Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ επική γκάφα της ANA: Πούλησε business class εισιτήρια σε τιμή οικονομικής θέσης
Αερομεταφορές

Η επική γκάφα της ANA: Πούλησε business class εισιτήρια σε τιμή οικονομικής θέσης

Τυχερός πήγε στη Χονολουλού πληρώνοντας μόλις 550 δολάρια αντί για 8.200.

Ένα σημαντικό λάθος στη μετατροπή νομίσματος, οδήγησε πολλούς πελάτες της ιαπωνικής αεροπορικής ANA στην business class έναντι μόλις μερικών εκατοντάδων δολαρίων.

Συγκεκριμένα, σε ιστοσελίδα του Βιετνάμ είχαν αναρτηθεί εισιτήρια, στα αναγραφόταν λανθασμένη μετατροπή νομίσματος. Τα περισσότερα εισιτήρια αφορούν ταξίδια που ξεκινούν από την Τζακάρτα, περνούν από την Ιαπωνία και τη Νέα Υόρκη, με τελικό προορισμό διάφορους προορισμούς της Νοτιοανατολικής Ασίας, συμπεριλαμβανομένης της Σιγκαπούρης και του Μπαλί – όλη η διαδρομή business class.

Η ιαπωνική αεροπορική εταιρεία ANA ανακοίνωσε ότι όσοι… τυχεροί άρπαξαν την ευκαιρία μέσα από την ιστοσελίδα της, έκαναν κράτηση και πληρωμή, θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα εισιτήρια σε αντίθεση με όσους είχαν κάνει μόνο κράτηση. Οι τελευταίοι θα κληθούν «να πληρώσουν μια δίκαιη τιμή», σύμφωνα με εκπρόσωπο της αεροπορικής εταιρείας.

Το Bloomberg News συνομίλησε με ανθρώπους που άδραξαν την ευκαιρία, πριν γίνει αντιληπτό το λάθος από την εταιρεία. Ο Johnny Wong, έκλεισε εισιτήριο μετ’ επιστροφής από την Τζακάρτα στη Χονολουλού μέσω του αεροδρομίου Narita στο Τόκιο έναντι 550 δολαρίων. «Ποτέ δεν πίστευα ότι θα πετύχαινα μια τέτοια προσφορά», δήλωσε ο Wong.

Ο 29χρονος ανέφερε ότι αγχώθηκε μέχρι να εισάγει τα στοιχεία του στην πλατφόρμα και να κλείσει το εισιτήριο όσο πιο γρήγορα γινόταν, πριν η ANA αντιληφθεί το λάθος της. Ο συγκεκριμένος ναύλος πωλείται σήμερα προς 8.200 δολάρια!

Κάτι ανάλογο είχε συμβεί το 2019, με την Cathay Pacific Airways Ltd. που πούλησε κατά λάθος εισιτήρια business class από το Βιετνάμ προς τις ΗΠΑ για μόλις 675 δολάρια, ενώ η κανονική τιμή έφτανε τα 16.000 δολάρια.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024