Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΕκδήλωση για άρνηση παραχώρησης αεροδρομίου του Μάλεμε σε ιδιώτες
Αεροδρόμια

Εκδήλωση για άρνηση παραχώρησης αεροδρομίου του Μάλεμε σε ιδιώτες

Οι τοπικοί φορείς και ο Δήμος Πλατανιά Κρήτης έχουν καταθέσει προτάσεις για ανάπτυξη του χώρου του ιστορικού αεροδρομίου του Μάλεμε, σύμφωνα με το Σχέδιο Χωροταξικής Ανάπτυξης της περιοχής, χωρίς μέχρι σήμερα να υπάρχει ανταπόκριση από το κεντρικό κράτος.

Την αντίθεσή τους στην προοπτική παραχώρησης του αεροδρομίου του Μάλεμε, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, σε ιδιώτες, εξέφρασαν φορείς των Χανίων, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Πλατανιά σε συγκέντρωση στο χώρο του ιστορικού αεροδρομίου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, ήταν η πρώτη ανοικτή εκδήλωση διεκδίκησης του αεροδρομίου και όπως δήλωσε ο δήμαρχος Πλατανιά, κ. Γιάννης Μαλανδράκης, “η επιλογή της σημερινής ημέρας για την εκδήλωση έγινε, ώστε να ακουστεί ένα νέο ‘όχι’, αυτή την φορά κατά όσων θέλουν να παραχωρηθεί η έκταση του αεροδρομίου σε ιδιώτες”. Σύμφωνα με τον κ. Μαλανδράκη, ήδη οι τοπικοί φορείς και ο δήμος έχουν καταθέσει προτάσεις για ανάπτυξη του χώρου του ιστορικού αεροδρομίου, σύμφωνα με το Σχέδιο Χωροταξικής Ανάπτυξης της περιοχής, χωρίς μέχρι σήμερα να υπάρχει ανταπόκριση από το κεντρικό κράτος.

Αντίθετα σύμφωνα με το ίδιο, για το χώρο του αεροδρομίου έχει επιδείξει ενδιαφέρον το ΤΑΙΠΕΔ, ωστόσο η τοπική κοινωνία είναι αντίθετη σε αυτή την προοπτική. “Με την παρουσία μας υποστηρίζουμε το αίτημα, το αεροδρόμιο να μην περάσει στο σύστημα διαχείρισης του ΤΑΙΠΕΔ και να παραχωρηθεί για αξιοποίηση στην τοπική κοινωνία”, δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Σταθάκης, που έδωσε το “παρών” στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Υπέρ της αξιοποίησης του χώρου από την τοπική κοινωνία τάχθηκε και ο Μητροπολίτης Κισάμου – Σελίνου Αμφιλόχιος, ενώ δεκάδες φορείς με ανακοινώσεις τους ζητούν το ιστορικό αεροδρόμιο να μην περάσει σε ιδιώτες.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024