Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Etihad Airways παρουσιάζει πρόγραμμα για τη βελτίωση του ύπνου των επιβατών
Αεροπορικές εταιρείες

Η Etihad Airways παρουσιάζει πρόγραμμα για τη βελτίωση του ύπνου των επιβατών

Διαρκής επένδυση από την Etihad Airways στην εμπειρία των επιβατών κατά τη διάρκεια της πτήσης που περιλαμβάνει νέα πολυτελή κλινοσκεπάσματα φτιαγμένα από φυσικά υλικά.

Η Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, παρουσίασε πριν από λίγες ημέρες ένα νέο συναρπαστικό πρόγραμμα για τη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου στις πτήσεις μακρινών αποστάσεων.   

Από τις 12 Ιουλίου 2012, η Etihad Airways συνεργάζεται στενά με επιτροπή ειδικών σε θέματα ύπνου του Αμερικανικού Κέντρου Ψυχιατρικής και Νευρολογίας (American Centre for Psychiatry and Neurology, ACPN) στο Άμπου Ντάμπι με στόχο να βρει τρόπους για την βελτίωση του ύπνου κατά τη διάρκεια της πτήσης. Το κέντρο επανδρώνεται από Αμερικανικό Διοικητικό Συμβούλιο ψυχιάτρων και νευρολόγων ειδικών σε θέματα αεροπορίας και είναι φημισμένο για το έργο του στον τομέα της υγείας στην αεροπορία.    

Η Etihad Airways έχει δεχθεί την καθοδήγηση των ειδικών του Αμερικανικού Κέντρου Ψυχιατρικής και Νευρολογίας για θέματα υγιεινής ύπνου και ευεξίας κατά τη διάρκεια της πτήσης και έχει αναπτύξει εκτενείς κατευθυντήριες γραμμές για τον ύπνο κατά τη διάρκεια πτήσης. Οι γραμμές αυτές έχουν δημιουργηθεί ειδικά για τους επιβάτες της αεροπορικής ως αποτέλεσμα κλινικών μελετών που έχουν διενεργηθεί από το Αμερικανικό Κέντρο Ψυχιατρικής και Νευρολογίας σε ασθενείς που παρουσίασαν επιδράσεις που σχετίστηκαν με την πολύωρη πτήση.

Ο Peter Baumgartner, γενικός εμπορικός διευθυντής της Etihad Airways, δήλωσε: “Έχει αποδειχθεί επιστημονικά πως ένας καλός ύπνος τη νύχτα ωφελεί την υγεία, γεγονός ιδιαιτέρως σημαντικό σε μία πτήση μακρινής απόστασης. Κατανοούμε πως ο ύπνος αποτελεί μία σημαντική προϋπόθεση για τους επιβάτες μας, πολλοί από τους οποίους ταξιδεύουν αρκετές φορές τον χρόνο με την Etihad Airways. Για το λόγο αυτό θα συνεχίσουμε να διασφαλίζουμε ακόμα καλύτερα επίπεδα άνεσης και ευεξίας στις πτήσεις μας. Η έρευνα που έχουμε διενεργήσει σε συνεργασία με τους ειδικούς του Αμερικανικού Κέντρου Ψυχανάλυσης και Νευρολογίας θα μας επιτρέψει να βελτιώσουμε για τους επιβάτες μας σημαντικά το περιβάλλον στην καμπίνα και να επενδύσουμε στοχευμένα για απτά οφέλη προς τον επιβάτη”.

Ο δρ. Yousef Abou Allaban, γενικός διευθυντής του Αμερικανικού Κέντρου Ψυχολογίας και Νευρολογίας, σχολίασε: “Είναι ενθαρρυντικό πως υπάρχει μία αεροπορική εταιρεία, η οποία επενδύει και θεωρεί σημαντική τη μελέτη για τον ύπνο σε πτήσεις μακρινών δρομολογίων. Η Etihad Airways μας προσέγγισε κατανοώντας πλήρως πως ο ύπνος δεν αποτελεί πολυτέλεια, αλλά μία φυσική ανάγκη που επηρεάζει όλους τους επιβάτες σε κάθε επίπεδο του ταξιδιού. Συνεργαστήκαμε στενά μαζί τους για να προσφέρουμε ειδικές συμβουλές με στόχο την παροχή ενός βέλτιστου περιβάλλοντος ύπνου κατά τη διάρκεια μακρινών πτήσεων, λαμβάνοντας υπόψη τις προκλήσεις των σύγχρονων ταξιδιών”.

