Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΓ. Χατζημάρκος: «Να δοθούν slots προσγείωσης – απογείωσης στα μικρά αεροσκάφη στα αεροδρόμια Ν. Αιγαίου»
Η επιστολή του περιφερειάρχη

Γ. Χατζημάρκος: «Να δοθούν slots προσγείωσης – απογείωσης στα μικρά αεροσκάφη στα αεροδρόμια Ν. Αιγαίου»

Σε επιστολή του, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος επισημαίνει την κρίσιμης σημασίας συμβολή της αεροπορικής ενδοσυγκοινωνίας των νησιών, ακόμη και κατά τους χειμερινούς μήνες.

Την παρέμβαση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ως εποπτεύουσας αρχής του Εθνικού Οργανισμού Συντονισμού Πτήσεων (ΕΟΣΠ), για την παραχώρηση slots προσγείωσης και απογείωσης των μικρών αεροσκαφών της αεροπορικής εταιρείας iFlyCycladic, στα αεροδρόμια Ρόδου, Πάρου, Μυκόνου, Σαντορίνης, Ηρακλείου και Χανίων ζητά ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, με επιστολή του προς τον υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, μετά και την ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου.

Στην επιστολή του ο περιφερειάρχης επισημαίνει την συμβολή της εν λόγω αεροπορικής εταιρείας στην βελτίωση της συγκοινωνίας αλλά και της ενδοσυγκοινωνίας μεταξύ των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, η οποία διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος τους, καθώς δίνει την δυνατότητα στους επισκέπτες να γνωρίσουν περισσότερα νησιά κατά την περίοδο των διακοπών τους.

Παράλληλα επισημαίνει το γεγονός ότι η iFlyCycladic προσφέρει πτήσεις μεταξύ των νησιών και κατά τους χειμερινούς μήνες, υπηρεσία η οποία είναι ανεκτίμητη για τις μικρές νησιωτικές κοινωνίες.

Ωστόσο, έχει προκύψει σοβαρό ζήτημα διάθεσης, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, slots προσγείωσης και απογείωσης των μικρών αεροσκαφών της iFlyCycladic, στα αεροδρόμια Ρόδου, Πάρου, Μυκόνου, Σαντορίνης, Ηρακλείου και Χανίων, επειδή στον Εθνικό Οργανισμό Συντονισμού Πτήσεων, δεν είχε προκύψει μέχρι σήμερα ανάλογο ζήτημα, ώστε να ληφθεί μέριμνα για τις πτήσεις με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτών των αεροσκαφών.

Κατόπιν αυτών και προκειμένου η αεροπορική εταιρεία να συνεχίσει απρόσκοπτα τις πτήσεις της και την κρίσιμης σημασίας εξυπηρέτηση των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, ο περιφερειάρχης ζητά από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών να μεριμνήσει το υπουργείο, ως εποπτεύουσα αρχή του ΕΟΣΠ, για την θέσπιση δυνατότητας συντονισμού VFR Schedule πτήσεων μεταξύ των αεροδρομίων των νησιών της περιφέρειας , «ώστε τα νησιά μας αλλά και η χώρα μας να μην απωλέσουν μια ακόμη ευκαιρία ανάπτυξης και βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων τους», όπως χαρακτηριστικά καταλήγει στην επιστολή του.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

21/09/2023
20/09/2023
19/09/2023
18/09/2023
15/09/2023
14/09/2023