Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Air France-KLM πώλησε το 49,99% της Servair στη gategroup
Αεροπορικές εταιρείες

Η Air France-KLM πώλησε το 49,99% της Servair στη gategroup

Η gategroup ανέλαβε τη Servair από 1η Ιανουαρίου 2017. Ο συνδυασμός Servair και Gategroup θα δημιουργήσει το Νο1 catering εν πτήσει σε παγκόσμιο επίπεδο, με περισσότερες από 200 εγκαταστάσεις και 39.000 υπαλλήλους.

Μετά την εξαγορά της gategroup της Swiss, εταιρείας παροχής υπηρεσιών αεροπορικού catering, από την HNA Group στις 22 Δεκεμβρίου 2016, η Air France και η gategroup οριστικοποίησαν την συμφωνία για την πώληση στην gategroup του 49,99% του μετοχικού κεφαλαίου της Servair, φορέα παροχής υπηρεσιών αεροπορικού catering, όπως επίσης συμφωνήθηκε και η μεταβίβαση του επιχειρησιακού ελέγχου της, με την αξία της επιχείρησης να αποτιμάται σε 475 εκατ. ευρώ.

Η πώληση αυτή μπήκε σε ισχύ από την 30η Δεκεμβρίου 2016 και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που ελέγχεται από την gategroup ανέλαβε καθήκοντα από την 1η Ιανουαρίου 2017.

Σύμφωνα με την Air France, μέσω αυτής της συναλλαγής η Air France προσφέρει στη Servair τους πόρους που απαιτούνται για τη μελλοντική ανάπτυξή της, ώστε να διατηρήσει τα υψηλότερα στάνταρτ, σε παγκόσμιο επίπεδο, στον κλάδο της εστίασης στις αερομεταφορές.

Ο συνδυασμός Servair και gategroup θα δημιουργήσει το Νο1 catering εν πτήσει σε παγκόσμιο επίπεδο. Με περισσότερες από 200 εγκαταστάσεις και 39.000 υπαλλήλους, η νέα εταιρεία θα είναι σε θέση να επιταχύνει την εισαγωγή καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών και να δημιουργήσει μια άνευ προηγουμένου παροχή υπηρεσιών για περισσότερες από 300 αεροπορικές εταιρείες –πελάτες της.

Με αυτή τη συναλλαγή, η Air France δήλωσε ότι στοχεύει να επικεντρωθεί πάλι στις βασικές επιχειρήσεις της και στη στρατηγική της για τη μείωση του κόστους.

Ο Xavier Rossinyol, Chief Executive Officer της gategroup, σχολίασε: “Καλωσορίζουμε θερμά τη Servair και τους εργαζομένους της σε μια συνεργασία που θα είναι ιδιαίτερα επωφελής και για τις δύο πλευρές. Στόχος είναι η αξιοποίηση των καλύτερων στοιχείων και των δύο εταιρειών, gategroup και Servair, και ταυτόχρονα τη δημιουργία του πιο διεθνούς δίκτυου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μας. Θα λειτουργούμε ως ένας όμιλος με παγκόσμια ηγεσία. Με αυτό το νέο βήμα θα είμαστε σε θέση να επιταχύνουμε περαιτέρω τη στρατηγική αποτελεσματικότητας και ανάπτυξής μας”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024