Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΑπονεμήθηκαν τα Tourism Awards 2022, στην 9η κατά σειρά διοργάνωση
Βραβεύσεις

Απονεμήθηκαν τα Tourism Awards 2022, στην 9η κατά σειρά διοργάνωση

Τιμητικά βραβεία απονεμήθηκαν στον κ. Γιάννη Μαραγκουδάκη, πρόεδρο του Πανελλήνιου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης και στο CapsuleT του ΞEE. Τα platinum βραβεία κέρδισαν οι: Eurobank, Περιφέρεια Κρήτης, Costa Navarino, Aria Hotels, Attica Group, Istion Yachting, Kythera Trails, Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης, MT Architects, The Tanneries Hotel & Spa, Novus Mind, Yahoo-Acrossmedia241 και Lux&Easy.

Με μια λαμπερή τελετή και προσέλευση που ξεπέρασε τα 500 άτομα γιορτάστηκαν χθες βράδυ στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού κάποιες από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες στον ελληνικό τουρισμό. Στην ένατή τους διοργάνωση, τα βραβεία-θεσμός του κλάδου συνεχίζουν σταθερά να επιβραβεύουν τους πρωτοπόρους και τους καινοτόμους, ενώ οι υποψηφιότητες φέτος ήταν περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά.

Τον τόνο της βραδιάς έδωσε η Idra Kayne, ερμηνεύοντας επί σκηνής το “Εδώ είναι το ταξίδι”, ενώ τη “σκυτάλη” πήραν η υφυπουργός Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη και ο υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, κ. Χρίστος Δήμας για την απονομή των τιμητικών βραβείων.

Τιμητικά βραβεία απονεμήθηκαν στον κ. Γιάννη Μαραγκουδάκη, πρόεδρο του Πανελλήνιου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης για τη συνεισφορά του στη διαμόρφωση της εικόνας και της εμπειρίας του θαλάσσιου τουρισμού στην Ελλάδα και στο CapsuleT του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος για την προώθηση και την ουσιαστική στήριξη της καινοτομίας. Με βραβείο τιμήθηκε επίσης η μεγάλη ομάδα εθελοντών των Γιορτών Ρόκκας που πραγματοποιούνται κάθε Αύγουστο στα Χανιά και στον εμπνευστή της διοργάνωσης, κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη, καθώς και στον κ. Δημήτρη Σταυρακόπουλο, ιδρυτή της Hermoupolis Heritage, για την ανάδειξη της της βιομηχανικής κληρονομιάς της Ερμούπολης Σύρου.

Τα platinum βραβεία της φετινής διοργάνωσης κέρδισαν οι: Eurobank, Περιφέρεια Κρήτης, Costa Navarino, Aria Hotels, Attica Group, Istion Yachting, Kythera Trails, Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης, MT Architects, The Tanneries Hotel & Spa, Novus Mind, Yahoo-Acrossmedia241 και Lux&Easy.

Ο κ. Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, δήλωσε σχετικά με τη διοργάνωση: “Τα Tourism Awards έχουν μοναδική αξία γιατί αποτελούν επιβράβευση των επαγγελματιών του ευρύτερου κλάδου της φιλοξενίας από τους επαγγελματίες του χώρου. Χωρίς ανταγωνιστικά φίλτρα και παρωπίδες αναγνωρίζουμε το έργο, αλλά και τις προσπάθειες των συναδέλφων και τοποθετούμε την οικονομία της φιλοξενίας εκεί που πραγματικά βρίσκεται, στην κορυφή του οικονομικού βίου του τόπου”.

Στη βραδιά ανακοινώθηκαν επίσης οι νικητές των Villa Awards. Φτιαγμένη από τους δημιουργούς των Tourism Awards, η διοργάνωση αυτή αναδεικνύει τα κορυφαία luxury rentals στην Ελλάδα. Ο τίτλος Best Villa in Greece απονεμήθηκε στη Villa Nupandi στην Καρδαμύλη, ενώ χρυσό βραβείο κέρδισαν οι Katikies Villas Mykonos, η Dikoarch Villa και η Villa Arte by Olive Villa Rentals.

Η φετινή τελετή έδωσε έμφαση στη σύνδεση του τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα και δη με το κρασί και το ελαιόλαδο. Οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τρεις γηγενείς ποικιλίες του ελληνικού αμπελώνα που επέλεξε η ομάδα του Heteroclito και οκτώ διαφορετικά εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα στο olive-oil bar που δημιούργησε η Oliverse.

Ξεχωριστή σημασία δόθηκε στην έννοια της καινοτομίας, με την παρουσία έξι διαφορετικών start ups του CapsuleT που παρουσίασαν τις καινοτόμες ιδέες τους στους παρευρισκόμενους.

Παρουσιαστές της βραδιάς ήταν οι δημοσιογράφοι κ.κ. Μαρία Νικόλτσιου και Πέτρος Κουμπλής, ενώ το κοινό είχε την ευκαιρία να φωτογραφηθεί στο ταξιδιάρικο insta spot της Minoan Lines.

Τα Tourism Awards διοργανώνει το Hotel&Restaurant Daily της Boussias με χορηγό την Fix, υποστηρικτή την TUV HELLAS / TUV NORD και χορηγούς επικοινωνίας τους: epixeiro.gr, Greek Travel Pages και TravelDailyNews.

Δείτε όλους τους νικητές εδώ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024