Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΕκατοντάδες καθυστερήσεις και ματαιώσεις πτήσεων λόγω ομίχλης στο Λονδίνο
Αερομεταφορές

Εκατοντάδες καθυστερήσεις και ματαιώσεις πτήσεων λόγω ομίχλης στο Λονδίνο

Με τη διεθνή έκθεση τουρισμού World Travel Market να ξεκινά σήμερα στο Λονδίνο, 50.000 επαγγελματίες της διεθνούς τουριστικής αγοράς από 186 χώρες και χιλιάδες επισκεπτών, οι εκατοντάδες καθυστερήσεις και ματαιώσεις πτήσεων λόγω ομίχλης δημιούργησαν μεγάλο πρόβλημα. Επιπλέον, είναι σε εξέλιξη απεργία του προσωπικού του Docklands Light Railway σήμερα και αύριο.

Οι πτήσεις στα αεροδρόμια του Λονδίνου αντιμετωπίζουν και δεύτερη ημέρα ακυρώσεων και αναστατώσεων των πτήσεων λόγω πυκνής ομίχλης. Τα αεροδρόμια που επηρεάζονται είναι τα Heathrow, Gatwick, London City, Manchester, Leeds Bradford, Glascow, Edinburgh και Cardiff.

Η British Airways συμβουλεύει τους επιβάτες της μέσω του Twitter να ελέγξουν την κατάσταση της πτήσης τους, αν ταξιδεύουν από το Heathrow, το Gatwick και το London City σήμερα, καθώς η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας εκδίδει άλλη μια προειδοποίηση ομίχλης.

Το Heathrow ανέφερε ότι 45 πτήσεις ακυρώθηκαν ήδη σήμερα και οι καθυστερήσεις έφτασαν τις 77, ενώ το London City έχει ακυρώσει 51 πτήσεις -πάνω από το 20% των συνολικών πτήσεων στο αεροδρόμιο- και 13 καθυστερήσεις, σύμφωνα με την ιστοσελίδα στατιστικών στοιχείων πτήσεων, Flight Aware.

Η EasyJet ανακοίνωσε: “Σας ενημερώνουμε ότι συνεχίζουμε να έχουμε προβλήματα λόγω σοβαρής διαταραχής του δικτύου σήμερα, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών σε όλη την Ευρώπη, που προκαλούν χαμηλή ορατότητα. Αυτό έχει οδηγήσει ένα μεγάλο αριθμό αεροσκαφών και πληρωμάτων εκτός προγράμματος των πτήσεών του για σήμερα. Επιπλέον, υπάρχουν πολλοί περιορισμοί στον Έλεγχο Εναέριας Κυκλοφορίας, που έχει οδηγήσει σε κάποιες καθυστερήσεις, ακυρώσεις και εκτροπές πτήσεων. Συνεχίζουμε να επανεξετάζουμε την κατάσταση και θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε τους επιβάτες ότι κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να ελαχιστοποιηθεί η αναστάτωσή τους”.

Ακόμη, εν μέσω της διεθνούς έκθεσης τουρισμού World Travel Market που ξεκίνησε σήμερα στο Λονδίνο, βρίσκεται σε εξέλιξη απεργία του προσωπικού του Docklands Light Railway σήμερα και αύριο. Η διοργανώτρια εταιρεία της WTM βεβαιώνει παρ’όλα αυτά ότι θα υπάρχει ελάχιστη αναστάτωση σε επισκέπτες και συμμετέχοντες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024