Βασικό μέρος της πρωτοβουλίας της Etihad Airways για τον ύπνο είναι η παρουσίαση πολυτελών και φτιαγμένων από φυσικά υλικά κλινοσκεπασμάτων στην καμπίνα Diamond First. Η ελληνική εταιρεία COCO-MAT που συγκαταλέγεται στους κορυφαίους κατασκευαστές προϊόντων ύπνου φτιαγμένων από βιώσιμα υλικά, έχει σχεδιάσει ένα αποκλειστικό στρώμα ύπνου πολλαπλών επιπέδων για τις σουίτες της καμπίνας Diamond First.

Το ειδικό αυτό στρώμα έχει κατασκευαστεί από εκχύλισμα δέντρου Hevea, ένα υγιές εναλλακτικό συστατικό που αντικαθιστά το υλικό που περιέχουν τα στρώματα με βάση το πετρέλαιο. Το φυσικό αυτό καουτσούκ είναι γνωστό για την ελαστικότητά του και είναι διάτρητο με μικροσκοπικές τρύπες που δημιουργούν ένα τέλειο σύστημα εξαερισμού που δίνει τη δυνατότητα στο υλικό να αναπνέει και να ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος. Το νέο σετ κλινοσκεπασμάτων περιλαμβάνει σεντόνι από 100% βαμβάκι και ένα μεγάλο πουπουλένιο πάπλωμα, καθώς και μαξιλάρι. Η Eithad Airways είναι η μόνη εταιρεία στον κόσμο που παρέχει αυτό το κατά παραγγελία προϊόν.

Η αεροπορική εταιρεία σκοπεύει να ενισχύσει την εμπειρία του ύπνου εστιάζοντας στις αισθήσεις της αφής, της όρασης, της ακοής, της όσφρησης και της γεύσης. Τα σκεπάσματα από εκλεκτό βαμβάκι Heather Grey, το μοναδικό άρωμα του μαξιλαριού, το λαδάκι σε παλμικά σημεία και η επιλογή προϊόντων περιποίησης Bergamote 22 της Le Labo από τη Νέα Υόρκη, αποτελούν τις παροχές ύπνου της καμπίνας Diamond First. Υψηλής ποιότητας παπλώματα, κουβέρτες και μαξιλάρια παρέχονται στην καμπίνα Pearl Business και αντίστοιχα στην καμπίνα Coral Economy μαζί με τα μοναδικά σετ ταξιδιού, που είναι διαθέσιμα σε όλες τις θέσεις. Τα σετ ταξιδίου είναι εμπνευσμένα από τα παραδοσιακά βιομηχανικά σχέδια των Εμιράτων και έχει δημιουργήσει η Etihad Airways σε συνεργασία με την εταιρεία Sougha.  

Για ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων από τους ήχους της καμπίνας, η Etihad Airways παρέχει και στις τρεις θέσεις ακουστικά μείωσης θορύβου. Επιπλέον, για την εξουδετέρωση του έντονου φωτός όλες οι καμπίνες διαθέτουν προηγμένα συστήματα ατμοσφαιρικού φωτισμού.  

Και στις τρεις θέσεις θα προσφέρονται ανέσεις που συναντά κανείς συνήθως στον χώρο του σπιτιού του, όπως μία ζεστή σοκολάτα ή ένα τσάι βοτάνων πριν τον ύπνο. Στην καμπίνα Diamond First θα προσφέρονται τσάι από χαμομήλι και μία επιλογή ροφημάτων βύνης που έρχονται να προστεθούν στην ευρεία ποικιλία των διαθέσιμων ποτών ως μέρος της εμπειρίας ύπνου.


Στη φωτογραφία (από αριστερά προς τα δεξιά): Ο κ. Παύλος Ευμορφίδης, ιδρυτής της COCO-MAT, η Anna Brownell, επικεφαλής Ανάπτυξης Προϊόντων και Καινοτομίας της Etihad Airways και ο δρ. Yousef Abou Allaban, γενικός διευθυντής του Αμερικανικού Κέντρου Ψυχιατρικής και Νευρολογίας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024