Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΔεκάδες ακυρώσεις πτήσεων σε Ισπανία – Πορτογαλία λόγω απεργίας του προσωπικού εδάφους
Αερομεταφορές

Δεκάδες ακυρώσεις πτήσεων σε Ισπανία – Πορτογαλία λόγω απεργίας του προσωπικού εδάφους

Απεργίες ANA

Στην τριήμερη απεργία συμμετείχε σχεδόν το 90% του προσωπικού εδάφους της Portway στα Αεροδρόμια της Λισαβόνας και του Πόρτο. Το προσωπικό καμπίνας της Iberia Express έχει κηρύξει δεκαήμερη απεργία, που θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου.

Στην τριήμερη απεργία συμμετείχε σχεδόν το 90% του προσωπικού εδάφους της Portway στα Αεροδρόμια της Λισαβόνας και του Πόρτο. Το προσωπικό καμπίνας της Iberia Express έχει κηρύξει δεκαήμερη απεργία, που θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου.

Περίπου 60 πτήσεις ακυρώθηκαν στο Αεροδρόμιο της Λισαβόνας χθες, Κυριακή 28 Αυγούστου, τελευταία ημέρα της απεργίας που κήρυξε το προσωπικό εδάφους, όπως δείχνουν τα στοιχεία της εθνικής υπηρεσίας διαχείρισης αεροδρομίων ANA.

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, οι εργαζόμενοι στην εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης Portway ζητούν καλύτερα επιδόματα διακοπών και δυνατότητες επαγγελματικής εξέλιξης. Σύμφωνα με τον ιστότοπο της ANA, σήμερα ακυρώθηκαν συνολικά 59 πτήσεις (31 αφίξεις και 28 αναχωρήσεις) στο Αεροδρόμιο της Λισαβόνας, το μεγαλύτερο της χώρας.

Η Portway, η οποία ανήκει στον γαλλικό όμιλο Vinci, δήλωσε ότι η “ανεύθυνη” απεργία θέτει σε κίνδυνο τον τουριστικό τομέα της Πορτογαλίας, ο οποίος αντιπροσώπευε σχεδόν το 15% του ΑΕΠ πριν από την πανδημία COVID-19.

Ο εκπρόσωπος της Εθνικής Ένωσης Εργαζομένων στην Πολιτική Αεροπορία (SINTAC), Pedro Figueiredo, είπε ότι στην τριήμερη απεργία συμμετείχε σχεδόν το 90% του προσωπικού εδάφους της Portway στα αεροδρόμια της Λισαβόνας και του Πόρτο. Η SINTAC είπε ότι συνολικά χθες ακυρώθηκαν 70-80 πτήσεις από τη Λισαβόνα και 30-40 από το Πόρτο.

“Τις επόμενες ημέρες, το σωματείο μας θα αξιολογήσει τα αποτελέσματα αυτής της απεργίας και ενδέχεται να υιοθετήσουμε νέες μορφές αγώνα”, είπε ο κ. Figueiredo, χωρίς να διευκρινίσει ποιες μπορεί να είναι αυτές.

Στη γειτονική Ισπανία η Iberia Express, η θυγατρική χαμηλού κόστους της εταιρείας Iberia, ακύρωσε χθες οκτώ πτήσεις εσωτερικού και η EasyJet τέσσερις διεθνείς πτήσεις προς τη Γενεύη και το Λονδίνο.

Το προσωπικό καμπίνας της Iberia Express έχει κηρύξει δεκαήμερη απεργία, που θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου, με μισθολογικά αιτήματα. Στην EasyJet απεργούν, για τρίτη φορά εντός του Αυγούστου, οι πιλότοι, ζητώντας να επανέλθουν οι συνθήκες εργασίας τους στο καθεστώς που υπήρχε πριν από την πανδημία και να ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για μια νέα συλλογική σύμβαση.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024