Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Air India εντάσσεται στη Star Alliance
Αεροπορικές εταιρείες

Η Air India εντάσσεται στη Star Alliance

Η Air India αποτελεί την πρώτη ινδική αεροπορική εταιρεία που εντάσσεται στην παγκόσμια συμμαχία αεροπορικών εταιρειών.

Η Star Alliance-The way Earth connects καλωσόρισε την Air India ως πλήρες μέλος της παγκόσμιας οικογένειας αεροπορικών εταιρειών, ανοίγοντας το ισχυρό εγχώριο δίκτυο του εθνικού αερομεταφορέα της πέμπτης μεγαλύτερης αγοράς αερομεταφορών στους επιβάτες του δικτύου της Star Alliance παγκοσμίως.  

Η Air India προσφέρει πλέον σε όλο το δίκτυό της όλα τα προνόμια των επιβατών της Star Alliance  και οι επιβάτες της Air India απολαμβάνουν τα ίδια προνόμια όταν ταξιδεύουν με κάποια από τις υπόλοιπες 26 αεροπορικές εταιρείες- μέλη.  

“Είναι μια σημαντική ημέρα για εμάς. Δηλώναμε για πολλά χρόνια ότι χρειαζόμασταν έναν δυνατό αερομεταφορέα στην ινδική αγορά και καλωσορίζοντας την Air India στην οικογένεια της Star Alliance, ο σκοπός αυτός επετεύχθη”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Star Alliance Mark Schwab. “Γνωρίζουμε ότι η ‘καινούρια’ Air India ανυπομονεί να παρέχει τα προνόμια επιβατών του δικτύου της Star Alliance σε πολλούς επιπλέον ταξιδιώτες”.

Ο Rohit Nandan, πρόεδρος και γενικός διευθυντής της Air India δήλωσε: “Η Air India είναι υπερήφανη που γίνεται μέλος της πιο αναγνωρισμένης συμμαχίας αεροπορικών εταιρειών. Από σήμερα, ανοίγουμε ένα τελείως διαφορετικό κόσμο για τους επιβάτες μας, οι οποίοι μπορούν πλέον να ταξιδεύουν σε παραπάνω από 1.300 προορισμούς σε όλο το δίκτυο και να απολαμβάνουν υπηρεσίες παγκόσμιας κλάσης, καλύτερη συνδεσιμότητα και ομαλή ταξιδιωτική εμπειρία, όποιος κι αν είναι ο προορισμός τους”.

Η Air India προσθέτει συνολικά στο δίκτυο της Star Alliance 400 καθημερινές πτήσεις και πάνω από 40 νέους προορισμούς στην Ινδία. Η μεγαλύτερη αύξηση θα προέλθει από την εγχώρια αγορά της, η οποία μέχρι τώρα εξυπηρετείται από 13 μέλη της Star Alliance που πραγματοποιούν πτήσεις προς 10 προορισμούς και κατέχουν το 13% του μεριδίου αγοράς. Ως αποτέλεσμα της προσθήκης της Air India, το μερίδιο αγοράς της συμμαχίας στην Ινδία έχει ανέλθει στο 30%. Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι επιβάτες επωφελούνται επιπλέον από την ύπαρξη περισσότερων επιλογών σχετικά με τα δρομολόγια που συνδέουν τη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία και την Αυστραλία μέσω της ινδικής υποηπείρου. Συνολικά, το δίκτυο της Star Alliance μετράει 27 αεροπορικές εταιρείες- μέλη, προσφέροντας πάνω από 18.500 καθημερινές πτήσεις και εξυπηρετώντας 1.316 προορισμούς σε 192 χώρες.

Η Air India προσφέρει ενιαίο check-in για τον τελικό προορισμό για τους επιβάτες και τις αποσκευές σε πτήσεις που εκτελούνται από οποιοδήποτε μέλος της Star Alliance, παρέχοντας μια ομαλή ταξιδιωτική εμπειρία. Το όφελος για τους επιβάτες έγκειται στο ότι δεν χρειάζεται να παραλάβουν τις κάρτες επιβίβασής τους για πτήσεις με ανταπόκριση στα ενδιάμεσα αεροδρόμια και εφόσον επιτρέπεται από τους τοπικούς τελωνειακούς κανονισμούς, οι αποσκευές αποστέλλονται επίσης απευθείας στους τελικούς προορισμούς.

Τίθενται σε ισχύ τα αμοιβαία προνόμια για τους τακτικούς επιβάτες μεταξύ του προγράμματος Flying Returns της Air India και των προγραμμάτων των εταιρειών-μελών της Star Alliance. Τα εν λόγω προνόμια παρέχουν στους επιβάτες περισσότερες επιλογές κέρδους και εξαργύρωσης, αναβάθμισης και απόκτησης του status Star Alliance Gold.

