Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Cyprus Airways μεταφέρει διπλάσιο αριθμό επιβατών συγκριτικά με το 2019
Αερομεταφορές

Η Cyprus Airways μεταφέρει διπλάσιο αριθμό επιβατών συγκριτικά με το 2019

Αναλυτικά τα στοιχεία της επιβατικής κίνησης της κυπριακής αεροπορικής.

Η Cyprus Airways ανακοίνωσε τα αποτελέσματα επιβατών για τον Απρίλιο. Τον περασμένο μήνα η κυπριακή αεροπορική εταιρεία μετέφερε 60.237 επιβάτες (Απρίλιος ’22: 11.556), τέσσερις και πλέον φορές περισσότερους από πέρυσι. Από αυτούς 48.237 επιβάτες μεταφέρθηκαν στις τακτικές υπηρεσίες της και επιπλέον 12.000 επιβάτες μεταφέρθηκαν στις υπηρεσίες τσάρτερ και ACMI.

Κατά τη διάρκεια του Απριλίου η εταιρεία πραγματοποίησε 371 πτήσεις (Απρ’22: 158 πτήσεις) και βελτίωσε τον συντελεστή πληρότητας κατά 22% μονάδες. Σε σύγκριση με το 2019, πριν από την έναρξη της πανδημίας, η Cyprus Airways μετέφερε 59% περισσότερους επιβάτες στις προγραμματισμένες υπηρεσίες της και πραγματοποίησε 45% περισσότερες πτήσεις.

“Τον Απρίλιο αρχίσαμε να πραγματοποιούμε πτήσεις προς το Ντουμπάι και το Κάιρο, δύο σημαντικούς προορισμούς που συμπληρώνουν τα στρατηγικά μας σχέδια για τη βελτίωση της διεθνούς συνδεσιμότητας της Κύπρου. Αυτό μας βοήθησε να συνεχίσουμε την τάση μας να ξεπερνάμε τις επιδόσεις μας τόσο πέρυσι όσο και το 2019, επιτυγχάνοντας αριθμούς αύξησης επιβατών μήνα με μήνα. Αυτό το μήνα θα συνεχίσουμε να επεκτείνουμε τη συνδεσιμότητά μας με πολλαπλές εβδομαδιαίες συχνότητες προς τους ευρωπαϊκούς κόμβους της Ζυρίχης, της Πράγας και της Βασιλείας, ενώ το Μιλάνο θα εξυπηρετείται από την 1η Ιουνίου”, δήλωσε η Natalya Milovanova, οικονομική διευθύντρια της Cyprus Airways.

“Παρά τον επιθετικό και περιττό ανταγωνισμό σε αρκετά δρομολόγιά μας, πιστεύουμε ότι είμαστε σε ισχυρή θέση για να επιτύχουμε περαιτέρω ανάπτυξη και να συνεχίσουμε να βοηθάμε τον τομέα του τουρισμού. Όντας ο 3ος μεγαλύτερος αερομεταφορέας της Κύπρου πίσω από την Aegean και την Wizz Air, παρέχουμε νέους εισερχόμενους τουριστικούς και επαγγελματικούς επιβάτες στο νησί ενισχύοντας την τοπική οικονομία.

Έχουμε αποδείξει ότι δεν είμαστε ένας ευκαιριακός αερομεταφορέας, αλλά οι υπηρεσίες μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την κυπριακή κοινότητα. Με μια αφοσιωμένη ομάδα ανθρώπων, σπουδαίο δίκτυο, καλές συχνότητες και δύο επιπλέον αεροσκάφη νέας γενιάς που εντάσσονται στο στόλο, η Cyprus Airways φροντίζει να είναι ο αερομεταφορέας με την καλύτερη δυνατή αξία από και προς το νησί”, πρόσθεσε ο Paul Sies, διευθύνων σύμβουλος της Cyprus Airways.

“Τον Απρίλιο είχαμε μεγάλο αριθμό κρατήσεων και ήταν δύσκολο να επικοινωνήσουμε με το κέντρο επικοινωνίας κατά διαστήματα. Για το γεγονός αυτό ζητούμε συγγνώμη. Από την 1η Μαΐου προσλάβαμε περισσότερο προσωπικό και επεκτείναμε το ωράριο λειτουργίας μας. Ελπίζουμε ότι αυτό θα κάνει πολύ πιο εύκολη την επικοινωνία μαζί μας”, επιβεβαίωσε ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024