Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑπροειδοποίητο κλείσιμο του εναέριου χώρου της Τουρκίας προς αερομεταφορέα της Αρμενίας
Αερομεταφορές

Απροειδοποίητο κλείσιμο του εναέριου χώρου της Τουρκίας προς αερομεταφορέα της Αρμενίας

«Για λόγους ακατανόητους σ’ εμάς και χωρίς οποιαδήποτε διακριτή βάση, οι τουρκικές αρχές πολιτικής αεροπορίας ακύρωσαν την άδεια που είχε δοθεί στην αεροπορική εταιρεία FlyOne», κατήγγειλε ο Αράμ Ανανιάν, ο πρόεδρος της εταιρείας.

Χωρίς καμία προειδοποίηση και καμία εξήγηση, οι τουρκικές αρχές αποφάσισαν να περιορίσουν τις πτήσεις πάνω από τον εναέριο χώρο της Τουρκίας. Συγκεκριμένα, υιοθέτησαν μια νέα πολιτική, η οποία δεν επιτρέπει στην αρμενική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους FlyOne Armenia να πραγματοποιεί πτήσεις πάνω από τη γείτονα χώρα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Armenpress, επικαλούμενο τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του αερομεταφορέα.

«Για λόγους ακατανόητους σ’ εμάς και χωρίς οποιαδήποτε διακριτή βάση, οι τουρκικές αρχές πολιτικής αεροπορίας ακύρωσαν την άδεια που είχε δοθεί στην αεροπορική εταιρεία FlyOne Armenia να εκτελεί πτήσεις προς την Ευρώπη μέσω του τουρκικού εναέριου χώρου», κατήγγειλε ο Αράμ Ανανιάν, ο πρόεδρος της εταιρείας.

«Οι τουρκικές αρχές πολιτικής αεροπορίας εφάρμοσαν την ακύρωση χωρίς καμία ειδοποίηση εκ των προτέρων, φέρνοντας την αεροπορική εταιρεία μας και τους επιβάτες μας σε δύσκολη θέση», πρόσθεσε.

Η FlyOne Armenia, θυγατρική εταιρεία του μολδαβικού αερομεταφορέα FlyOne, άρχισε να εκτελεί πτήσεις τον Δεκέμβριο του 2021. Τον Φεβρουάριο του 2023, ο κ. Ανανιάν δήλωνε στο Armenpress πως η εταιρεία διέθετε στόλο πέντε αεροσκαφών Airbus και προσέφερε πτήσεις σε 14 προορισμούς σε οκτώ ευρωπαϊκές και μεσανατολικές χώρες.

Σημειώνεται ότι οι δύο χώρες δεν έχουν ούτε διπλωματικές, ούτε εμπορικές σχέσεις εδώ και 35 χρόνια, διότι βρίσκονται σε διένεξη για τη σφαγή 1,5 Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1915. Η Αρμενία μιλά για γενοκτονία, η Τουρκία, το κράτος που αποτελεί ιστορικό κληρονόμο των Οθωμανών, το αρνείται.

Όμως τον Φεβρουάριο, άνοιξε συνοριακό φυλάκιο -για πρώτη φορά έπειτα από 35 χρόνια- για να διέλθει η ανθρωπιστική βοήθεια που έστειλε η Αρμενία στα θύματα του καταστροφικού σεισμού που έπληξε τη νότια Τουρκία.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024