Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΗ Fraport Greece στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του λαθρεμπορίου άγριων ζώων
Αεροδρόμια

Η Fraport Greece στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του λαθρεμπορίου άγριων ζώων

Η Fraport Greece θα προχωρήσει άμεσα στη θέσπιση πρωτοκόλλων, ώστε να ειδοποιεί τις αρμόδιες αρχές για την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου ζώων στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια.

H Fraport Greece, επεκτείνοντας την στρατηγική της για την προστασία της βιοποικιλότητας στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια και σε στενή συνεργασία με το ACI World, υπέγραψε την Διακήρυξη του Μπάκιγχαμ “Ενωμένοι για την Άγρια Ζωή” για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου άγριων ζώων. Αναγνωρίζοντας τις τεράστιες επιπτώσεις για το φυσικό περιβάλλον και τα οικοσυστήματα, η διαχειρίστρια εταιρεία των αεροδρομίων δεσμεύτηκε να συμμετάσχει στην αντιμετώπιση του φαινομένου.

Αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο δίπλα σε κορυφαίες εταιρείες του κλάδου μεταφορών διεθνώς, η Fraport Greece θα προχωρήσει άμεσα στη θέσπιση πρωτοκόλλων, ώστε να ειδοποιεί τις αρμόδιες αρχές για την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου ζώων στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια. Το σχέδιο δράσης για την εφαρμογή των δεσμεύσεων της εταιρείας αποτελεί τμήμα του Προγράμματος Προστασίας της Βιοποικιλότητας της Fraport Greece και βρίσκεται κάτω από την “ομπρέλα” της ολιστικής στρατηγικής για την βιώσιμη ανάπτυξή της.

Έχοντας στην κορυφή των προτεραιοτήτων την προστασία της άγριας πανίδας, η Fraport Greece στοχεύει να ευαισθητοποιήσει ελληνικούς και ευρωπαϊκούς θεσμικούς παράγοντες, ώστε να αντιμετωπιστεί το λαθρεμπόριο άγριων ζώων όσο το δυνατόν πιο συντονισμένα.

Ο κ. Ηλίας Μαραγκάκης, γενικός διευθυντής Λειτουργιών της Fraport Greece δήλωσε σχετικά: “Στο πλαίσιο της στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης της Fraport Greece κάνουμε ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα. Συμμετέχοντας στη Διακήρυξη του Μπάκιγχαμ, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τις κορυφαίες εταιρείες του κλάδου διεθνώς και υιοθετούμε μια ενιαία πολιτική απέναντι στο λαθρεμπόριο άγριων ζώων. Με τη σειρά μας καλούμε όσους δεν το έχουν κάνει ακόμα, να υπογράψουν αυτή την πολύ σημαντική πρωτοβουλία, γιατί μόνο όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε σημαντικές νίκες για την ουσιαστική προστασία της βιοποικιλότητας και του περιβάλλοντος“.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
31/05/2023
30/05/2023
29/05/2023
26/05/2023
25/05/2023
24/05/2023