Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςCEO Airbus: Η Κίνα είναι πολύ σημαντικός στρατηγικός εταίρος μας
Στρατηγικές Συνεργασίες

CEO Airbus: Η Κίνα είναι πολύ σημαντικός στρατηγικός εταίρος μας

O CEO της Airbus τόνισε τη στρατηγική συνεργασία της εταιρίας με την Κίνα, και αναφέρθηκε στις μελλοντικές τάσεις του κλάδου των αερομεταφορών.

«Αν αφήσουμε κατά μέρος τους καιρούς της πανδημίας, η αεροπορία στην Κίνα αναπτύσσεται με ταχύτερους ρυθμούς από ό,τι στον υπόλοιπο κόσμο», δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Xinhua ο Guillaume Faury, διευθύνων σύμβουλος της ευρωπαϊκής εταιρείας κατασκευής αεροσκαφών Airbus.

Η Κίνα, είπε, είναι ένας πολύ σημαντικός στρατηγικός εταίρος της Airbus και η αλυσίδα εφοδιασμού της αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παγκόσμιας αεροπορικής βιομηχανίας, η οποία έχει δείξει μεγάλη βιομηχανική ανθεκτικότητα και ανταγωνιστικότητα τα τελευταία τρία χρόνια.

«Αυτό που πάντα με εντυπωσιάζει στην Κίνα είναι η ενέργεια, η ταχύτητα, η αισιοδοξία και η ικανότητα να τρέχουν όλα γρήγορα», πρόσθεσε.

Η Airbus σχεδιάζει επί του παρόντος την κατασκευή μιας δεύτερης γραμμής τελικής συναρμολόγησης (FAL) για την επέκταση της παραγωγικής ικανότητας της οικογένειας επιβατικών αεροσκαφών Α320.

«Αυτή η απόφαση συνδέεται άμεσα με το σχέδιό μας να αυξήσουμε την παγκόσμια παραγωγή της επιτυχημένης οικογένειας επιβατικών αεροσκαφών μας A320», είπε ο Faury. Μέχρι το 2026, η Airbus σκόπευε να κατασκευάζει 75 από αυτά τα αεροσκάφη ανά μήνα για να καλύψει την έντονη ζήτηση των παγκόσμιων πελατών.

Το Final Assembly Line Asia στο Tianjin της βόρειας Κίνας ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2008. Έχει ήδη παραγάγει πάνω από 600 αεροσκάφη, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 30% του στόλου Airbus A320 της Κίνας.

«Για να υποστηρίξουμε αυτή την αύξηση της παραγωγής, αποφασίσαμε να ανοίξουμε ένα δεύτερο FAL στο Tianjin, βασιζόμενοι στην κινεζική εγκατάσταση και το τοπικό οικοσύστημα, το οποίο έχει αποδειχθεί επιτυχημένο την τελευταία δεκαετία», είπε ο Faury.

Με το νέο FAL, το οποίο πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία το 2025, η Airbus αναμένει να διπλασιάσει την παραγωγική της ικανότητα στο Tianjin και να παραδώσει περισσότερα αεροσκάφη στους πελάτες της στην Κίνα και την Ασία, υποστηρίζοντας παράλληλα την παγκόσμια αύξηση της παραγωγής.

Σύμφωνα με τον Faury, η Κίνα αντιπροσωπεύει περίπου το 20% της παγκόσμιας αγοράς εμπορικών αερομεταφορών. Προέβλεψε ότι τα επόμενα 20 χρόνια, η εναέρια κυκλοφορία στην Κίνα θα αυξάνεται κατά περίπου 5,3% κάθε χρόνο, σημαντικά ταχύτερα από τον παγκόσμιο μέσο όρο του 3,6%, οδηγώντας σε ζήτηση για περισσότερα από 8.000 επιβατικά και εμπορευματικά αεροσκάφη από τώρα έως το 2040.

«Πιστεύω ότι η Airbus είναι σε καλή θέση για να καλύψει αυτή τη ζήτηση», είπε, υπογραμμίζοντας το μονόκλιτο A320 της Airbus και τα αεροσκάφη ευρείας ατράκτου A330neo και A350 για πτήσεις μεγάλων αποστάσεων που συνδέουν την Κίνα με τον υπόλοιπο κόσμο.

Όσον αφορά στα φορτηγά αεροσκάφη, ο Faury σημείωσε ότι η ζήτηση για φορτίο έχει ενισχυθεί από το ηλεκτρονικό εμπόριο και την ανάπτυξη του παγκόσμιου εμπορίου, και αυτό σίγουρα θα μεταφραστεί σε μια ισχυρή αύξηση του στόλου των εμπορευματικών αεροσκαφών που λειτουργούν στην Κίνα.

Κατά την πιο πρόσφατη επίσκεψή τους στην Κίνα, τα στελέχη της Airbus υπέγραψαν νέα συμφωνία με την China National Aviation Fuel Group Corporation (CNAF) για την εντατικοποίηση της συνεργασίας στην παραγωγή και ανάπτυξη κοινών προτύπων για SAF (αειφόρο αεροπορικό καύσιμο).

Ο Faury πιστεύει ότι αυτό θα αναπτύξει την αλυσίδα εφοδιασμού SAF ενισχύοντας την τοπική παραγωγή SAF προς τη φιλοδοξία χρήσης 10% SAF μέχρι το 2030.

«Εξετάζουμε επίσης και άλλες λύσεις που θα μας βοηθήσουν να απελευθερώσουμε τις ανθρακούχες αερομεταφορές, και ένας από αυτούς είναι η ανάπτυξη αεροπλάνων που κινούνται με υδρογόνο, μιας και η Airbus σκοπεύει να θέσει σε λειτουργία το πρώτο εμπορικό αεροσκάφος με υδρογόνο έως το 2035.”

Τέλος, ένα νέο ερευνητικό κέντρο εγκαινιάστηκε στο Suzhou στην επαρχία Jiangsu της ανατολικής Κίνας, το οποίο θα επικεντρωθεί στην έρευνα που σχετίζεται με τη μελλοντική υποδομή υδρογόνου για την αεροπορία, καθώς και στην προηγμένη κατασκευή, την ηλεκτροκίνηση και τις μελλοντικές καμπίνες.

«Η Airbus έχει δεσμευτεί να υποστηρίξει τη φιλοδοξία του κλάδου μας να φτάσει τις καθαρές μηδενικές εκπομπές CO2 έως το 2050», είπε, προσθέτοντας ότι ως υπέρμαχος της πολυμερούς προσέγγισης και του ελεύθερου εμπορίου, η Airbus είναι και υπέρμαχος της συνεργασίας win-win.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024