Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Alitalia σε 'Έκτακτη Διαχείριση', σταματά να πουλά εισιτήρια από σήμερα
Αεροπορικές εταιρείες

Η Alitalia σε 'Έκτακτη Διαχείριση', σταματά να πουλά εισιτήρια από σήμερα

Το ιταλικό Υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης εξουσιοδότησε την Alitalia να σταματήσει τις πωλήσεις εισιτηρίων και, κατά συνέπεια, να προχωρήσει στη διακοπή των πτητικών δραστηριοτήτων της από τις 15 Οκτωβρίου 2021, που αποτελεί την αρχική ημερομηνία των νέων πτήσεων.

Μετά τη διαδικασία πώλησης του αεροπορικού τμήματος (Aviation) της Alitalia – Società Aerea Italiana Spa, σε έκτακτη διαχείριση, στην πλήρως δημόσια εταιρεία Italia Trasporto Aereo SpA, το Υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης της χώρας εξουσιοδότησε την Alitalia να σταματήσει τις πωλήσεις εισιτηρίων από τα μεσάνυχτα της 25ης Αυγούστου 2021 και, κατά συνέπεια, να προχωρήσει στη διακοπή των πτητικών δραστηριοτήτων της από τις 15 Οκτωβρίου 2021, που αποτελεί την αρχική ημερομηνία των νέων πτήσεων.

Ως αποτέλεσμα, η Alitalia προσφέρει στους επιβάτες που έχουν εισιτήριο Alitalia (055) για πτήσεις που έχουν αγοραστεί σε όλες τις αγορές της Alitalia:

  • έως και όχι μετά τις 24 Αυγούστου 2021
  • με ημερομηνία ταξιδιού από 15 Οκτωβρίου 2021
  • από/προς οποιονδήποτε προορισμό/προέλευση παγκοσμίως

Για όσες έχουν ακυρωθεί, υπάρχουν οι παρακάτω μορφές βοήθειας και επιστροφής χρημάτων:

  • αλλαγή κράτησης (επανακράτηση ή αναδρομή – ή τροποποίηση του δρομολογίου για τον αρχικό προορισμό ή επιστροφή στο σημείο προέλευσης του ταξιδιού) χωρίς ενοποίηση ναύλου, σε πτήση που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο επιβάτης, έως τις 14 Οκτωβρίου 2021 (τελική ημερομηνία επιστροφής)
  • αλλαγή προορισμού με πιθανή ενσωμάτωση ναύλου, για ταξίδια έως τις 14 Οκτωβρίου 2021 (τελική ημερομηνία επιστροφής). Δεν υπάρχει επιστροφή χρημάτων για διαφορές στον ναύλο.

Η αλλαγή προορισμού θα είναι δυνατή μόνο:

  • για εισιτήρια στην Ιταλία, για προορισμούς που βρίσκονται στην Ιταλία,
  • για εισιτήρια που είναι διεθνή, για προορισμούς που είναι διεθνείς.

Εάν δεν μπορούν ή δεν ενδιαφέρονται για ανασχεδιασχμό της πτήσης τους, οι επιβάτες μπορούν να ζητήσουν την πλήρη επιστροφή χρημάτων, χωρίς πρόστιμο, της τιμής στην οποία αγοράστηκε το εισιτήριο ή της υπολειπόμενης αξίας του εισιτηρίου για το ταξίδι που δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί. Το αίτημα θα γίνει αποδεκτό και θα καθοριστεί το συντομότερο δυνατό, σύμφωνα με τον Κανονισμό EC261/2004.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024