερομεταφορές

Αποκαθίσταται το ρεύμα στον Πόρο, νεκροί και οι 3 επιβαίνοντες του ελικοπτέρου

Το πολιτικό ελικόπτερο ανήκει στην εταιρεία ifly, η όποια εδρεύει στην Πάχη Μεγάρων. Η ΥΠΑ θα αναμένει τα αποτελέσματα από την Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων.

Οι υπηρεσίες του Λιμενικού ανέσυραν από τη θάλασσα την άτρακτο του ελικοπτέρου και του έλικα χθες το βράδυ. Τα συντρίμμια θα εξεταστούν από πραγματογνώμονες ώστε να διαπιστωθεί εάν μπορούν να δώσουν απαντήσεις για την τραγωδία. Παράλληλα θα εξεταστούν τα πτώματα των τριών θυμάτων, τα οποία ανασύρθηκαν και φέρουν σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις συν σωματικά τραύματα, που αποδίδονται στην πτώση.

Υπενθυμίζεται ότι το δυστύχημα έλαβε χώρα όταν το ελικόπτερο προσέκρουσε σε καλώδια της ΔΕΗ και συνετρίβη στην θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στον Πόρο και τον Γαλατά, με συνέπεια να σκοτωθούν ο Έλληνας χειριστής και δύο Ρώσοι επιβάτες.

Η σχετική ανακοίνωση της ΥΠΑ αναφέρει: “Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ενημερώνει ότι ελικόπτερο τύπου Agusta A109 με κατατεθειμένο σχέδιο πτήσης, προερχόμενο από Κρανίδι με προορισμό το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” και με ενδιάμεση στάση την περιοχή του Γαλατά για να παραλάβει δύο επιβάτες έχασε την επαφή του με τον Πύργο Έλεγχου Αθηνών και άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αρχές για τον εντοπισμό του.

Συγκεκριμένα στις 15:32 τοπική ώρα ο πιλότος του ελικοπτέρου επικοινώνησε με την προσέγγιση Αθηνών και ανακοίνωσε ότι σε μερικά λεπτά αναχωρεί από Γαλατά, μετά από αυτή την συνομιλία χάθηκε η οποιαδήποτε επικοινωνία με το κέντρο.

Η ΥΠΑ από την στιγμή που δεν είχε επικοινωνία με το πτητικό μέσο ενημέρωσε το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης καθώς και την Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων δίνοντας το τελευταίο στίγμα του ελικοπτέρου για να προχωρήσουν τις διαδικασίες έρευνας και διάσωσης των επιβαινόντων.

Το πολίτικο ελικόπτερο ανήκει στην εταιρεία ifly, η όποια εδρεύει στην Πάχη Μεγάρων. Η ΥΠΑ θα αναμένει τα αποτελέσματα από την Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων.

Για το αεροπορικό δυστύχημα εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των επιβαινόντων και του πιλότου”.

Στο μεγαλύτερο τμήμα του Πόρου έχει πλέον αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση, μετά το χθεσινό δυστύχημα με το ελικόπτερο. Παρ’όλα αυτά, χωρίς ρεύμα παραμένει η παραλία Ασκέλι, όπου βρίσκονται πολλά ξενοδοχειακά.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, μέχρι το βράδυ αναμένεται να έχει αποκατασταθεί πλήρως η ηλεκτροδότηση.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024