Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΕπέτειος δέκα χρόνων για το Aegean Airlines Pro-Am
Αθλητικός τουρισμός

Επέτειος δέκα χρόνων για το Aegean Airlines Pro-Am

Το επετειακό διεθνές τουρνουά διοργανώθηκε στις εγκαταστάσεις της Costa Navarino στη Μεσσηνία.

Το 10ο διεθνές τουρνουά γκολφ Aegean Airlines Pro-Am, που διοργανώθηκε στις εγκαταστάσεις της Costa Navarino στη Μεσσηνία λειτούργησε ως το ιδανικό επιστέγασμα μιας δεκαετίας γεμάτης επιτυχίες και διεθνή αναγνώριση.

“Ο στόχος μας -μέσω αυτής της διοργάνωσης- ήταν και πάντα θα είναι να προβάλλουμε την Ελλάδα ως γκολφικό προορισμό σε όλους τους λάτρεις του γκολφ, αλλά και ως μια χώρα με απαράμιλλη ομορφιά και ιστορία. Ο γκολφικός τουρισμός είναι μια διεθνής αγορά με τεράστια δυναμική. Αναρίθμητες μελέτες έχουν εκπονηθεί προκειμένου να επιβεβαιώσουν την οικονομική συνεισφορά του στον τουρισμό κάθε χώρας και κατ’ επέκταση στις τοπικές κοινωνίες. Σε αυτό το σημείο η AEGEAN συμπορεύεται σε μια εθνική προσπάθεια και αντιμετωπίζει την κρίση ως μια ευκαιρία για αποφασιστική δράση στην εξωστρέφεια της χώρας”, δήλωσε ο πρόεδρος της Aegean και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Aegean Airlines Pro-Am, κ. Θεόδωρος Βασιλάκης, επισημαίνοντας επιπλέον πως “μετά από 10 χρόνια, το Aegean Airlines Pro-Am έχει τοποθετήσει την Ελλάδα στον διεθνή χάρτη των μεγάλων τουρνουά γκολφ και έχει αναδείξει τις τουριστικές και γκολφικές υποδομές της, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αλλά και στην ουσιαστική αύξηση των εισερχόμενων τουριστών στη χώρα μας”.


Ο κ. Θεόδωρος Βασιλάκης απονέμει αναμνηστική πλακέτα στον κ. Σάκη Ρουβά, ο οποίος αγωνίστηκε στο 10ο Aegean Airlines Pro-Am με την ομάδα “ELPIDA Golfathlon”.

Στην τελετή έναρξης ο Chief Executive των PGAs of Europe, κ. Ian Randell ανέφερε χαρακτηριστικά: “Κοιτάζοντας πίσω στην αρχή της σχέσης μας με την Aegean στην Κρήτη, ο κ. Βασιλάκης και η ομάδα του μπήκαν στον κόσμο του επαγγελματικού γκολφ με φιλοδοξία και αποφασιστικότητα. Η επιθυμία τους να κάνουν τη διαφορά στο γκολφ στην Ελλάδα και να διοργανώσουν ένα event στα ίδια υψηλά στάνταρτ με εκείνα της αεροπορικής τους εταιρείας είχε ως αποτέλεσμα να καθιερωθεί ταχύτατα το  Aegean Airlines Pro-Am σε ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στο καλεντάρι μας, από το οποίο δεν θέλει να λείψει κανείς.  Αυτά τα δέκα χρόνια πολλές φιλίες έχουν χτιστεί μέσα και έξω από τα γήπεδα, με τους αθλητές να επιστρέφουν κάθε χρόνο για να ζήσουν την υπέροχη γκολφική εμπειρία και τις κοινωνικές εκδηλώσεις για τα οποία το Aegean Airlines Pro-Am είναι ήδη ονομαστό. Είναι προνόμιο να είμαστε μέρος μιας διοργάνωσης που είναι τόσο επιτυχημένη όσο και απόλαυση να συμμετέχεις”.

Στο 10ο Aegean Airlines Pro-Am, που τελεί υπό την αιγίδα των PGAs of Europe, της πιο αναγνωρισμένης ένωσης επαγγελματιών του γκολφ στην Ευρώπη, συμμετείχαν 64 ομάδες (ο μεγαλύτερος αριθμός ομάδων της δεκαετίας), αποτελούμενες από έναν επαγγελματία και τρεις ερασιτέχνες, και συνολικά 256 παίκτες από 20 χώρες, από Ευρώπη, Ασία, Αμερική, Νότια Αφρική και Αυστραλία. Επιβεβαιώνοντας έτσι το υψηλό κύρος ενός τουρνουά που, χρόνο με το χρόνο, έχει δικαίως εξελιχθεί σε ένα από τα πλέον πολύ-αναμενόμενα διεθνή αθλητικά γεγονότα στο χώρο του golf.  Οι 64 επαγγελματίες παίκτες που βρέθηκαν στα -πολλάκις βραβευμένα ως ανάμεσα στα καλύτερα του κόσμου- γήπεδα της Costa Navarino (The Dunes & The Bay Course) διεκδίκησαν σε επαγγελματικό επίπεδο 72.000 Ευρώ, το υψηλότερο prize fund της Ευρώπης σε αγώνα Pro- Am για επαγγελματίες.

Η Aegean αποτελεί από το 2011 τον “προτιμώμενο αερομεταφορέα” της The PGAs of Europe, μεταφέροντας τους επαγγελματίες παίκτες της PGAs of Europe µε ειδικές τιµές και προνόµια. Επιπλέον, η Aegean αποτελεί από το 2007 τον “επίσηµο αερομεταφορέα” της PGAs Ελλάδος και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γκολφ, μεταφέροντας τους επαγγελματίες παίκτες της χώρας µας, αλλά και όλα τα παιδιά των Ακαδημιών των Οµίλων δωρεάν, προκειμένου να συμμετάσχουν σε αγώνες και προπονήσεις.

Στη φωτογραφία, ο πρόεδρος της Aegean και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 10th Aegean Airlines Pro-Am κ. Θεόδωρος Βασιλάκης και ο κ. Αχιλλέας Β. Κωνσταντακόπουλος, πρόεδρος και CEO, ΤΕΜΕΣ ΑΕ, απονέμουν το βραβείο στον νικητή του τουρνουά κ. Jake Roos από τη Νότιο Αφρική.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024