Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Επίτροπος Μεταφορών και Τουρισμού στηρίζει τη χρήση ηλεκτρικών αεροπλάνων μικρότερου μεγέθους
Αερομεταφορές

Η Επίτροπος Μεταφορών και Τουρισμού στηρίζει τη χρήση ηλεκτρικών αεροπλάνων μικρότερου μεγέθους

Έλ. Κουντουρά προς Επίτροπο Μεταφορών και Τουρισμού Adina Valean: 'Η μελλοντική στρατηγική της ΕΕ για τις βιώσιμες αερομεταφορές πρέπει να σέβεται τις ζωτικές ανάγκες της ευρωπαϊκής περιφέρειας και ειδικά των νησιωτικών περιοχών'.

Τη στήριξη της Επιτρόπου Μεταφορών και Τουρισμού Adina Valean ζήτησε η Ευρωβουλευτής κα Έλενα Κουντουρά, ώστε στη στρατηγική της ΕΕ στις αερομεταφορές να διασφαλιστεί η επαρκής μεταφορική συνδεσιμότητα των πιο ευάλωτων περιφερειών της Ευρώπης -ηπειρωτικών και νησιωτικών- και να ενθαρρυνθεί η διείσδυση ηλεκτρικών αεροπλάνων στις μετακινήσεις μικρών αποστάσεων.

“Η ύπαρξη συνδεσιμότητας με αξιόπιστα, οικονομικά προσιτά μέσα, σε τοπικό επίπεδο, αλλά και όσον αφορά στις συνδέσεις με τα αστικά εθνικά και ευρωπαϊκά κέντρα είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομική και δημογραφική επιβίωση των ευάλωτων περιοχών”, τόνισε η Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στη σχετική συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στην απάντησή της η κα Valean συμφώνησε με την κα Κουντουρά ότι απαιτείται να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις απομονωμένες περιοχές, διότι οι πολίτες σε αυτές τις περιοχές πρέπει να συνδέονται μεταφορικά τόσο για οικονομικούς λόγους, για λόγους ποιότητας ζωής, αλλά και γιατί πολλοί από αυτούς βασίζονται οικονομικά στον τουρισμό.

Επίσης, εκδήλωσε τη θετική της πρόθεση να στηρίξει τη χρήση ηλεκτρικών αεροπλάνων μικρότερου μεγέθους, καθώς μπορούν να συμβάλλουν στη βιωσιμότητα ταξιδίων μικρών αποστάσεων, που πραγματοποιούνται για λόγους αναψυχής ή επαγγελματικούς σκοπούς.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/02/2024
23/02/2024
22/02/2024
21/02/2024
20/02/2024
19/02/2024