Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΧρεωκοπία για την αυστριακή Niki, χιλιάδες επιβάτες μένουν 'στον αέρα'
Αεροπορικές εταιρείες

Χρεωκοπία για την αυστριακή Niki, χιλιάδες επιβάτες μένουν 'στον αέρα'

Περίπου 5.000 επιβάτες της Niki έχουν 'κολλήσει' στο εξωτερικό και πρέπει να επιστρέψουν στην Αυστρία. Οι περισσότεροι από τους επιβάτες αυτούς βρίσκονται στη Μαγιόρκα. Περίπου 40.000 άνθρωποι έχουν κλείσει για να επιστρέψουν στον τόπο τους με τη Niki τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Η αυστριακή αεροπορική εταιρεία Niki κρατά πλέον καθηλωμένα στο έδαφος τα αεροσκάφη της, παρατώντας στα αεροδρόμια χιλιάδες επιβάτες, καθώς κατέθεσε αίτηση προστασίας αφερεγγυότητας. Η εταιρεία διαθέτει περίπου 20 αεροπλάνα που εξυπηρετούν πτήσεθις προς θέρετρα στη νότια Ευρώπη και τη Βόρεια Αφρική.

Ιδρύθηκε από τον Niki Lauda, ​​τον αυστριακό πρώην πρωταθλητή F1, ο οποίος την πώλησε στην airBerlin το 2011.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Der Standard” της Αυστρίας, περίπου 5.000 επιβάτες της Niki έχουν “κολλήσει” στο εξωτερικό και πρέπει να επιστρέψουν στην Αυστρία. Οι περισσότεροι από τους επιβάτες αυτούς βρίσκονται στη Μαγιόρκα. Οι αυστριακές αρχές προσπαθούν τώρα να τους επαναπατρίσουν με άλλες πτήσεις. Σύμφωνα πάντα με την “Der Standard”, περίπου 40.000 άνθρωποι έχουν κλείσει για να επιστρέψουν στον τόπο τους με τη Niki τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Την περασμένη Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου η γερμανική Lufthansa ματαίωσε τα σχέδιά της για εξαγορά της Niki. Νωρίτερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε εκφράσει τις ανησυχίες της για τους κανόνες ανταγωνισμού, σχετικά με πιθανή αγορά από την Lufthansa 81 αεροσκαφών της airBerlin και της Niki. Όπως ανέφερε η Επιτροπή, κάτι τέτοιο θα περιόριζε την επιλογή των επιβατών για αεροπορικές εταιρείες σε Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία.

Η ζημιογόνος airBerlin κατέστη αφερέγγυα τον περασμένο Αύγουστο, αφού ο μεγαλύτερος μέτοχός της, η Etihad Airways, απέσυρε την οικονομική της υποστήριξη. Η αεροπορική εταιρεία σχεδίαζε να εκτελεί τουλάχιστον 145 πτήσεις την εβδομάδα κατά τη χειμερινή περίοδο των διακοπών, από την Αυστρία, την Ελβετία και τη Γερμανία. Τα περιουσιακά στοιχεία της airberlin είναι προς πώληση, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επιτρέπει την πώληση μερικών από αυτά στην Easyjet, με όρους που δε συγκρούονται με την ευρωπαϊκή πολιτική περί αθέμιτου ανταγωνισμού. Κάποια από αυτά τα στοιχεία είναι slots στο αεροδρόμιο Tegel του Βερολίνου και σε κάποια αεροδρόμια προορισμών της εταιρείας, καθώς και εξοπλισμός αεροσκαφών.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

23/02/2024
22/02/2024
21/02/2024
20/02/2024
19/02/2024
16/02/2024