Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Etihad Airways κερδίζει για δεύτερη φορά το Βραβείο Αναγνωρισμένου Κύρους Crystal Cabin Awar
Aεροπορικές εταιρείες

Η Etihad Airways κερδίζει για δεύτερη φορά το Βραβείο Αναγνωρισμένου Κύρους Crystal Cabin Awar

Το βραβείο αποτελεί τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της εταιρείας για τις πρωτοποριακές νέες καμπίνες της. Το 2015 απέσπασε το βραβείο για τον σχεδιασμό και τα προϊόντα του άνω καταστρώματος του Airbus A380.

Η Etihad Airways κέρδισε το βραβείο Crystal Cabin Award 2016 στη νέα κατηγορία “Cabin Concepts” για την καμπίνα Πρώτης Θέσης του Boeing 787 που διαθέτει τα Διαμερίσματα Πρώτης Θέσης, μοναδικά στον στόλο Dreamliner. Η τελετή αποτέλεσε μέρος της ετήσιας έκθεσης Aicraft Interiors Expo που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Αμβούργο της Γερμανίας.

Το βραβείο αποτελεί τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της εταιρείας για τις πρωτοποριακές νέες καμπίνες της. Το 2015 απέσπασε το βραβείο για τον σχεδιασμό και τα προϊόντα του άνω καταστρώματος του Airbus A380.

Το Crystal Cabin Award είναι το μόνο διεθνές βραβείο που αναγνωρίζει την αριστεία και την πρωτοπορία στον εσωτερικό σχεδιασμό των αεροσκαφών. Η διεθνής κριτική επιτροπή συντελείται από περισσότερους από 20 ακαδημαϊκούς, μηχανικούς, εκπροσώπους κατασκευαστών αεροσκαφών και αεροπορικών εταιρειών, όπως και δημοσιογράφους που ειδικεύονται στον τομέα της διακόσμησης εσωτερικών χώρων αεροσκαφών.

Ο Peter Baumgartner, γενικός εμπορικός διευθυντής της Etihad Airways δήλωσε: “Για άλλη μία φορά, ο πρωτοποριακός σχεδιασμός που χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία της επαναστατικής καμπίνας Πρώτης Θέσης στα νέα μας Boeing 787 αναγνωρίστηκε από τους πιο διακεκριμένους ειδικούς και επαγγελματίες της βιομηχανίας, όπως αναγνωρίστηκε και για το Α380 το 2015. Αυτό το όραμα το έχει οδηγήσει μία προσέγγιση συνδημιουργίας με τους χρήστες της εταιρείας μας και έχει υλοποιηθεί από την πληθώρα εργαζομένων της Etihad Airways που ασχολούνται με το πρόγραμμα, μαζί βέβαια με το Etihad Design Consortium.

Συνεχίζουμε να προκαλούμε τα στερεότυπα της μοντέρνας αρχιτεκτονικής καμπίνας πετώντας το βιβλίο των κανόνων και υιοθετώντας μία προσέγγιση “μπλε ουρανού”, για να τελειοποιήσουμε τον σχεδιασμό και την αισθητική, που θα συνεχίσει να εφαρμόζεται και στο μέλλον, καθώς προετοιμαζόμαστε για την άφιξη του μελλοντικού στόλου από Boeing 777X και Airbus A350″.

Το βραβείο δόθηκε από κοινού στην Etihad Airways και στα μέλη του Etihad Design Consortium (EDC) – μία μοναδική κοινοπραξία τριών ηγετικών εταιρειών, που ένωσαν τις ικανότητές τους για να προσφέρουν όσα μπορούν στο όραμα της αεροπορικής εταιρείας, για μία επαναστατική αλλαγή στην εμπειρία των πτήσεων.

Ο εσωτερικός χώρος του Β787 της Etihad Airways είναι εξίσου φιλόδοξος όσο του πασίγνωστου Α380, κατέχοντας την ίδια μοναδική πρωτοπορία σε όλα τα στοιχεία του εσωτερικού της καμπίνας, από τις μοναδικές συνθέσεις μέχρι τα πρωτοποριακά καθίσματα, εκπροσωπώντας την επόμενη φάση ωρίμανσης της αεροπορικής εταιρείας και τη συναρπαστική ανάπτυξη του μοντέρνου Άμπου Ντάμπι.

