Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςEtihad Airways: Αποτελέσματα ρεκόρ για το β' τρίμηνο και το α' εξάμηνο του 2013
Αεροπορικές εταιρείες

Etihad Airways: Αποτελέσματα ρεκόρ για το β' τρίμηνο και το α' εξάμηνο του 2013

Τα έσοδα από τις συμφωνίες κοινού κωδικού και από τις αεροπορικές εταιρείες μετοχικού κεφαλαίου της συμμαχίας ανήλθαν σε 184 εκατ. δολ. κατά τη διάρκεια του β' τριμήνου του 2013, παρουσιάζοντας 25% αύξηση τζίρου σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του περασμένου έτους που είχαν φτάσει τα 147 εκατ. δολ.

Η Etihad Airways ανακοίνωσε τα καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα β’  τριμήνου και α’ εξαμήνου έτους ως επιστέγασμα της σταθερής και συνεχούς ανάπτυξης της εταιρείας στη στρατηγική συμμαχιών της με άλλες αεροπορικές εταιρείες και στις παγκόσμιες εμπορευματικές επιχειρήσεις της.
 
Ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων αύξησε κατά 8% τα επιβατικά έσοδα φτάνοντας τα 921 εκατ. ευρώ (2012: 855 εκατ. δολ.), ενώ ο ίδιος δείκτης για το α’ εξάμηνο του 2013 άγγιξε τα 1,8 δισ. δολ. (2012: 1,6 δισ. δολ.), παρουσιάζοντας αύξηση κατά 13%.
     
Τα έσοδα από τις συμφωνίες κοινού κωδικού και από τις αεροπορικές εταιρείες μετοχικού κεφαλαίου της συμμαχίας ανήλθαν σε 184 εκατ. δολ. κατά τη διάρκεια του β’ τριμήνου του 2013, παρουσιάζοντας 25% αύξηση τζίρου σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του περασμένου έτους που είχαν φτάσει τα 147 εκατ. δολ. Τα έσοδα από τις συνεργασίες της αεροπορικής εταιρείας αποτέλεσαν το 20% των συνολικών επιβατικών εσόδων τόσο στο β’ τρίμηνο όσο και στο α’ εξάμηνο του 2013.
 
Ο James Hogan, πρόεδρος και γενικός διευθυντής της Etihad Airways, δήλωσε πως τα οικονομικά αποτελέσματα του β’ τριμήνου και του α’ εξαμήνου επετεύχθησαν παρά τη συνεχή αστάθεια των οικονομικών και των γεωπολιτικών παραγόντων, με ελαφρώς χαμηλότερους ναύλους τριμήνου, ως αποτέλεσμα του ανταγωνισμού στην ανάπτυξη χωρητικότητας και του επακόλουθου ανταγωνισμού τιμών.   
                                                            
“Παρά το δύσκολο κλίμα για το εμπόριο παγκοσμίως, συνεχίζουμε να πετυχαίνουμε οικονομικά αποτελέσματα ρεκόρ, με διψήφια ανάπτυξη τόσο για το α’ τρίμηνο όσο και το α’ εξάμηνο του έτους” συνέχισε ο κ. Hogan. “Το γεγονός αυτό αντικατοπτρίζει όχι μόνο τη συνεχή δημοτικότητα του κόμβου μας στο Άμπου Ντάμπι, αλλά και την αυξανόμενη ωρίμανση των στρατηγικών συνεργασιών και την ισχυρή θέση των εμπορευματικών λειτουργιών της Etihad Airways που συνεχίζουν να ξεπερνούν τους ρυθμούς ανάπτυξης του κλάδου”.
 
Ο κ. Hogan πρόσθεσε πως ένα σημαντικό επίτευγμα στο β’ τρίμηνο του 2013 ήταν η βελτιωμένη συνεισφορά των συνεργατών της συμμαχίας μετοχικού κεφαλαίου της Etihad Airways, και συγκεκριμένα της γερμανικής airberlin που αποτελεί το μεγαλύτερο συνεργάτη συμφωνιών κοινού κωδικού, όπως φαίνεται από την αυξημένη συνδεσιμότητα μεταξύ των ολοκληρωμένων δικτύων των δύο εταιρειών.
 
