Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΔέκα χρόνια συμπληρώθηκαν από την αεροπορική τραγωδία της 'Ήλιος'
Αερομεταφορές

Δέκα χρόνια συμπληρώθηκαν από την αεροπορική τραγωδία της 'Ήλιος'

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων της Κύπρου έχει προωθήσει όλες τις αναγκαίες διαδικασίες για στελέχωση του Τομέα Ασφάλειας Πτήσεων του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας.

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 10 χρόνων από την τραγωδία της αεροπορικής εταιρείας Ήλιος, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων της Κύπρου εκφράζει στους συγγενείς των 121 θυμάτων τη θλίψη του για το συνεχιζόμενο δράμα τους.

“Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων διαβεβαιώνει ότι είναι προσηλωμένο στην τήρηση και περαιτέρω αναβάθμιση των επιπέδων ασφάλειας στις αερομεταφορές, ώστε να αποφευχθούν παρόμοιες τραγωδίες στο μέλλον”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Ακόμη, αναγνωρίζει ότι “ο τομέας των αερομεταφορών χαρακτηρίζεται από πολυπλοκότητα, γι’αυτό και οι προσπάθειές του για αντιμετώπιση όλων των κενών και ελλείψεων που είχαν παρουσιαστεί στον τομέα ασφάλειας πτήσεων στο παρελθόν, είναι συνεχείς και συστηματικές.

Προς την κατεύθυνση αυτή, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων έχει προωθήσει όλες τις αναγκαίες διαδικασίες για στελέχωση του Τομέα Ασφάλειας Πτήσεων του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας. Συγκεκριμένα, έχει ήδη πληρωθεί η θέση του Προϊσταμένου του Τομέα, που παρέμενε κενή για αρκετά χρόνια, ενώ βρίσκονται σε διαδικασία πλήρωσης και οι υπόλοιπες θέσεις. Με την ενίσχυση που θα επιτευχθεί το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας θα μπορεί να ανταποκρίνεται με περισσότερη επάρκεια και αποτελεσματικότητα στο έργο που έχει να επιτελέσει, έχοντας πάντα ως κύριο γνώμονα και προτεραιότητα την ασφάλεια των πτήσεων και των επιβατών.

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, διαβεβαιώνει ότι, σε συνεργασία με τη διεύθυνση και το προσωπικό του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας, θα παραμείνει αφοσιωμένο στους πιο πάνω στόχους και θα προωθεί σε συνεχή βάση όλες τις αναγκαίες και ριζικές αλλαγές που χρειάζονται, ώστε το αεροσκάφος να συνεχίσει να παραμένει το ασφαλέστερο μεταφορικό μέσο στον κόσμο”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/09/2023
28/09/2023
27/09/2023
26/09/2023
25/09/2023
22/09/2023