Τα μέλη του προγράμματος Flying Returns που έχουν την ιδιότητα μελών του Maharajah Club ή του Golden Edge Club αποκτούν πλέον αυτόματα το status Star Alliance Gold, που τους παρέχει πρόσβαση σε πάνω από 1.000 πολυτελείς αίθουσες αναμονής του παγκόσμιου δικτύου. Οι επιβάτες με status Star Alliance Gold έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν check- in σε ειδικά διαμορφωμένα γκισέ, έχουν δικαίωμα παραπάνω επιτρεπόμενου βάρους αποσκευών και έχουν προτεραιότητα κατά την επιβίβαση και την παραλαβή αποσκευών. Όλα τα παραπάνω προνόμια παρέχονται κι από την Air India σε επιβάτες με status Star Alliance Gold σε άλλα προγράμματα τακτικών επιβατών.  

Το δίκτυο της Air India αποτελείται από 50 προορισμούς εντός της Ινδίας και 33 διεθνείς, εξυπηρετώντας 23 χώρες. Η προσθήκη 40 επιπλέον μοναδικών εγχώριων προορισμών προσφέρει στους επιβάτες άριστη συνδεσιμότητα μεταξύ των μεγάλων επιχειρηματικών κέντρων. Στους νέους προορισμούς συμπεριλαμβάνονται τα βιομηχανικά κέντρα της  Aurangabad και της Vadadora, της Indore που αποτελεί έδρα πολλών εταιρειών παραγωγής φαρμάκων, της Coimbatore που αποτελεί κέντρο της κλωστοϋφαντουργίας και της μηχανικής και της αποκαλούμενης «πόλης του πετρελαίου» της Ινδίας, της Jamnagar. Η Air India εξυπηρετεί επίσης δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς όπως οι πόλεις Goa, Kochi, Madurai και Jaipur.

Ως μέλος της Star Alliance, η Air India πλέον συμμετέχει σε πολλά από τα προϊόντα ναύλων και τις επιχειρηματικές λύσεις της συμμαχίας.

Στον τομέα των επιχειρηματικών ταξιδιών, οι πτήσεις της Air India μπορούν να συμπεριληφθούν στις συμφωνίες Corporate Plus της Star Alliance, οι οποίες απευθύνονται σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες. Για τον τομέα συνεδρίων και διασκέψεων, η Air India θα προσφέρει πλέον τα προγράμματα Conventions Plus και Meetings Plus της Star Alliance,  προϊόντα που απευθύνονται ειδικά στον εν λόγω κλάδο.

Επιπλέον, η Air India ενισχύει την ελκυστικότητα του πλέον δημοφιλούς ναύλου της συμμαχίας, του Star Alliance Round the World Fare (RTW). Αυτός ο ναύλος, ο οποίος διατίθεται στην Πρώτη, στη Διακεκριμένη (Business) και στην Οικονομική (Economy) θέση, επιτρέπει στους επιβάτες να ταξιδεύουν ανά τον κόσμο χρησιμοποιώντας το δίκτυο των 27 εταιρειών-μελών. Οι επιβάτες μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν όλες τις πτήσεις της Air India όταν κάνουν κράτηση για το πρόγραμμα RTW, μέσω του διαδικτυακού εργαλείου κρατήσεων Book & Fly , μέσω αεροπορικής εταιρείας ή μέσω ταξιδιωτικού πρακτορείου.

Ορισμένες από τις πτήσεις της Air India θα περιλαμβάνονται επίσης στο πρόγραμμα Star Alliance Circle Pacific Fare, το οποίο επιτρέπει ταξίδια μετ’ επιστροφής στις ασιατικές χώρες που συνορεύουν με τον Ειρηνικό Ωκεανό, στα κεντρικά διεθνή αεροδρόμια του Ειρηνικού στον Καναδά και στις ΗΠΑ, καθώς και στον Νότιο Ειρηνικό (κυρίως Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία).

Τέλος, η Air India συμπεριλαμβάνεται πλέον στο Asia Airpass μαζί με όλες τις υπόλοιπες αεροπορικές εταιρείες-μέλη της Star Alliance που έχουν ως βάση την Ασία. Ο ειδικός αυτός ναύλος που υπολογίζεται βάσει κουπονιού και μιλίων είναι διαθέσιμος για όλους τους υπερπόντιους επισκέπτες της περιοχής που ταξιδεύουν με κάποια αεροπορική εταιρεία- μέλος της Star Alliance και επιτρέπει στους επιβάτες να ταξιδέψουν σε ολόκληρη την Ασία,  επιλέγοντας από ένα σύνολο 277 προορισμών
.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024