Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΓαλλία: «Μπλάκ άουτ» στα αεροδρόμια – Προειδοποιήσεις για καθυστερήσεις
Γαλλία

Γαλλία: «Μπλάκ άουτ» στα αεροδρόμια – Προειδοποιήσεις για καθυστερήσεις

Η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας της Γαλλίας προειδοποιεί.

Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται αύριο, Τετάρτη 15 Μαρτίου, η Γαλλία, καθώς είναι προγραμματισμένη μια πανεθνική απεργία, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το σχέδιο της γαλλικής κυβέρνησης να αυξήσει το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης.

Η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας της Γαλλίας (DGAC) προειδοποίησε σήμερα για εκτεταμένη αναστάτωση στα αεροδρόμια της χώρας την Τετάρτη 15 Μαρτίου, λόγω των απεργιών. Μάλιστα ανέφερε ότι όλες οι αεροπορικές θα «περικόψουν» το 20% των προγραμματισμένων πτήσεων τους, από το αεροδρόμιο Όρλι του Παρισιού.

Σήμερα, οι πτήσεις προς το αεροδρόμιο της Μασσαλίας (στον νότο) και της Βασιλείας-Μιλούζ (στην ανατολική Γαλλία) παρουσίασαν μεγάλες καθυστερήσεις λόγω της κινητοποίησης των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας ενάντια στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, έγινε γνωστό από τη Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας (DGAC).

Σε αντίθεση με τις έξι προηγούμενες ημέρες κατά τις οποίες συνδικάτα των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας καλούσαν σε απεργία, η DGAC δεν είχε ζητήσει σήμερα να γίνουν προληπτικές περικοπές των προγραμματισμένων πτήσεων στη Γαλλία.

Ωστόσο, ενόψει των στάσεων εργασίας των ελεγκτών, η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας όρισε σήμερα να υπάρχει “προσωπικό ασφαλείας” στο αεροδρόμιο Μασσαλίας-Προβηγκίας και στον περιβάλλοντα εναέριο χώρο της, κάτι που “προκάλεσε σημαντικές καθυστερήσεις στο αεροδρόμιο”, διευκρίνισε εκπρόσωπος της DGAC.

Προβλήματα υπήρχαν επίσης σήμερα και στην εναέρια κυκλοφορία γύρω από το αεροδρόμιο της Βασιλείας-Μιλούζ, με “σημαντικές καθυστερήσεις”, σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό οργανισμό για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας Eurocontrol.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από την περασμένη Τρίτη μέχρι την περασμένη Παρασκευή, η DGAC είχε ζητήσει από τις αεροπορικές εταιρίες να περικόψουν κατά 20 έως 30% τις πτήσεις που αναχωρούν από γαλλικά αεροδρόμια, και στη συνέχεια κατά 20% το Σαββατοκύριακο, σε έναν μικρό αριθμό αεροδρομίων.

Τα γαλλικά συνδικάτα είχαν οργανώσει ήδη επτά ημέρες κινητοποιήσεων κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση και η οποία προβλέπει κυρίως την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 χρόνια.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024