Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Avianca Brasil αποχωρεί από τη Star Alliance
Αεροπορικές εταιρείες

Η Avianca Brasil αποχωρεί από τη Star Alliance

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2019, η Star Alliance θα αριθμεί πλέον 27 εταιρείες-μέλη.

Η βραζιλιάνικη αεροπορική εταιρεία Ocean Air Linhas Aereas S/A, με έδρα το Σάο Πάολο, η οποία δραστηριοποιούταν στο παρελθόν υπό την ονομασία Avianca Brasil, αποχωρεί επίσημα από τη Star Alliance, από 1η Σεπτεμβρίου 2019.

Η αποχώρηση της Ocean Air πραγματοποιείται μετά από πολύμηνη προστασία σε καθεστώς πτώχευσης και ακολουθεί την ανάκληση του Πιστοποιητικού Αερομεταφορέα (AOC) που κατείχε από τη ρυθμιστική αρχή ANAC της Βραζιλίας.

Το δίκτυο της Star Alliance διατηρεί σημαντική και μακροχρόνια παρουσία στην αγορά της Βραζιλίας ήδη από την ίδρυση της συμμαχίας το 1997.

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2019, η Star Alliance θα αριθμεί πλέον 27 εταιρείες-μέλη.

Ο Jeffrey Goh, διευθύνων σύμβουλος της Star Alliance, δήλωσε: “Από το 2015, όταν και έγινε μέλος της Star Alliance, η Avianca Brasil συνέβαλε σημαντικά στην πελατοκεντρική πρόταση της Συμμαχίας στην βραζιλιάνικη αγορά, και λυπούμαστε για αυτή την ατυχή εξέλιξη.

Θα ήθελα να τονίσω ότι η αποχώρηση της Avianca Brasil δεν επηρεάζει με κανέναν τρόπο την ιδιότητα μέλους της Avianca S.A., του αξιόλογου αυτού μέλους μας που εδρεύει στη Μπογκοτά της Κολομβίας και θα συνεχίζει να συνεισφέρει σημαντικά στη Star Alliance, στην περιοχή της Νότιας Αμερικής”.

Έντεκα από τις αεροπορικές εταιρείες-μέλη της Star Alliance προσφέρουν απευθείας δρομολόγια από και προς τη Βραζιλία: Air Canada, Avianca, Air China, Copa Airlines, Ethiopian Airlines, Lufthansa, SWISS, South African Airways, TAP Air Portugal, Turkish Airlines και United.

Συνολικά, οι αεροπορικές εταιρείες-μέλη της Star Alliance εκτελούν 588 εβδομαδιαίες πτήσεις από 11 σημεία στο εσωτερικό της Βραζιλίας προς 17 κόμβους της Star Alliance, προσφέροντας συνδέσεις με 738 περαιτέρω διεθνείς προορισμούς, περισσότερους από οποιαδήποτε άλλη αεροπορική συμμαχία.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024