Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Air France παρουσιάζει το πρώτο της Airbus A220-300
Αεροπορικές εταιρείες

Η Air France παρουσιάζει το πρώτο της Airbus A220-300

Η Air France συνεχίζει την ανανέωση του στόλου της και παραλαμβάνει το πρώτο από τα 60 Airbus A200-300 που έχουν παραγγελθεί για να αντικαταστήσουν τα Airbus A318 και A319, καθώς και αρκετά Airbus A320. Οι εμπορικές πτήσεις προς Βερολίνο, Βαρκελώνη, Μαδρίτη, Μιλάνο και Βενετία ξεκινούν στις 31 Οκτωβρίου.

Στις 29 Σεπτεμβρίου 2021 η Air France παρέλαβε το πρώτο της Airbus A220-300, το νεότερο στολίδι της εταιρείας στον στόλο του δικτύου μικρών και μεσαίων αποστάσεων. Από την ένταξη του Airbus A350 στο δίκτυο των μεγάλων αποστάσεων, η Air France συνεχίζει την ανανέωση του στόλου της και έως το 2025 θα έχει ενσωματώσει τα 60 αεροσκάφη A220-300 που παραγγέλθηκαν το 2019 σε αυτόν, αντικαθιστώντας τα Airbus A318 και A319 όπως επίσης και αρκετά Airbus A320. Η παραγγελία αυτή – η μεγαλύτερη από ευρωπαϊκό αερομεταφορέα – περιλαμβάνει 30 επιπλέον αεροσκάφη και το αγοραστικό δικαίωμα για 30 ακόμη.

“Το νέο αυτό αεροσκάφος με την απαράμιλλη ενεργειακή απόδοση αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα για την Air France. Μέχρι σήμερα, η ανανέωση του στόλου είναι το κύριο μέσο για την μείωση των εκπομπών CO2, και αυτός είναι ο λόγος που συνεχίζουμε να επενδύουμε σε αεροσκάφη τελευταίας γενιάς. Ενεργοποιούμε επίσης όλες τις δυνατότητες που έχουμε στη διάθεσή μας όπως τα SAF ή την οικολογική πλοήγηση, ως μέρος της συμβολής μας στην προώθηση μιας ουδέτερης σε άνθρακα αεροπορικής βιομηχανίας και τοποθετώντας τον εαυτό μας ως έναν κορυφαίο παίκτη για μια πιο βιώσιμη αεροπορία” δήλωσε ο Benjamin Smith, CEO του ομίλου Air France-KLM.

“Η άφιξη ενός νέου αεροσκάφους αποτελεί πάντα μια πολύ ξεχωριστή περίσταση για μια αεροπορική εταιρεία. Όλες οι ομάδες της Air France έχουν αφιερώσει περισσότερα από δύο χρόνια για να προετοιμάσουν αυτήν την στιγμή και είμαστε ενθουσιασμένοι να βλέπουμε τους πελάτες μας να ανακαλύπτουν την βέλτιστη άνεση που προσφέρει αυτό το αεροσκάφος. Η καμπίνα είναι πιο ευρύχωρη, πιο φωτεινή και προσφέρει πλήρη σύνδεση στο Wi-Fi, συμβάλλοντας περαιτέρω στην αναβάθμιση των παροχών μας” πρόσθεσε η Anne Rigail, CEO της Air France.

Με το όνομα “Le Bourget”, προς τιμή της πόλης που βρίσκεται βόρεια του Παρισιού, η οποία συνδέεται βαθιά με την αεροπορική βιομηχανία, το αεροσκάφος φέρει τα εμβληματικά χρώματα της Air France. Ο φτερωτός ιππόκαμπος βρίσκεται στο μπροστινό μέρος της ατράκτου και στις άκρες των φτερών του, το σύμβολο που ενσαρκώνει τον μύθο της εταιρείας.

Από τις 31 Οκτωβρίου 2021, το Airbus A220-300 θα πετά προς Βερολίνο (Γερμανία), Βαρκελώνη, Μαδρίτη (Ισπανία), Μιλάνο-Linate και Βενετία (Ιταλία) από τον κόμβο της Air France στο Παρίσι-Charles de Gaulle. Κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου 2021-2022, το αεροσκάφος θα επεκτείνει σταδιακά το δίκτυό του στην Μπολόνια, την Ρώμη (Ιταλία), Λισαβόνα (Πορτογαλία) και Κοπεγχάγη (Δανία).

