Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Etihad Airways υπέγραψε στρατηγική συνεργασία με την Kenya Airways
Αεροπορικές εταιρείες

Η Etihad Airways υπέγραψε στρατηγική συνεργασία με την Kenya Airways

Η διμερής συμφωνία κοινού κωδικού παρέχει στις αεροπορικές εταιρείες επέκταση δικτύου. Η συνεργασία ανοίγει τον δρόμο για μεγαλύτερη συνεργασία και εξοικονόμηση κόστους.

Η Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, επεκτείνει σημαντικά την εμβέλεια της στην Αφρική, με τη στρατηγική σύναψη εμπορικής συνεργασίας με την Kenya Airways, τον εθνικό αερομεταφορέα της Κένυας.
    
Η Etihad Airways θα τοποθετήσει τον κωδικό ΕΥ στις πτήσεις της Kenya Airways από το Ναιρόμπι προς 27 προορισμούς του τοπικού δικτύου της Kenya Airways στην Αφρική.

Ως μέρος της διμερούς συμφωνίας κοινού κωδικού, η Kenya Airways θα τοποθετήσει τον κωδικό KQ στις καθημερινές πτήσεις της Etihad Airways από το Ναιρόμπι προς το Άμπου Ντάμπι και με την επιφύλαξη ρυθμιστικών εγκρίσεων, σε 32 επιπλέον προορισμούς στο παγκόσμιο δίκτυο της Etihad Airways.
 
Το καλοκαίρι του 2013 η Kenya Airways θα ξεκινήσει τρία δρομολόγια εβδομαδιαίως μεταξύ του Ναιρόμπι και του ‘Αμπου Ντάμπι. Έτσι, οι επιβάτες θα απολαμβάνουν βελτιωμένες διασυνδέσεις και θα έχουν περισσότερες επιλογές.

Η συμφωνία ανοίγει το δρόμο για διεύρυνση συνεργασίας μεταξύ των δύο αεροπορικών για την κοινή παροχή υπηρεσιών εδάφους, εκπαίδευσης, εμπορευματικών υπηρεσιών καθώς και συντηρήσεις ρουτίνας ή πιο εξειδικευμένες,.  

Η νέα συμφωνία κοινού κωδικού με την Kenya Airways θα συμπληρώσει το υπάρχον προγραμματισμένο δρομολόγιο της Etihad Airways μεταξύ του Ναιρόμπι και του Άμπου Ντάμπι, που παρέχει στους επιβάτες ανά τέσσερις ώρες συνδέσεις από τον κόμβο της αεροπορικής στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, προς τη Βόρεια Ασία, τη Νοτιοανατολική Ασία, την Ινδική χερσόνησο και την Αυστραλία.

Ο James Hogan, πρόεδρος και γενικός διευθυντής της Etihad Airways, δήλωσε: “Η συμφωνία συνεργασίας με την Kenya Airways συνάδει με την στρατηγική σύναψης συμμαχιών με αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο ώστε να ενισχύσουμε το δίκτυο και την παρουσία μας. Επιπλέον, η συμφωνία αυτή θα επιτρέψει στις δύο αεροπορικές εταιρείες να ωφεληθούν με εξοικονόμηση κόστους που θα επιτευχθεί μέσω συνεργειών και οικονομιών κλίμακος.

Το 2012 ξεκινήσαμε νέα δρομολόγια στην Τρίπολη, το Ναιρόμπι και το Λάγκος, και τα τελευταία πέντε χρόνια έχουμε υπερδιπλασιάσει τα δρομολόγια μας στην Αφρική, συμβαδίζοντας με την αύξουσα σπουδαιότητα της ηπείρου. Κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου, σχεδόν 3 εκατ. επιβάτες έχουν ταξιδέψει μεταξύ Αφρικής και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και άλλων προορισμών του δικτύου μας.”

Ο Dr. Titus Naikuni, διευθύνων σύμβουλος και γενικός διευθυντής της Kenya Airways, συμπλήρωσε: “Η νέα συνεργασία κοινού κωδικού με την Etihad Airways αποτελεί σημαντική ενίσχυση του παγκοσμίου δικτυου των δύο αεροπορικών εταιρειών, παρέχοντας περισσότερες επιλογές σε όλους τους επιβάτες. Ως μέρος της συμφωνίας, εξετάζουμε τη διεύρυνση της συνεργασίας και του συντονισμού για εμπορευματικές λειτουργίες, εκπαίδευση και ευκαιρίες προμηθειών που θα συμβάλλουν στην εξοικονόμηση κόστους και στην ανταπόκριση των πελατών”.

Η Kenya Airways, έρχεται να προστεθεί στη συνεχώς αυξανόμενη λίστα αεροπορικών εταιρειών που έχουν ξεκινήσει νέες υπηρεσίες προς το Διεθνές Αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι ως άμεσο αποτέλεσμα της στρατηγικής συνεργασίας της Etihad Airwayς, όπως είναι οι: airberlin, Air Seychelles, η Alitalia, CSA Czech Airlines, Garuda, Hainan Airlines, RAK Airways και Virgin Αυστραλία.

Μετά τη συμφωνία κοινού κωδικού με την Kenya Airways οι συνεργάτες κοινού κωδικού της Etihad Airways ανέρχονται σε 42, δημιουργώντας συνδυαστικά ένα δίκτυο 349 προορισμών, περισσότερων από κάθε άλλο αερομεταφορέα της Μέσης Ανατολής.

Το καθημερινό δρομολόγιο της Etihad Airways από το Ναιρόμπι στο Άμπου Ντάμπι πραγματοποιείται με τύπο αεροσκάφους Α320 που διαθέτει 16 Pearl Business και 120 Coral Economy θέσεις.

Στη φωτογραφία, ο James Hogan, πρόεδρος και γενικός διευθυντής της Etihad Airways με τον Dr. Titus Naikuni, διευθύνοντα σύμβουλο και γενικό διευθυντή της Kenya Airways.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024