Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Cobalt συνδέει την Κύπρο με προορισμούς της Μέσης και Ευρύτερης Ανατολής
Αεροπορικές εταιρείες

Η Cobalt συνδέει την Κύπρο με προορισμούς της Μέσης και Ευρύτερης Ανατολής

Η Cobalt προχώρησε σε συμφωνία με την Etihad Airways, η οποία θα 'ανοίξει' πάνω από 100 νέα δρομολόγια, που θα διενεργούνται από την Κύπρο μέσω του Abu Dhabi.

Συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με μια από τις σημαντικότερες αεροπορικές εταιρείες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σύναψε η Cobalt Air. Η αεροπορική εταιρεία της Κύπρου θα συνεργάζεται με την Etihad Airways, με στόχο να διασυνδέσει την Κύπρο με διάφορους προορισμούς της Μέσης Ανατολή.

Η συμφωνία της Cobalt με την Etihad, αναμένεται να έχει πολλαπλά οφέλη τόσο για την εταιρεία όσο και για την οικονομία της Κύπρου καθώς θα “ανοίξει” περισσότερα από 100 νέα δρομολόγια που θα διενεργούνται από την Κύπρο μέσω του Abu Dhabi.

Το εγχείρημα αυτό των δυο αερογραμμών θα διευρύνει την εμβέλεια των επιβατών τους και ταυτόχρονα, θα ενισχύσει τις προσπάθειες για ενθάρρυνση του τουρισμού από και προς τη Μέση Ανατολή. Για παράδειγμα, το επιβατικό κοινό της Κύπρου θα έχει πλέον τη δυνατότητα να πραγματοποιεί κρατήσεις μέσω του Abu Dhabi για το Σίδνει αλλά και άλλους μακρινούς αλλά δημοφιλείς προορισμούς. Ο έλεγχος των αποσκευών των επιβατών θα γίνεται στο αεροδρόμιο Λάρνακας και η παράδοση τους θα γίνεται στον τελικό προορισμό. Στο παρόν στάδιο, όλες οι κρατήσεις των πτήσεων της Cobalt από τη Λάρνακα με διασύνδεση της Etihad από το Abu Dhabi, θα πραγματοποιούνται από τα ταξιδιωτικά πρακτορεία.

Με τη συμφωνία αυτή η Cobalt και κατ’επέκταση η Κύπρος αποκτά ισχυρότερη παρουσία στη Μέση Ανατολή και παράλληλα, η Etihad αποκτά ξανά διασύνδεση με την Κύπρο μετά από το 2014, όπου σταμάτησε να εξυπηρετεί τη διαδρομή αυτή.

Η Cobalt άρχισε να πραγματοποιεί πτήσεις από τη Λάρνακα προς το Abu Dhabi τον Φεβρουάριο φέτος με το Airbus A320. Όλες οι πτήσεις από και προς το Abu Dhabi διαθέτουν την υπηρεσία business class με τα 12 ειδικά διαμορφωμένα καθίσματα κατάλληλα για επιχειρηματίες και μη, ενώ προσφέρεται και φαγητό κατ’ επιλογή.

Η Cobalt Air, εισήγαγε πρόσφατα στα αεροσκάφη της την πλατφόρμα IFB της Bluebox Wow (Wi-Fi) η οποία προσφέρει την απόλυτη εμπειρία ψυχαγωγίας στους επιβάτες παρέχοντας τους την ευκαιρία να απολαύσουν δωρεάν ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές και οποιοδήποτε άλλο ψηφιακό περιεχόμενο μέσω των ψηφιακών συσκευών τους εν ώρα πτήσης.

Ο κ. Φιλόκυπος Ρουσουνίδης, διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων της Cobalt Air, σχολίασε σχετικά: “Αποτελεί μεγάλη αναγνώριση για τη Cobalt το γεγονός ότι μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμος όπως η Etihad Airways εμπιστεύθηκε την εταιρεία μας, η οποία μετρά μόλις δύο χρόνια στον τομέα των αερομεταφορών. Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι που ετοιμαζόμαστε εγκαινιάσουμε αυτήν τη συνεργασία και να προσφέρουμε στους Κύπριους διασυνδέσεις σε δημοφιλείς προορισμούς. Ήδη, όπως καταδεικνύεται από τα στοιχεία η χώρα μας αποδεικνύεται ολόχρονα ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός από τη Μέση Ανατολή και μέσω της σύνδεσης αυτής θα ενισχυθεί ο τουρισμός και από τις δυο πλευρές”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024