Η Πρώτη Θέση του Β787 ήταν ειδικά σχεδιασμένη για την Etihad Airways και η πρόκληση για την αεροπορική εταιρεία και την EDC ήταν να δημιουργήσουν ένα προϊόν το οποίο θα μπορούσε να ταιριάξει με τα απαράμιλλα επίπεδα χώρου, χαρακτηριστικών και πολυτέλειας που παρέχουν τα Διαμερίσματα Πρώτης Θέσης των Α380, μοναδικά διαμορφωμένα όμως σε ένα προϊόν το οποίο θα μπορούσε να χωρέσει μέσα σε ένα μικρότερο αεροσκάφος όπως το Boeing Β787. Είναι η πρώτη φορά που ο σχεδιασμός μιας ιδιωτικής σουίτας Πρώτης Θέσης δημιουργήθηκε για την καμπίνα ενός Β787.

Μία πολύ μεγάλη ώθηση για την ομάδα της EDC ήταν η δημιουργία ενός σχεδιασμένου περιβάλλοντος για να συμπληρώσει την περίφημη φιλοσοφία υπηρεσιών και φιλοξενίας της αεροπορικής εταιρείας, με μοναδικούς χώρους που επιτρέπουν στο εκάστοτε Υπεύθυνο Πτήσης και στο πλήρωμα να ετοιμάζουν και να παρέχουν μία εμπειρία πτήσης που προηγούμενή της δεν έχει υπάρξει με ευκολία και αποδοτικότητα. Ζητήθηκε επιπλέον ένας σχεδιασμός ο οποίος θα ενώνει τη διασκέδαση, το φωτισμό, τη θερμοκρασία, και τα συστήματα άνεσης για να προσφέρουν στους φιλοξενούμενους της Πρώτης Θέσης της Etihad Airways μία εικονική σουίτα ξενοδοχείου.

Η καμπίνα Πρώτης Θέσης του Β787 της Etihad Airways προσφέρει στους καλεσμένους ένα σκηνικό με έναν καμπυλωτό διάδρομο, τον πρώτο στον σχεδιασμό αεροπορικής καμπίνας, ο οποίος δημιουργεί μεγαλύτερο χώρο και ιδιωτικότητα, και προσφέρει έναν καταπληκτικό σχεδιασμό. Κάθε Διαμέρισμα Πρώτης Θέσης είναι εξοπλισμένο με μία προσαρμόσιμη θέση που μετατρέπεται σε κρεβάτι 204 εκατοστών το οποίο περιλαμβάνει ένα μαξιλάρι Lantal, με ένα προηγμένο σύστημα συμπιεσμένου αέρα. Η θέση είναι επενδυμένη με Ιταλικό δέρμα άριστης ποιότητας Poltrona Frau, μία μάρκα συνώνυμη με την πολυτέλεια των εσωτερικών χώρων της Ferrari και της Maserati.

Κάθε σουίτα έχει συρόμενες πόρτες 147 εκατοστών για μέγιστη ιδιωτικότητα, ένα αυτόνομο mini bar, μία προσωπική ντουλάπα και ένα μεγάλο τραπέζι που ανοίγει και προσφέρει τη δυνατότητα για δείπνο δύο ατόμων. Τέσσερα από τα οκτώ Διαμερίσματα Πρώτης Θέσης μπορούν να μετατραπούν σε δίχωρες σουίτες για επιβάτες που συνταξιδεύουν.

Για να δημιουργηθεί η μοναδική αρχιτεκτονική για τα Διαμερίσματα Πρώτης Θέσης, η EDC δούλεψε στενά με την Boeing για να δημιουργήσει μοναδικό φωτισμό που θα αναδείξει τις εσωτερικές επιφάνειες και το ταβάνι, καθώς και το στυλ που έχουν οι καμπίνες. Το Β787 έχει ηλεκτροχρωμικά παράθυρα  τα οποία είναι 65% μεγαλύτερα από τα παράθυρα άλλων αεροσκαφών της κατηγορίας, προσφέροντας αυξημένα επίπεδα φυσικού φωτός. Τα παράθυρα μπορούν να γίνουν πιο σκοτεινά μέσω μίας οπτικής σκιάς που δημιουργείται από ένα ηλεκτροφόρο τζελ, το οποίο σκουραίνει όταν το ήδη υπάρχον αυξάνεται.

Τα μπάνια Πρώτης Θέσης των Β787 έχουν τα ίδια στοιχεία μοντέρνου σχεδιασμού με τα αεροσκάφη Α380.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024