Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΈγκριση της ΕΕ για την απόκτηση του 75% της Laudamotion από τη Ryanair
Αερομεταφορές

Έγκριση της ΕΕ για την απόκτηση του 75% της Laudamotion από τη Ryanair

Η Laudamotion είναι σε θέση να κατέχει στο στόλο της 19 αεροσκάφη το καλοκαίρι του 2018 μόνο μετά τη μίσθωση 10 αεροσκαφών B737 από τη Ryanair.

Η Ryanair εξέφρασε την ικανοποίησή της για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να εγκρίνει την προτεινόμενη από την Ryanair απόκτηση ποσοστού 75% στην αυστριακή αεροπορική εταιρεία Laudamotion (η Ryanair κατέχει σήμερα 24,9%).


Ο Niki Lauda με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ryanair, Michael O’Leary.

Η Ryanair έχει συνάψει σύμπραξη με τον Niki Lauda για να προσφέρει χαμηλότερους ναύλους και περισσότερες επιλογές για τους καταναλωτές στην Αυστρία, τη Γερμανία και την Ισπανία, όπου η εταιρεία έχει σήμερα τη πλειοψηφία των υπηρεσιών της.

“Ωστόσο, η Laudamotion απειλείται επί του παρόντος από την Lufthansa, η οποία επιχειρεί να αφαιρέσει τα 9 αεροσκάφη που η Lufthansa υποχρεώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να παράσχει στη Laudamotion προκειμένου να επιτρέψει στη Laudamotion να επανεκκινήσει τις υπηρεσίες της”, αναφέρει η διοίκηση της Ryanair.

“Αυτή είναι η τελευταία μιας σειράς προσπαθειών της Lufthansa να αποσταθεροποιήσει και να βλάψει την Laudamotion, όπως:

Η Lufthansa απέτυχε να παραδώσει 2 από τα 11 αεροσκάφη που τους είχε ζητηθεί βάσει της απόφασης της ΕΕ για τον ανταγωνισμό σχετικά με την εξαγορά της Air Berlin από την Lufthansa.

Ορισμένα από τα αεροσκάφη που η Lufthansa είχε δεσμευθεί να παραδώσει καθυστερούν μέχρι και μετά τη θερινή περίοδο του 2018, μειώνοντας περαιτέρω την ικανότητα της Laudamotion να αναλάβει χρονοθυρίδες και να προσφέρει πτήσεις και υπηρεσίες το καλοκαίρι του 2018.

Η Laudamotion είναι σε θέση να κατέχει στον στόλο της 19 αεροσκάφη το καλοκαίρι του 2018 μόνο μετά τη μίσθωση 10 αεροσκαφών B737 από την Ryanair.

Η Lufthansa Group καθυστερεί πληρωμές ύψους άνω των 1,5 εκατ. ευρώ για την μίσθωση πτήσεων των αεροσκαφών της Laudamotion από την Lufthansa, κατά τον Μάρτιο, τον Απρίλιο και τον Μάιο. Η Ryanair διατηρεί τη δέσμευσή της να φέρει ανταγωνισμό και επιλογές στην αυστριακή, γερμανική και ισπανική αγορά μέσω αυτής της επένδυσης στη Laudamotion και κάλεσε τις αρχές ανταγωνισμού να σταματήσουν τις κατ ‘επανάληψη καταχρήσεις της δεσπόζουσας θέσης της Lufthansa, οι οποίες έχουν ως στόχο να βλάψουν τον ανταγωνισμό και τους καταναλωτές”.

O Chief Legal & Regulatory Officer της Ryanair, Juliusz Komorek δήλωσε: “Χαιρετίζουμε την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να εγκρίνει την προτεινόμενη από την Ryanair απόκτηση ποσοστού 75% στο Laudamotion. Η Ryanair διατηρεί τη δέσμευσή της να φέρει τον ανταγωνισμό, τις επιλογές και τους χαμηλόμισθους στην αυστριακή, γερμανική και ισπανική αγορά μέσω της επένδυσής μας στο Laudamotion. Προτρέπουμε τις αρχές ανταγωνισμού της ΕΕ να αναλάβουν δράση και να αποτρέψουν τυχόν περαιτέρω προσπάθειες της Lufthansa να βλάψει τον ανταγωνισμό μέσω της συμπεριφοράς της έναντι των καταναλωτών”.

Ryanair: Νέες απεργίες των πιλότων στις 20 και 24 Ιουλίου

Εν τω μεταξύ, οι Ιρλανδοί πιλότοι της Ryanair προγραμματίζουν απεργιακές κινητοποιήσεις στις 20 και στις 24 Ιουλίου, σύμφωνα με εκπρόσωπο του εργατικού συνδικάτου Forsa/IALPA. Περίπου 30 από τις 2.300 πτήσεις τις αεροπορικής εταιρείας ακυρώθηκαν την περασμένη Πέμπτη 12 Ιουλίου, καθώς περίπου 100 από τους Ιρλανδούς πιλότους απεργούσαν. Η απεργία επηρέασε περίπου 5.000 επιβάτες, οι οποίοι έλαβαν είτε αποζημιώσεις είτε τους προσφέρθηκαν εναλλακτικοί τρόποι μεταφοράς.

Τέλος, το προσωπικό εδάφους, αλλά και καμπίνας, σε Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία και Βέλγιο αναμένεται να απεργήσει στις 25 και 26 Ιουλίου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024