Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Ελλάδα η πρώτη χώρα που επέστρεψε στα επίπεδα προ 2019 στην εναέρια κυκλοφορία
Αερομεταφορές

Η Ελλάδα η πρώτη χώρα που επέστρεψε στα επίπεδα προ 2019 στην εναέρια κυκλοφορία

Συμμετοχή της κας Ολυμπίας Αναστασόπουλου σε συνάντηση για τα Ασφαλή Διεθνή Ταξίδια του ΟΟΣΑ.

Η γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κα Ολυμπία Αναστασόπουλου συμμετείχε στις εργασίες της Συνάντησης Υψηλού Επιπέδου για τα Ασφαλή Διεθνή Ταξίδια (Safe International Travel) εν καιρώ πανδημίας, με παραπάνω από 100 συμμετέχοντες από 34 χώρες που διοργανώνει ο ΟΟΣΑ με την ισπανική κυβέρνηση.

Η κα Αναστασοπούλου, στο πάνελ με θέμα “Τα Μακροπρόθεσμα Διδάγματα από την Πανδημία για τα Ασφαλή Ταξίδια”, επισήμανε τις επιπτώσεις στην τουριστική και ταξιδιωτική βιομηχανία παγκοσμίως, όπως και τις προκλήσεις για ασφαλείς μετακινήσεις διεθνώς, ενώ υπογράμμισε ότι σύμφωνα με την Ένωση Ευρωπαϊκών Αεροδρομίων, ΑCI Europe, η Ελλάδα έχει γίνει πλέον η πρώτη χώρα που έχει επιστρέψει στα επίπεδα προ του 2019 σε ό,τι αφορά στην εναέρια κυκλοφορία.

Όπως τόνισε η κα Αναστασόπουλου “αυτό οφείλεται στην έγκαιρη οικονομική ενίσχυση από την Ελληνική Πολιτεία τόσο των αεροδρομίων της χώρας, όσο και του κλάδου των αερομεταφορών ευρύτερα”. Παράλληλα η γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης σημείωσε ότι σε διάφορα αεροδρόμια της πατρίδας μας, από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο δίνεται μπόνους σε ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας για όσες λιγότερες καθυστερήσεις υπάρχουν.

Νωρίτερα η κα Αναστασόπουλου είχε διμερείς συναντήσεις με τους ομολόγους της από τη Βραζιλία, τη Ρουμανία, τη Κροατία, την Λιθουανία, καθώς και εκπροσώπους της Ισπανικής Κυβέρνησης και του ΟΟΣΑ, με τους οποίους συζήτησε τις προοπτικές εμβάθυνσης και διεύρυνσης της συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού.

Προηγουμένως η γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης συνομίλησε με τον αναπλ. γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ Yoshiki Takeuchi και την επικεφαλής Επιχειρηματικότητας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και Τουρισμού του ΟΟΣΑ, Celine Kauffmann, με τους οποίους εξετάστηκε η περαιτέρω αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού οικοσυστήματος μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Η γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κα Ολυμπία Αναστασόπουλου με τον αναπλ. γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ Yoshiki Takeuchi.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
22/09/2023
21/09/2023
20/09/2023
19/09/2023
18/09/2023
15/09/2023