Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΕπανέναρξη πτήσεων της Aegean για Βουδαπέστη
Αεροπορικές εταιρείες

Επανέναρξη πτήσεων της Aegean για Βουδαπέστη

Επανασυνδέεται αεροπορικά μέσω Aegean Airlines η Αθήνα με τη Βουδαπέστη, με τις ουγγρικές κρατήσεις για διακοπές στην Ελλάδα να εμφανίζουν αύξηση 20%.

H Βουδαπέστη εντάσσεται πλέον στο πρόγραμμα πτήσεων της Aegean Airlines, καλύπτοντας εν μέρει το κενό που άφησε το κλείσιμο του ουγγρικού αερομεταφορέα MALEV.

H ενημέρωση των τουριστικών φορέων της Ουγγαρίας, πραγματοποιήθηκε στις 10 Απριλίου, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη του Γραφείου ΕΟΤ Αυστρίας–Ουγγαρίας και του Γραφείου Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στη Βουδαπέστη, παρουσία του Έλληνα Πρέσβη κ. Γιανακάκη.

Ο κ. πρέσβης μαζί με τον υπεύθυνο Marketing του ΕΟΤ Αυστρίας – Ουγγαρίας κ. Ραφαλιά, αναφέρθηκαν, μέσω παρουσίασης, στα πλεονεκτήματα και τη μοναδικότητα της Ελλάδας ως τουριστικός προορισμός.

Αντιπρόσωπος της Aegean στη Βουδαπέστη είναι η Tensi Aviation. H διευθύντρια κα Bouzas και ο Marketing Director κ. Fischer, επεσήμαναν τις προοπτικές συνεργασίας που ανοίγονται για τους Ούγγρους Tour Operators που έχουν ελληνικούς προορισμούς στο πρόγραμμά τους ή πρόκειται να τους εντάξουν.

Το καλοκαιρινό πρόγραμμα πτήσεων ξεκινά στις 15 Μαΐου και λήγει 26 Οκτωβρίου, 3 φορές την εβδομάδα, Τρίτη, Πέμπτη και  Σάββατο. Μέσω Αθηνών είναι δυνατή η ανταπόκριση προς Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Ηράκλειο, Χανιά, Μύκονο και Σαντορίνη.

Επισημαίνεται ότι η Ελλάδα αποτελεί τον πλέον δημοφιλή καλοκαιρινό τουριστικό προορισμό των Ούγγρων. Περίπου 150.000 επισκέπτονται κάθε χρόνο τη χώρα μας, κυρίως οδικώς, και παραμένει κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, Χαλκιδική, Πιερία, Λάρισα, με τους δημοφιλέστερους προορισμούς εκείνων που φθάνουν αεροπορικά να είναι η Κρήτη, η Ρόδος και η Κέρκυρα. Σύμφωνα με τις ενδείξεις που υπάρχουν ήδη απο τους Ούγγρους διοργανωτές ταξιδίων, πολλοί εκ των οποίων είναι Έλληνες ομογενείς, η πορεία των κρατήσεων παρουσιάζει άνοδο της τάξης του 20%.

Η Aegean Airlines συνέδεε αεροπορικώς την Αθήνα με τη Βουδαπέστη από τις 9 Μαρτίου 2012 έως και τα τέλη του περασμένου χρόνου, 4 φορες την εβδομάδα. Φέτος, το θερινό πρόγραμμα πτήσεων Αθήνα – Βουδαπέστη της Aegean ξεκινά στις 15 Μαΐου (αναχώρηση από Αθηνα στις 14:45, άφιξη στη Βουδαπέστη 15:45 – αναχώρηση από Βουδαπέστη στις 16:35, άφιξη στην Αθήνα 19:35) και λήγει στις 26 Οκτωβρίου. Οι δύο πρωτεύουσες θα συνδέονται αεροπορικά τρεις φορές την εβδομάδα, Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο, ενώ μέσω Αθήνας θα είναι δυνατή η ανταπόκριση προς Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Ηράκλειο, Χανιά, Μύκονο και Σαντορίνη.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024