Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΕνίσχυση των στόλων των Lufthansa, Swiss και Qatar Airways με αεροσκάφη Airbus
Αεροπορικές εταιρείες

Ενίσχυση των στόλων των Lufthansa, Swiss και Qatar Airways με αεροσκάφη Airbus

Ο Όμιλος Lufthansa ενέκρινε την αγορά 10 A320ceo αεροσκαφών για τη θυγατρική της Eurowings, η Swiss θα επεκτείνει το στόλο της με παραγγελία 15 Α320neo, ενώ η Qatar Airways καλωσόρισε το A380 στο στόλο της.

Το εποπτικό συμβούλιο του Ομίλου Lufthansa ενέκρινε την αγορά 10 A320ceo αεροσκαφών για τη θυγατρική της Eurowings. Το νέο αεροσκάφος θα γίνει η “ραχοκοκαλιά” του νέου χαμηλού κόστους επιχειρηματικού μοντέλου, το οποίο προβλέπει την λειτουργία της Eurowings για απευθείας συνδέσεις εντός της Ευρώπης.

“Με την αγορά των αεροσκαφών χαμηλής κατανάλωσης καυσίμων, A320, τα οποία χαρακτηρίζονται από υψηλότερα επίπεδα αξιοπιστίας, προσφέρουμε στους πελάτες μας ένα άνετο, ελκυστικό και σύγχρονο προϊόν σε μία άκρως ανταγωνιστική αγορά”, δήλωσε ο Nico Buchholz, εκτελεστικός αντιπρόεδρος, διαχείρισης στόλου του ομίλου Lufthansa. “Τα αεροσκάφη αυτά εμφανίζουν σημαντική μείωση θορύβου αλλά και εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Αυτή η νέα παραγγελία είναι μέρος της στρατηγικής εκσυγχρονισμού του στόλου μας, ιδίως όσον αφορά τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμων, του κόστους λειτουργίας, του θορύβου και των εκπομπών ρύπων”.

Ένα άλλο μέλος του Ομίλου, η διεθνής αεροπορική εταιρεία Swiss θα επεκτείνει το στόλο της με παραγγελία 15 Α320neo αεροσκαφών. Τα νέα αεροσκάφη χαμηλής κατανάλωσης καυσίμων θα ανανεώσουν και θα αντικαταστήσουν σταδιακά τον ήδη υπάρχοντα στόλο της Swiss που αποτελείται από αεροσκάφη της οικογένειας Α320.

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τη Swiss ως ένα νέο αγοραστή των A320neo και να ευχαριστήσουμε για τη συνεχή εμπιστοσύνη στα προϊόντα μας”, δήλωσε ο John Leahy, γενικός διευθυντής Επιχειρήσεων-πελατών. “Για πολλά χρόνια η Swiss έχει εισπράξει με επιτυχία όλα τα οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη που προσφέρει η οικογένεια των A320 αεροσκαφών. Το A320neo θα αποτελέσει τον ‘ήρωα’ σε πολλά κεφάλαια επιτυχίας της Swiss στο μέλλον. Είμαστε ευτυχείς που τα αεροσκάφη  μας θα καταστήσουν πλέον τη Swiss ικανή να εκτελεί τα δρομολόγια της ακόμα πιο αποτελεσματικά με σημαντικά μειωμένες εκπομπές CO2 και επίπεδα θορύβου”.

Τέλος, η Qatar Airways, σε μια τελετή της Airbus στο Αμβούργο καλωσόρισε το A380 στο στόλο της. Η παράδοση του νέου αεροσκάφους σηματοδοτεί την έναρξη ενός νέου κεφαλαίου για την Qatar Airways, αυτό της επέκτασης των δραστηριότητές της. Το A380, με το μοναδικό συνδυασμό της μεγαλύτερης  χωρητικότητας, τη δυνατότητα κάλυψης μεγάλων αποστάσεων και την ασυναγώνιστη απόδοση σε κατανάλωση καυσίμου, καθιστά την αεροπορική εταιρεία ικανή να μεταφέρει τους επιβάτες της σε πιο μακρινούς προορισμούς  με άνεση και πολυτέλεια.


Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Airbus Fabrice Brégier (δεξιά) με τον Akbar Al Baker, διευθύνοντα σύμβουλο της Qatar Airways.

Ο Akbar Al Bake, διευθύνων σύμβουλος της Qatar Airways, δήλωσε: “Με την εισαγωγή του A380 στον επεκτεινόμενο στόλο μας, θα ενισχύσουμε τη θέση της Ντόχα ως βασικού περιφερειακού και παγκόσμιου κόμβου αερομεταφορών. Αναθεωρούμε συνεχώς τις υπηρεσίες που προσφέρουμε στους επιβάτες μας για να τους παρέχουμε πάντα τις καλύτερες δυνατές. Για μας η άφιξη του A380 ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στις εξαιρετικές υπηρεσίες που παρέχουμε στους επιβάτες της Qatar Airways”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024