Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΔιακοπή ακτοπλοϊκής επιβατικής μεταφοράς από/προς Ιταλία, στοπ σε κρουαζιερόπλοια στα ελληνικά λιμάνια
Μεταφορές

Διακοπή ακτοπλοϊκής επιβατικής μεταφοράς από/προς Ιταλία, στοπ σε κρουαζιερόπλοια στα ελληνικά λιμάνια

Απαγόρευση της πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων και ημερόπλοιων στα ελληνικά λιμάνια. Διακόπτονται οι αεροπορικές συνδέσεις με Ισπανία. Με ανάρτησή του στο twitter ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι κλείνουν οργανωμένες παραλίες και χιονοδρομικά κέντρα.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 15 Μαρτίου στο Μέγαρο Μαξίμου η ημερήσια σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για την εξέλιξη της εξάπλωσης του κορωνοϊού και την υλοποίηση των μέτρων αντιμετώπισής του.

Στη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκαν:

  • Η διακοπή οδικών, θαλάσσιων και αεροπορικών συνδέσεων με Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία, με εξαίρεση τη μεταφορά εμπορευμάτων και την είσοδο όσων έχουν ελληνική ιθαγένεια ή διαμένουν στην Ελλάδα.
  • Η διακοπή και της ακτοπλοϊκής μεταφοράς από και προς Ιταλία για επιβάτες. Συνεχίζεται η μεταφορά εμπορευμάτων.
  • Η απαγόρευση της πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων και ημερόπλοιων στα ελληνικά λιμάνια.
  • Διακόπτονται οι αεροπορικές συνδέσεις με Ισπανία.
  • Έχουν γίνει συντονισμένες προσπάθειες με ξένες πρεσβείες ώστε η Ελλάδα να προμηθευθεί μάσκες τις επόμενες μέρες από χώρες που έχουν απόθεμα.
  • Επιπλέον των υπόλοιπων νομικών συνεπειών, θα επιβάλλονται πρόστιμα 5.000 ευρώσε όσους δείχνοντας αντικοινωνική συμπεριφορά, παραβιάζουν τα μέτρα που ανακοινώνονται.
  • Διακόπτεται η λειτουργία των πολιτικών και βουλευτικών γραφείων των βουλευτών της ΝΔ.

Σταματούν επίσης, όσες πτήσεις λειτουργούν ακόμη, από και προς την Ιταλία. Ζητήθηκε η αυστηροποίηση των ελέγχων για εκείνους που παραβιάζουν το νόμο δείχνοντας αντικοινωνική συμπεριφορά.

Σταματούν επίσης, όσες πτήσεις λειτουργούν ακόμη, από και προς την Ιταλία.

Στη σύσκεψη μετείχαν, ο υπουργός Επικρατείας κ. Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, κ. Άκης Σκέρτσος, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας κ. Σωτήρης Τσιόδρας, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς, η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του πρωθυπουργού κα Ελένη Σουρανή και ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού κ. Γρηγόρης Δημητριάδης. Επίσης μετείχαν μέσω βιντεοκλήσης ο υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας και στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου 15-03-2020

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024