Ένα οικονομικά και περιβαλλοντικά αποδοτικό αεροσκάφος
Το Airbus A220-300 εντάχθηκε στον στόλο δικτύου μικρών και μεσαίων αποστάσεων της Air France και αποτελεί το πιο πρωτοποριακό και αποδοτικό αεροσκάφος στην κατηγορία του με έναν διάδρομο. Προσφέρει μείωση κόστους της τάξης του 10% σε σύγκριση με τα Airbus A318 και A319 και ξεχωρίζει για την ενεργειακή του απόδοση, καταναλώνοντας λιγότερα καύσιμα κατά 20% από τα αεροσκάφη που αντικαθιστά, ενώ οι εκπομπές άνθρακα μειώνονται επίσης κατά 20%. Το αποτύπωμα θορύβου είναι κατά 34% χαμηλότερο. Τα χαρακτηριστικά αυτά θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της Air France και στην επίτευξη των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης. Μέχρι το 2030 η εταιρεία θα έχει μειώσει τις συνολικές εκπομπές CO 2 ανά επιβάτη κατά 50% σε σύγκριση με το 2005, ή 15% σε απόλυτους αριθμούς. Η Air France δεσμεύεται επίσης να συνεργαστεί με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς και τις δημόσιες αρχές για την επίτευξη του κλιματικού στόχου μηδενικών καθαρών εκπομπών CO 2 έως το 2050.

Το υψηλότερο επίπεδο άνεσης κατά την πτήση
Το A220-300 της Airbus διαθέτει 148 θέσεις, σε διαμόρφωση 3-2 θέσεων (5 θέσεις κατά μήκος) δίνοντας τη δυνατότητα στο 80% των επιβατών για θέση στο παράθυρο ή τον διάδρομο. Προσφέρει δύο καμπίνες, Business και Οικονομική, και πρόσβαση στο Air France Connect, την υπηρεσία Wi-Fi της εταιρείας κατά την πτήση.

Η θέση είναι η πιο φαρδιά που υπάρχει στην αγορά (48 εκατοστά). Έχει ανάκλιση 118 μοιρών και διαθέτει ρυθμιζόμενο προσκέφαλο, δερμάτινη επένδυση και εργονομικό μαξιλάρι στο κάθισμα για μεγαλύτερη άνεση. Ένα μεγάλο ατομικό τραπεζάκι, θήκη για ποτήρι, τσέπη για την αποθήκευση βιβλίων και περιοδικών, ατομικές θύρες USB A και C και βάση για tablet ή smartphone είναι ενσωματωμένα στην πλάτη του καθίσματος και συμπληρώνουν το πακέτο παροχών.

Η καμπίνα, η πιο άνετη και φωτεινή στην κατηγορία της, είναι διακοσμημένη με τα χρώματα της Air France – τόνοι του μπλε, έντονη παρουσία του λευκού που προσφέρει φως και αντίθεση, και λεπτομέρειες σε κόκκινο που συμβολίζουν την διάκριση της εταιρείας και την τεχνογνωσία της. Στη μοκέτα το παραδοσιακό διακοσμητικό μοτίβο ψαροκόκαλο διαφοροποιείται λίγο και συμβολίζει τον εμβληματικό κόσμο των παρισινών διαμερισμάτων εμπνευσμένα από τον Haussmann.

Τα μεγάλα, πανοραμικά παράθυρα προσφέρουν φυσικό φως κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Από την επιβίβαση έως την προσγείωση, οι ειδικά προσαρμοζόμενες ρυθμίσεις στην καμπίνα δημιουργούν φωτεινό, δυναμικό φωτισμό την ώρα της υποδοχής και αποβίβασης, και πιο ήπιο φωτισμό για μια πιο χαλαρή και γαλήνια ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια της πτήσης. Τα ευρύχωρα ντουλάπια για τις αποσκευές είναι εύκολα προσβάσιμα. Ο κεντρικός διάδρομος είναι ιδιαίτερα φαρδύς, επιτρέποντας στους επιβάτες να κυκλοφορούν με άνεση.

Τέλος, όπως σε όλο το στόλο της Air France, ο αέρας στην καμπίνα ανανεώνεται κάθε τρία λεπτά χάρη στο σύστημα ανακύκλωσης αέρα ΗΕΡΑ (High Efficiency Particulate Air) το οποίο μειώνει κατά 99.9% την κυκλοφορία σωματιδίων και ιών.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

20/03/2023
17/03/2023
16/03/2023
15/03/2023
14/03/2023