Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςEasyJet, Ryanair και Air Canada αναστέλλουν τις πτήσεις τους προς Ιταλία
Αερομεταφορές

EasyJet, Ryanair και Air Canada αναστέλλουν τις πτήσεις τους προς Ιταλία

Η British Airways δεν έχει δώσει διευκρινίσεις για τυχόν ακυρώσεις μέσα στις επόμενες ημέρες.

Η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι “έπειτα από συνεχή παρακολούθηση της εξέλιξης της επιδημίας και μετά την απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης να μπει η χώρα σε καραντίνα, αποφασίστηκε η αναστολή πτήσεων να επεκταθεί σε όλες τις περιοχές της Ιταλίας”.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, η βρετανική easyJet ανακοίνωσε την αναστολή όλων των πτήσεών τους προς και από την Ιταλία έως τις αρχές Απριλίου. Η easyJet διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της ότι όλες οι προγραμματισμένες πτήσεις της έως και τις 3 Απριλίου ακυρώνονται, με τη δυνατότητα για τους επιβάτες να μεταθέσουν το ταξίδι τους ή να λάβουν μια επιστροφή χρημάτων. Μόνο κάποιες “πτήσεις ασφαλείας” είναι προγραμματισμένες “μέσα στις επόμενες ημέρες για τους ανθρώπους που πρόκειται να μεταβούν στην Ιταλία ή να επιστρέψουν από εκεί “για σοβαρούς λόγους, εργασίας, υγείας ή επαναπατρισμού”, διευκρίνισε.

Την αναστολή όλων των πτήσεων από και προς την Ιταλία έως τις 8 Απριλίου ανακοίνωσε και η Ryanair. Η εφαρμογή της αναστολής πτήσεων θα εφαρμοσθεί:

  • Από τις 24:00 (Τετάρτη 11 Μαρτίου) έως τις 24:00 (Τετάρτη 8 Απριλίου) στις πτήσεις εντός Ιταλίας
  • Από τις 24:00 (Παρασκευή 13 Μαρτίου) έως τις 24:00 (Τετάρτη 8 Απριλίου) στις διεθνείς πτήσεις από και προς Ιταλία.

Σύμφωνα με την Ryanair, όλοι οι επιβάτες που επηρεάζονται έλαβαν email που τους ενημερώνουν για την ακύρωση των πτήσεών τους. Παράλληλα, θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ της επιστροφής των χρημάτων ή να πάρουν travel credit το οποίο μπορούν να το ενεργοποιήσουν τους επόμενους 12 μήνες.

Η British Airways δεν έχει δώσει διευκρινίσεις για τυχόν ακυρώσεις μέσα στις επόμενες ημέρες. Πληροφορεί ωστόσο τους πελάτες της που έχουν κάνει κράτηση σε πτήσεις για την Ιταλία μέχρι και τις 4 Απριλίου ότι έχουν τη δυνατότητα να μεταθέσουν το ταξίδι τους έως τα τέλη Μαΐου, να προτιμήσουν να πετάξουν προς τη Γενεύη και τη Ζυρίχη ή να τους επιστραφούν τα χρήματα.

Η Air Canada ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις πτήσεις προς την Ιταλία έως την 1η Μαΐου. Η εταιρεία έχει καθημερινή σύνδεση μεταξύ του Καναδά και της Ρώμης στην Ιταλία, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024