Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΕπιβάτης μηνύει την United Airlines για συγκάλυψη αμέλειας
Αεροπορικές εταιρείες

Επιβάτης μηνύει την United Airlines για συγκάλυψη αμέλειας

Η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι πουλιά προκάλεσαν να διαρραγεί τζάμι σε Boeing 767-300, στην πτήση 931, στις 27 Οκτωβρίου 2018, από το Σικάγο στο Λονδίνο.

Επιβάτης της United Airlines υπέβαλε αγωγή εναντίον της αεροπορικής εταιρείας την περασμένη Τετάρτη, ισχυριζόμενος ότι είπε ψέματα για ένα περιστατικό που θα μπορούσε να σκοτώσει τους πάντες σε αεροπλάνο της από το Σικάγο στο Λονδίνο τον Οκτώβριο του 2018.

“Αυτή είναι η ιστορία για το πώς η αμέλεια της United είχε σχεδόν ως αποτέλεσμα την απώλεια όλων των ζωών στην πτήση 931 στις 27 Οκτωβρίου 2018 και πως η εταιρεία είπε ψέματα στους πελάτες της για να καλύψει αυτήν την αμέλεια”, αναφέρεται στην αγωγή που κατατέθηκε την Τετάρτη στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο, όπου και διαμένει ο επιβάτης Theodore Liaw.

Ο Liaw ισχυρίστηκε ότι η ξαφνική κάθοδος του αεροπλάνου και η επακόλουθη προσγείωση έκτακτης ανάγκης στο αεροδρόμιο Goose Bay του Καναδά δεν οφείλεται σε πουλιά, όπως δήλωσε η United, αλλά λόγω παραθύρου στο θάλαμο διακυβέρνησης που υπέστη ζημία από έναν μηχανικό που είχε σφίξει υπερβολικά τα μπουλόνια, όταν το αεροπλάνο ήταν ακομη στο έδαφος.

“Εκείνο ήταν αυτό που προκάλεσε την πίεση στο παράθυρο του πιλοτηρίου και προκάλεσε τελικά την απώλεια της δομικής του ακεραιότητας, όταν η πτήση 931 ήταν περίπου στα 40.000 πόδια”, ανέφερε η αγωγή.

Σημείωσε ότι το τζάμι στο αεροπλάνο, ένα Boeing 767-300, περιλαμβάνει τρία στρώματα από ενισχυμένο γυαλί. Σύμφωνα με τα έγγραφα του δικαστηρίου, “το παράθυρο του πιλοτηρίου στην πτήση 931 είχε πάθει ζημιά στις δύο πρώτες στρώσεις – το παράθυρο ήταν θρυμματισμένο, με πολλές τρύπες και διαρροή ατμοσφαιρικής πίεσης”.

Στην αγωγή του ο Liaw επαινεί τον συγκυβερνήτη, ο οποίος χρησιμοποίησε το σωματικό βάρος του για να καλύψει τα κενά στο εναπομείναν στρώμα τζαμιού “το οποίο πιθανόν εμπόδισε ολόκληρο το παράθυρο να σπάσει κατά την κάθοδο”. Αν το τρίτο στρώμα είχε σπάσει, σύμφωνα με την καταγγελία “και οι δύο πιλότοι πιθανότατα θα είχαν ρουφηχθεί έξω από το αεροπλάνο και οι επιβάτες της πτήσης 931 θα ήταν καταδικασμένοι”.

Ο επιβάτης δήλωσε ακόμη ότι η United κατόπιν συγκάλυψε το γεγονός, καθοδηγώντας τα στελέχη στην υποστήριξη πελατών να πουν στους επιβάτες ότι ένα πουλί είχε χτυπήσει το τζάμι, κάτι που κατονόμασε ως “παντελώς εξωφρενική ιστορία για πολλούς λόγους, ειδικά δεδομένου ότι κανένα πουλί δεν ζει ή δεν πετάει στα 40.000 πόδια”.

Και πρόσθεσε: “Η United στη συνέχεια προσέβαλε τους επιβάτες, καθώς προσέφερε σε κάθε έναν τους μόνο ένα κουπόνι αξίας 500 δολ. για να ξεχάσουν το περιστατικό, αν και η εταιρεία είχε αναφέρει ότι αποκόμισε κέρδη άνω των 800 εκατ. δολ. το τελευταίο οικονομικό τρίμηνο”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024