Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ 'Όμικρον' ακυρώνει χιλιάδες πτήσεις παγκοσμίως
Αερομεταφορές

Η 'Όμικρον' ακυρώνει χιλιάδες πτήσεις παγκοσμίως

Κατά τον νεότερο απολογισμό του εξειδικευμένου ιστότοπου Flightaware, το Σάββατο 25 Δεκεμβρίου, καταγράφηκαν σχεδόν 2.800 ακυρώσεις, εκ των οποίων οι 970 ήταν πτήσεις που συνδέονταν με τις ΗΠΑ, είτε διεθνείς είτε εσωτερικές.

Αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο ακύρωσαν πάνω από 4.500 εμπορικές πτήσεις το Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων, καθώς το αυξανόμενο κύμα κρουσμάτων της COVID-19, κυρίως της παραλλαγής “Όμικρον”, δημιούργησε μεγαλύτερη αβεβαιότητα και δυσκολίες για τους ταξιδιώτες των εορτών.

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, αερομεταφορείς σε όλο τον κόσμο ακύρωσαν τουλάχιστον 2.401 πτήσεις χθες, παραμονή Χριστουγέννων, που τυπικά είναι μια ημέρα με μεγάλη κίνηση στα αεροδρόμια, σύμφωνα με την καταμέτρηση του ιστότοπου FlightAware.com. Σχεδόν 10.000 ακόμα πτήσεις είχαν καθυστερήσεις. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 1.779 πτήσεις ακυρώθηκαν σε όλο τον κόσμο την ημέρα των Χριστουγέννων, όπως και 402 ακόμα που είχαν προγραμματιστεί για την Κυριακή.

Η αεροπορική κίνηση εντός των ΗΠΑ καθώς και προς ή από τη χώρα αντιστοιχεί σε πάνω από το 1/4 όλων των πτήσεων που ακυρώθηκαν για το Σαββατοκύριακο αυτό, σύμφωνα με τα στοιχεία της FlightAware.

Μεταξύ των πρώτων αμερικανικών εταιρειών που ανακοίνωσαν “κύμα” ακυρώσεων για το Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων ήταν η United Airlines και η Delta Air Lines, που μαζί ματαίωσαν σε μια ημέρα σχεδόν 280 πτήσεις, επικαλούμενες ελλείψεις προσωπικού εν μέσω έξαρσης των κρουσμάτων της COVID-19.

Τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα COVID-19 στις ΗΠΑ έχουν αυξηθεί λόγω του ιδιαιτέρως μεταδοτικού παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον, που πρώτη φορά εντοπίστηκε τον Νοέμβριο και τώρα αντιστοιχεί σχεδόν τα 3/4 των μολύνσεων στις ΗΠΑ, ακόμα και στο 90% των περιστατικών σε κάποιες περιοχές. Ο μέσος όρος των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στις ΗΠΑ έχει αυξηθεί κατά 45% στα 179.000 ανά ημέρα την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters.

Ο International Air Transport Association (IATA) , σε μια προσπάθεια θα καθησυχάσει τις ανησυχίες, διευκρίνησε ότι η καμπίνα του αεροσκάφους παραμένει “περιβάλλον πολύ χαμηλού ρίσκου μόλυνσης από COVID-19“, ακόμη και με την εμφάνιση της “Όμικρον”, η οποία είναι πολύ πιο διαδεδομένη από άλλες μεταλλάξεις.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024