Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΈναρξη διαγωνισμού αξιοποίησης 14 τουριστικών ακινήτων
Επενδύσεις

Έναρξη διαγωνισμού αξιοποίησης 14 τουριστικών ακινήτων

Περαιτέρω, αναμένεται να υλοποιηθούν επιπλέον επενδύσεις που θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της χώρας με την ανάπτυξη πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων (Boutique Hotels)

Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοινώνει την έναρξη δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού σε μια φάση, για την αξιοποίηση ομάδας ακινήτων, με σκοπό την ανάπτυξή τους σε τουριστικές μονάδες ιδιαίτερης αισθητικής (Boutique Hotels). Η ομάδα περιλαμβάνει 14 μη λειτουργούντα ακίνητα και ειδικότερα:

  • 8 επιλεγμένα πρώην ξενοδοχεία Ξενία
  • 3 παραδοσιακά αρχοντικά στο Πήλιο
  • 2 πρώην σανατόρια, στην Αρκαδία και στη Ρόδο
  • η Villa de Vecchi, ένα ακίνητο ιστορικής σημασίας στη Ρόδο.

Τα ακίνητα αυτά μπορούν να αξιοποιηθούν είτε μεμονωμένα, είτε συνδυαστικά, διαμορφώνοντας γεωγραφικά διαφοροποιημένα χαρτοφυλάκια ακινήτων κατάλληλων για ανάπτυξη χρήσεων τουρισμού και αναψυχής. Περαιτέρω, αναμένεται να υλοποιηθούν επιπλέον επενδύσεις που θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της χώρας με την ανάπτυξη πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων (Boutique Hotels). Ο διαγωνισμός αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2014.

Επιβεβαιώνεται το κινεζικό ενδιαφέρον για τον ΔΑΑ ‘Ελευθέριος Βενιζέλος’
Έως το τέλος του 2014 θα προχωρήσει το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων στην προκήρυξη διαγωνισμού για πώληση πλειοψηφικού ποσοστού του αεροδρομίου της Αθήνας, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Νότης Μηταράκης μετά τη συνάντησή του χθες με αντιπροσωπεία της Ένωσης Κινεζικών Επιχειρηματικών Ομίλων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας, αντιπρόεδρος της Ένωσης Prof. Chongqing κ. Zhang επαναβεβαίωσε το ενδιαφέρον της κινεζικής πλευράς για την εξαγορά της πλειοψηφίας των μετοχών του αερολιμένα “Ελευθέριος Βενιζέλος”, σημειώνοντας παράλληλα ότι πρόθεση της αρμόδιας Εθνικής Υπηρεσίας Τουρισμού της Κίνας  είναι να καταστήσει το αεροδρόμιο της Αθήνας μια σημαντική πύλη εισόδου από την Ασία στην Ευρώπη.

Από την πλευρά του ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι το ΤΑΙΠΕΔ θα προχωρήσει στην προκήρυξη της σχετικής διαδικασίας για το αεροδρόμιο της Αθήνας. Σημείωσε επίσης ότι η πρόσφατη επίσκεψη του Κινέζου πρωθυπουργού κ. Li  στην Αθήνα επιβεβαίωσε τις άριστες διμερείς πολιτικές σχέσεις και επεσήμανε ότι η περαιτέρω ανάπτυξη των οικονομικών και επιχειρηματικών σχέσεων θα επιφέρει σημαντικά οφέλη και για τις δύο χώρες. Στο πλαίσιο αυτό – όπως είχε πει και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Κίνα τον Φεβρουάριο – ο κ. Μηταράκης σημείωσε ότι πλέον έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για την ανάπτυξη των απ’ευθείας αεροπορικών συνδέσεων  μεταξύ Κίνας και Ελλάδας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο γενικός διευθυντής της Κοινοπραξίας Friedmann Pacific Asset Management Ltd και Shenzhen Airport κ. Eric Cheng και ο εμπορικός σύμβουλος της Κινεζικής Πρεσβείας στην Αθήνα κ. Sun Liwei.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

20/03/2023
17/03/2023
16/03/2023
15/03/2023
14/03/2023