Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΕπιχειρηματική συμφωνία Qatar Airways – British Airways για περισσότερες επιλογές στους επιβάτες τους
Αεροπορικές εταιρείες

Επιχειρηματική συμφωνία Qatar Airways – British Airways για περισσότερες επιλογές στους επιβάτες τους

Η νέα συμφωνία θα προσθέσει περισσότερους από 70 προορισμούς στο κοινό δίκτυο των δύο αεροπορικών εταιρειών.

Η Qatar Airways και η μητρική εταιρεία της British Airways, η International Airlines Group (IAG), ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα την σύναψη κοινής επιχειρηματικής συμφωνίας, που θα τεθεί σε ισχύ στις 30 Οκτωβρίου το 2016.

Η συμφωνία θα ωφελήσει τους πελάτες των δύο εταιρειών προσφέροντας περισσότερες επιλογές πτήσεων και ναύλων, ενισχυμένο δίκτυο και μεγαλύτερα οφέλη για τα μέλη των προγραμμάτων τακτικών επιβατών.

Η συνεργασία μεταξύ της Qatar Airways και της British Airways θα επιτρέψει στις δύο αεροπορικές εταιρείες να παρέχουν στους επιβάτες καλύτερη συνδεσιμότητα και μια ακόμα πιο απρόσκοπτη ταξιδιωτική εμπειρία μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου, Ασίας, Μέσης Ανατολής και Αφρικής. Η συμφωνία θα δώσει τη δυνατότητα στις δύο αεροπορικές εταιρείες να πραγματοποιούν πτήσεις κοινού κώδικα σε όλες τις απευθείας πτήσεις μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ντόχα, κίνηση που θα προσφέρει στους πελάτες ένα διευρυμένο δίκτυο δρομολογίων με περισσότερους από 70 προορισμούς. Από τη νέα συνεργασία οι επιβάτες θα μπορούν να αξιοποιήσουν συνολικά επτά καθημερινές απευθείας πτήσεις μεταξύ των αεροδρομίων του Λονδίνου και τη Ντόχα.  

Ο διευθύνων σύμβουλος της Qatar Airways Group, κ. Akbar Al Baker, δήλωσε: “Η British Airways είναι μία αεροπορική εταιρεία με πλούσια ιστορία και κύρος και είμαστε υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε μαζί της για να προσφέρουμε στους επιβάτες μας ακόμη περισσότερες επιλογές παγκόσμιων προορισμών. Αυτή η συνεργασία ενώνει τις δύο κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες, ούτως ώστε να παρέχουν περισσότερες πτήσεις μεταξύ Λονδίνου και Ντόχα στους επιβάτες, περισσότερες επιλογές δρομολογίων, ευρύτερο φάσμα ναύλων και βελτιωμένα προνόμια στα μέλη μας.

Η ανακοίνωση της συμφωνίας αυτής ενισχύει την ήδη εδραιωμένη σχέση μας με την IAG και ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τις απευθείας πτήσεις της British Airways στο Διεθνές Αεροδρόμιο Χαμάντ, όπου οι επιβάτες μπορούν να απολαμβάνουν απρόσκοπτη πρόσβαση στο παγκόσμιο δίκτυο των περισσοτέρων από 150 προορισμών που διαθέτουμε”.

Ο διευθύνων σύμβουλος της IAG, κ. Willie Walsh, ανέφερε: “Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε αυτή τη συνεργασία με την Qatar Airways, μία από τις κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες παγκοσμίως. Η συμφωνία αυτή θα ωφελήσει τους πελάτες με πρόσβαση σε περισσότερους προορισμούς μέσω του εκτεταμένου δικτύου της Qatar Airways. Επίσης, θα μας επιτρέψει να κάνουμε ευκολότερα τα αεροπορικά ταξίδια, με πιο συχνά και καλύτερα συντονισμένα δρομολόγια και πιο αποτελεσματικές μετεπιβιβάσεις. Αυτή η συνεργασία είναι αποτέλεσμα της εμπορικής συμφωνίας με την IAG Cargo, πριν δύο χρόνια και ενισχύει περαιτέρω τη σχέση μας με την Qatar Airways”.

Η συμφωνία αναμένεται επίσης να ενισχύσει και τη συμμαχία οneworld, κάνοντάς την πιο αποτελεσματική και ανταγωνιστική στις πτήσεις που περιλαμβάνει και προσφέροντας περισσότερες επιλογές για τους καταναλωτές.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024