Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςBlue Air: Ανέστειλε τις δραστηριότητες της, χάος στο αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου
Αεροπορικές εταιρίες

Blue Air: Ανέστειλε τις δραστηριότητες της, χάος στο αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου

Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Blue Air με έδρα τη Ρουμανία και με πτήσεις προς αρκετά ελληνικά αεροδρόμια ανακοίνωσε την αναστολή των δραστηριοτήτων της.

Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Blue Air της Ρουμανίας ανέστειλε τις δραστηριότητές της, επηρεάζοντας πολλούς προορισμούς, αλλά και δημιουργώντας χάος στο αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου. Ο λόγος της αναστολής της λειτουργίας της είναι η κατάσχεση των λογαριασμών της από το υπουργείο Περιβάλλοντος της χώρας για μη συμμόρφωση με τις οικονομικές της υποχρεώσεις προς τους προμηθευτές και παράλειψη καταβολής προστίμου σχεδόν 2 εκατομμυρίων δολαρίων για ακυρωμένες πτήσεις. Έτσι όπως υποστηρίζει η Blue Air δεν ήταν σε θέση να πραγματοποιήσει πληρωμές στους εργαζομένους της, συμπεριλαμβανομένων και των προμηθευτών της.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Blue Air, την οποία μετέδωσαν τα ρουμανικά μέσα ενημέρωσης, ο αερομεταφορέας χαμηλού κόστους αναστέλλει όλες τις δραστηριότητές του έως τις 12 Σεπτεμβρίου 2022.

Η αεροπορική εταιρία ανακοίνωσε ότι όλες οι πτήσεις επιστροφής θα συνεχίσουν να εκτελούνται όπως είχε προγραμματιστεί στις 6 Σεπτεμβρίου. Μόλις όλα τα αεροσκάφη επιστρέψουν στη Ρουμανία, η αεροπορική εταιρεία θα σταματήσει προσωρινά τις πτήσεις.

«Λόγω απρόβλεπτης κατάστασης που συνίσταται στην κατάσχεση όλων των λογαριασμών της εταιρείας Blue Air από το υπουργείο Περιβάλλοντος για μη καταβολή προστίμου, η αεροπορική εταιρεία Blue Air Aviation αναγκάζεται, μη μπορώντας να πληρώσει κανέναν προμηθευτή, να αναστείλει όλες τις πτήσεις που έχουν προγραμματιστεί ν’ αναχωρήσουν από τη Ρουμανία», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η αεροπορική εταιρεία.

Από την πλευρά του, o υπουργός Περιβάλλοντος της Ρουμανίας, Barna Tánczos χαρακτήρισε  αδικαιολόγητη την απόφαση της Blue Air να αναστείλει τις πτήσεις της. «Αυτό το κλείδωμα λογαριασμών σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί την άμεση αναστολή όλων των πτήσεων», είπε. «Ζητώ από την Blue Air να απευθυνθεί αμέσως στο AFM και να επιλύσει νομικά αυτή τη διαφορά και να ζητήσει να συνεχίσουν αμέσως όλες τις πτήσεις, για να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους προς τους επιβάτες».

Στα μέσα Ιουλίου 2022, η Εθνική Αρχή για την Προστασία των Καταναλωτών (ANPC) επέβαλε στην Blue Air πρόστιμο 2 εκατομμύρια ευρώ για ακύρωση περισσότερων από 11.000 πτήσεων επιβατών μεταξύ 30 Απριλίου 2021 και 30 Απριλίου 2022.

Στην Ελλάδα η Blue Air πετάει σε Χανιά, Ηράκλειο, Ζάκυνθο, Κέρκυρα, Αθήνα, Μύκονο, Σαντορίνη, Ρόδο, Κω, Σάμο, Κεφαλονιά, Ακτιο, Σκιάθο και Θεσσαλονίκη.

Ήδη στο αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου επικρατεί χάος, ενώ πρόβλημα υπάρχει στους παραπάνω ελληνικούς προορισμούς, καθώς δεν μπορούν να επαναπατριστούν οι Ρουμάνοι τουρίστες των οποίων οι διακοπές ολοκληρώθηκαν, ενώ δεν μπορούν να έρθουν για διακοπές και τουρίστες που έχουν κλείσει πακέτα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024