Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΕΕ: Συνωστισμός πτήσεων ιδιωτικών τζετ – Υπερδιπλασιάστηκαν οι εκπομπές ρύπων
Αερομεταφορές

ΕΕ: Συνωστισμός πτήσεων ιδιωτικών τζετ – Υπερδιπλασιάστηκαν οι εκπομπές ρύπων

Σύμφωνα με τη δημοσίευση την Greenpeace, περισσότερες από τις μισές (55%) πτήσεις ιδιωτικών τζετ στην Ευρώπη πέρυσι αφορούσαν εξαιρετικά σύντομα ταξίδια, κάτω των 750 χιλιομέτρων (466 μιλίων).

Μπορεί οι αεροπορικές εταιρείες να υιοθετούν μέτρα για την μείωση ρύπων, που είναι επιβλαβή προς το περιβάλλον, ωστόσο τα ιδιωτικά τζετ πληθαίνουν σε ανησυχητικό ρυθμό. Συγκεκριμένα ο αριθμός των πτήσεων ιδιωτικών τζετ στην Ευρώπη το 2022 αυξήθηκε κατά 64% και έφτασε στο ρεκόρ των 572.806, σύμφωνα με ανάλυση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη από την περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace.

Ταυτόχρονα, οι εκπομπές των ιδιωτικών τζετ υπερδιπλασιάστηκαν, ξεπερνώντας τις ετήσιες κατά κεφαλήν εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα 550.000 κατοίκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τη δημοσίευση την Greenpeace, περισσότερες από τις μισές (55%) πτήσεις ιδιωτικών τζετ στην Ευρώπη πέρυσι αφορούσαν εξαιρετικά σύντομα ταξίδια, κάτω των 750 χιλιομέτρων (466 μιλίων).

Το γεγονός αυτό έρχεται σε μια εποχή που η Ευρώπη βρίσκεται στη δίνη μιας σοβαρής χειμερινής ξηρασίας, έπειτα από το πιο ξηρό καλοκαίρι εδώ και τουλάχιστον 500 χρόνια. Οι επιστήμονες προειδοποίησαν στα τέλη Ιανουαρίου ότι η έλλειψη υπόγειων υδάτων σε ολόκληρη την ήπειρο σημαίνει ότι η κατάσταση του νερού είναι πλέον «πολύ επισφαλής».

«Η ανησυχητική αύξηση των πτήσεων με ιδιωτικά τζετ έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όλη την κλιματική επιστήμη που μας λέει ότι πρέπει να μειώσουμε άμεσα τις εκπομπές CO2 προκειμένου να αποτρέψουμε την ολοκληρωτική καταστροφή», δήλωσε η ακτιβίστρια της Greenpeace Klara Maria Schenk.

Οι δημοφιλέστερες διαδρομές

Στην κορυφή των ευρωπαϊκών χωρών με τις περισσότερες πτήσεις ιδιωτικών τζετ βρίσκονται οι δυτικότερες χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και η Γερμανία. Συγκεκριμένα περισσότερες πτήσεις ιδιωτικών τζετ σημειώθηκαν στην πόλη της γαλλικής Ριβιέρας Νίκαια, την πρωτεύουσα της Γαλλίας Παρίσι και τη δεύτερη πολυπληθέστερη πόλη της Ελβετίας, Γενεύη.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024