Κατά το β’ τρίμηνο 2013 αυξήθηκαν οι συνεργασίες κοινού κωδικού για την Etihad Airways με την προσθήκη του εθνικού αερομεταφορέα της Σερβίας, της Jat Airways και ανακοινώθηκαν νέες συνεργασίες με τις: Air Canada, South African Airways και την Belavia της Λευκορωσίας, που θα ξεκινήσουν από το γ’ τρίμηνο του έτους. Με τις παραπάνω συνεργασίες,οι συνεργάτες κοινού κωδικού της Etihad Airways ανέρχονται στους 45 αποτελώντας ένα εικονικό παγκόσμιο δίκτυο περισσοτέρων των 350 προορισμών, το πληρέστερο δίκτυο από κάθε άλλη συμμαχία ή αεροπορική εταιρεία στην Μέση Ανατολή.
                                                                                                 
Το β’ τρίμηνο του 2013 ο δείκτης διαθέσιμων χιλιομετρικών θέσεων της Etihad Airways, αντιπροσωπευτικός δείκτης της χωρητικότητας θέσεων του δικτύου, αυξήθηκε κατά 13% φτάνοντας τα 17,2 δισ. (2012: 15,2 δισ). Τα έσοδα ανά χιλιομετρικό επιβάτη, αντιπροσωπευτικά της κίνησης, έφτασαν τα 13,3 δισ. (2012: 11,8 δισ.) αυξημένα κατά 13%.
 
Η ανάπτυξη επετεύχθη μέσω της παράδοσης δύο νέων Boeing 777-300 επιβατικών αεροσκαφών, ενός με τρεις καμπίνες των 328 θέσεων συνολικά και ενός μοντέλου 380 θέσεων, αλλά και με αντίστοιχη αύξηση πτήσεων, συμπεριλαμβανομένων των νέων δρομολογίων προς το Άμστερνταμ, το Σάο Πάολο και το Βελιγράδι.
 
Τα αποτελέσματα του β’ τριμήνου ενισχύθηκαν περαιτέρω με την ένταξη καθημερινών δρομολογίων προς την Ουάσιγκτον από το τέλος Μαρτίου, τον τέταρτο νέο προορισμό της αεροπορικής εταιρείας για το 2013.  
 
Η Etihad Airways κατά τη διάρκεια του β’ τριμήνου ανακοίνωσε πως μετά από ρυθμιστικές εγκρίσεις θα αποκτήσει το 24% της Jet Airways διευρύνοντας τη συμμαχία μετοχικού κεφαλαίου της Etihad Airways και το δίκτυό της.
 
Επιπλέον, η εταιρεία υπέγραψε ένα Αρχικό Μνημόνιο Συνεργασίας με την Κυβέρνηση της Σερβίας για να συζητήσει πιθανή επένδυση στην Jat Airways. Επίσης, η Etihad Airways εξασφάλισε τις ρυθμιστικές εγκρίσεις από Αυστραλία για αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου στη Virgin Australia από 10% σε 19,9%.
 
Εκτός από το ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου, η Etihad Airways κατέχει το 29% της airberlin, το 40% της Air Seychelles και το 3% της Aer Lingus.
 
Η Etihad Airways το δεύτερο τρίμηνο του 2013:

  • Ξεκίνησε καθημερινές πτήσεις μεταξύ Άμπου Ντάμπι και Άμστερνταμ, Ολλανδία
  • Ξεκίνησε καθημερινές πτήσεις μεταξύ Άμπου Ντάμπι και Βελιγραδίου, Σερβία
  • Ξεκίνησε τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις μεταξύ Άμπου Ντάμπι και Σάο Πάολο στη Βραζιλία, οι οποίες από τις 15 Ιουλίου θα γίνουν καθημερινές λόγω αυξημένης ζήτησης  
  • Ξεκίνησε συνεργασία κοινού κωδικού με την Jat Airways και ανακοίνωσε νέες συμφωνίες από το τρίτο τρίμηνο του 2013 με την Air Canada, τη South African Airways και την Belavia
  • Επέκτεινε τις συνεργασίες κοινού κωδικού με αερομεταφορείς, όπως οι KLM, Air France, Aer Lingus και Alitalia
  • Ξεκίνησε τις συζητήσεις με την Κυβέρνηση της Σερβίας για απόκτηση μετοχικού κεφαλαίου του εθνικού αερομεταφορέα της χώρας, την Jat Airways
  • Εξασφάλισε ρυθμιστικές εγκρίσεις της Αυστραλίας για αύξηση της συμμετοχής της στη Virgin Australia από 10% σε 19,9%
  • Προσέθεσε δύο νέα επιβατικά και τρία νέα εμπορευματικά αεροσκάφη
  • Κέρδισε και τα τρία βραβεία της κατηγορίας για την Πρώτη Θέση των Skytrax- Καλύτερη Πρώτη Θέση (τέταρτη συνεχόμενη χρονιά), Καλύτερες Θέσεις Πρώτης Θέσης και Καλύτερο Catering Πρώτης Θέσης.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024